BTC USD 50,448.2 Gold USD 1,784.08
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nak Cari Mentor..

apes

Active Member
Messages
1,559
Joined
Dec 3, 2007
Messages
1,559
Reaction score
24
Points
25
Salam CG..

Baca tajuk je aku rasa korang dah faham maksud aku, cuma tak jelas je lagi.. So aku perjelaskan kat sini..

Ok, aku sebenarnya nak cari sape2 yg mane boleh ajar aku buat theme wordpress..Dlu aku ade belajar pasal coding2 ni tapi aku belajar C++ je..

Mesti korang kate, nape tak upah aje org buatkan..Aku sebenarnya nak belajar something new, lgpun aku cukup minat pasal buat2 website ni..:)

p/s: Korang nyatakan berape harga korang tawar untuk belajar buat wordpress theme ni.. Kalo ok, akan aku terima..Kalo melampaui batas2 normal, akan ku pikirkan..:)cgrock
 
Sponsored Post

mesir

Active+ Member
Messages
3,939
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
bravo bro, semangat mcm tu yg penting tu...


ade sape2 yg nak jadik mentor tuan tanah ke??
 

_freedom_

Fun Poster
Messages
347
Joined
Jul 17, 2008
Messages
347
Reaction score
0
Points
10
belajar dari microsoft frontpage dulu kalau nak buat website:D :D :D
 

taufic

Legendary Member
Messages
14,651
Paid Membership
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
694
Points
161
try pakai dreamweaver :D
adaaa banyak tuto kat internet..
 

eches

Fun Poster
Messages
800
Joined
Aug 21, 2007
Messages
800
Reaction score
18
Points
25
Salam CG..

Baca tajuk je aku rasa korang dah faham maksud aku, cuma tak jelas je lagi.. So aku perjelaskan kat sini..

Ok, aku sebenarnya nak cari sape2 yg mane boleh ajar aku buat theme wordpress..Dlu aku ade belajar pasal coding2 ni tapi aku belajar C++ je..

Mesti korang kate, nape tak upah aje org buatkan..Aku sebenarnya nak belajar something new, lgpun aku cukup minat pasal buat2 website ni..:)

p/s: Korang nyatakan berape harga korang tawar untuk belajar buat wordpress theme ni.. Kalo ok, akan aku terima..Kalo melampaui batas2 normal, akan ku pikirkan..:)cgrock

aku sekadar menawarkan alternatif kepada tuan tanah :D

aku mula2 buta kayu gk pasal css ni dulu tapi aku jumpa satu tutorial yg sangat bagus, so start dari situ aku merangkak sampai la skrg, aku dah bleh kuarkan free wordpress theme sendiri.

Mungkin ko bleh start dari sini: Wpdesigner tutorial.

Ada 16 post mamat tuh dah susun elok2 cemana nak start sampai abis nak buat wordpress theme. kalau tak paham bleh tanya kat sini, aku bleh tolong + banyak hustler2 CG yang akan bleh tolong :) Jadi lagi banyak kita bleh belajar

Ni sebahagian dari hasil karya aku: Free wordpress theme, Watch TV Series dan VTech
 

apes

Active Member
Messages
1,559
Joined
Dec 3, 2007
Messages
1,559
Reaction score
24
Points
25
aku sekadar menawarkan alternatif kepada tuan tanah :D

aku mula2 buta kayu gk pasal css ni dulu tapi aku jumpa satu tutorial yg sangat bagus, so start dari situ aku merangkak sampai la skrg, aku dah bleh kuarkan free wordpress theme sendiri.

Mungkin ko bleh start dari sini: Wpdesigner tutorial.

Ada 16 post mamat tuh dah susun elok2 cemana nak start sampai abis nak buat wordpress theme. kalau tak paham bleh tanya kat sini, aku bleh tolong + banyak hustler2 CG yang akan bleh tolong :) Jadi lagi banyak kita bleh belajar

Ni sebahagian dari hasil karya aku: Free wordpress theme, Watch TV Series dan VTech

Tak sangka eches reply thread ni, ingtkan ni thread sampah je..:)cgrock Btw, thanks utk info tu..

Eches, boleh tak kalo aku add ko kat YM..Maksud aku kalo aku nak tanya ape2 terus aku refer kat ko..Boleh tak??:)

p/s: Thanks mbr2 CG yg lain2 coz banyak bantu..:)cgrock
 

razif1224

Super Active Member
Messages
5,113
Joined
Oct 29, 2006
Messages
5,113
Reaction score
38
Points
70
banyak ilmu gak yang kena belajar nie
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register