BTC USD 56,952.3 Gold USD 1,787.17
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nak cari pakej percutian di Kota Kinabalu - Jan 2010

abangbeca

Super Active Member
Messages
8,710
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,710
Reaction score
155
Points
73
Salam semua,

aku tgh cari pakej percutian ke Kota Kinabalu...dijangka bercuti hujung bulan Jan 2010. So saper2 leh provide hotel n flight tiket info, tolong up kat sini jap...ader kaki ker...yg genuine jer bkn scam :(scam

nie info tentang passenger

4 org dewasa
2 kanak2 bawah 2 thn....
Hotel 2 bilik utk 2 family (small family jer)

o/s jgn bagi kat aku hotel cap ayam....dan jgn terlalu mahal....kekeke

:)paid
 
Sponsored Post

abangbeca

Super Active Member
Messages
8,710
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,710
Reaction score
155
Points
73
bump....saper2 yg tau....
 

jutaONEfami

Elite Member, Well-Known Member
Messages
6,716
Paid Membership
Joined
May 13, 2006
Messages
6,716
Reaction score
48
Points
70
Salam semua,

aku tgh cari pakej percutian ke Kota Kinabalu...dijangka bercuti hujung bulan Jan 2010. So saper2 leh provide hotel n flight tiket info, tolong up kat sini jap...ader kaki ker...yg genuine jer bkn scam :(scam

nie info tentang passenger

4 org dewasa
2 kanak2 bawah 2 thn....
Hotel 2 bilik utk 2 family (small family jer)

o/s jgn bagi kat aku hotel cap ayam....dan jgn terlalu mahal....kekeke

:)paid

hehehe kalau xde cancel la tukar g langkawi meh aku ejas:)):))
 

abangbeca

Super Active Member
Messages
8,710
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,710
Reaction score
155
Points
73
hehehe kalau xde cancel la tukar g langkawi meh aku ejas:)):))

kekeke...aku baru nk call ko tadik....macam tau jer....aku mmg nk gi sabah...langkawi dekat jer ngan kampung aku....xder hal klu nk p...sajer nk melencong ke sabah, kut2 ko ader pakej murah....

p/s baju dah pos ker bro???
 

Drake

Fun Poster
Messages
360
Joined
Dec 2, 2009
Messages
360
Reaction score
2
Points
15
nak pilih hotel, guna website travel untuk booking.

benefit:
majority lebih murah dari publish rate, walk-in rate, promotion rate kat newspaper etc. Boleh dapat sama/hampir sama dengan corporate rate. 'Internet Rate' digunakan oleh byk international travel agency yg bersaing untuk memberikan the best rate untuk hotel2 di seluruh dunia.

antara web yg pernah diguna untuk booking hotel di Malaysia, Thailand, Indonesia, Philipine & Hong Kong (untuk sendiri & clients company aku dulu):

www.ratestogo.com
www.lastminute.com
www.lmho.net
www.agoda.com.my
www.hotel.comparehotel.com.my

antara lain: (tak pernah booking, sbb selalu dpt rate lebih murah kat website atas)

www.mari-mari.com
www.cuti.com.my
www.asiarooms.com
www.travelmart.net

--------

suggestion:
promenade hotel ok juga rate, kat town area.

www.promenade.com.my

harap dapat membantu.

p/s: atas pengalaman sendiri menjadi pengembara murahan.. kkdg nak check in kat hotel2 kl pun, guna agency yg bertapak kat US atau Europe, yg penting saving :eek:

(Diri sendiri tidak ada kena mengena dengan mana2 travel agency atau tourism board):D
 

abangbeca

Super Active Member
Messages
8,710
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,710
Reaction score
155
Points
73
nak pilih hotel, guna website travel untuk booking.

benefit:
majority lebih murah dari publish rate, walk-in rate, promotion rate kat newspaper etc. Boleh dapat sama/hampir sama dengan corporate rate. 'Internet Rate' digunakan oleh byk international travel agency yg bersaing untuk memberikan the best rate untuk hotel2 di seluruh dunia.

antara web yg pernah diguna untuk booking hotel di Malaysia, Thailand, Indonesia, Philipine & Hong Kong (untuk sendiri & clients company aku dulu):

www.ratestogo.com
www.lastminute.com
www.lmho.net
www.agoda.com.my
www.hotel.comparehotel.com.my

antara lain: (tak pernah booking, sbb selalu dpt rate lebih murah kat website atas)

www.mari-mari.com
www.cuti.com.my
www.asiarooms.com
www.travelmart.net

--------

suggestion:
promenade hotel ok juga rate, kat town area.

www.promenade.com.my

harap dapat membantu.

p/s: atas pengalaman sendiri menjadi pengembara murahan.. kkdg nak check in kat hotel2 kl pun, guna agency yg bertapak kat US atau Europe, yg penting saving :eek:

(Diri sendiri tidak ada kena mengena dengan mana2 travel agency atau tourism board):D


tq bro...mmg aku planning nk lepak promenade hotel pun...
 

abangbeca

Super Active Member
Messages
8,710
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,710
Reaction score
155
Points
73
up lagik cuti ahad nie....
 

abangbeca

Super Active Member
Messages
8,710
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,710
Reaction score
155
Points
73
bump thread urgent nih!!!!!!!!
 

abangbeca

Super Active Member
Messages
8,710
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,710
Reaction score
155
Points
73
Bummmmmpppppppppppp
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register