BTC USD 62,071.3 Gold USD 1,769.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nak bukak office bagi kukuh lokasi syarikat

shafixxx

Active Member
Joined
Apr 20, 2010
Messages
1,258
Reaction score
0
Points
20
salam sume ahli CG :D
pagi2 ni nak mintak pendapat sume org.saya ni da bosan kerja makan gaji n nasib kaum kite ni selalu di tindas n selalu jadi macam pencacai.bayangkan jawatan saya sbg graphic designer + technician pc+ kuli=rm8++ bersih.memang tak berbaloi.

so saya ade company enterprise dan berdaftar dgn kementrian kewangan,mempunyai 1 tender kerajaan dan telah siap 100%.anda rasa berbaloi ke saya bukak 1 office yg sewa nye rm900 dan tmpat ckup strategik sbg lokasi ?or saya teruskan je company ni dgn alamat rumah je lagi ?sebab saya memang nak bdikari n nk bagi org tahu tntang kewujudan company saya.hope dapat bagi cadangan dan pendapat :D

:)cgrock
 
Sponsored Post

Bro_Izantie

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
928
Points
161
salam sume ahli CG :D
pagi2 ni nak mintak pendapat sume org.saya ni da bosan kerja makan gaji n nasib kaum kite ni selalu di tindas n selalu jadi macam pencacai.bayangkan jawatan saya sbg graphic designer + technician pc+ kuli=rm8++ bersih.memang tak berbaloi.

so saya ade company enterprise dan berdaftar dgn kementrian kewangan,mempunyai 1 tender kerajaan dan telah siap 100%.anda rasa berbaloi ke saya bukak 1 office yg sewa nye rm900 dan tmpat ckup strategik sbg lokasi ?or saya teruskan je company ni dgn alamat rumah je lagi ?sebab saya memang nak bdikari n nk bagi org tahu tntang kewujudan company saya.hope dapat bagi cadangan dan pendapat :D

:)cgrock

Uii...mahalnyer opis...kat setiawangsa ada opis kosong..rm500 jer sbulan bro..
 

shafixxx

Active Member
Joined
Apr 20, 2010
Messages
1,258
Reaction score
0
Points
20
da siap ade barang2 ke bro ?
kat ipoh utk lokasi strategik harga ni je paling murah saya tengok.
lokasi mmg cun .ni cume dalam proses.nak mintak pendapat je dulu dengan sume orang
 

overide07

Fun Poster
Joined
Sep 27, 2008
Messages
542
Reaction score
9
Points
20
salam sume ahli CG :D
pagi2 ni nak mintak pendapat sume org.saya ni da bosan kerja makan gaji n nasib kaum kite ni selalu di tindas n selalu jadi macam pencacai.bayangkan jawatan saya sbg graphic designer + technician pc+ kuli=rm8++ bersih.memang tak berbaloi.

so saya ade company enterprise dan berdaftar dgn kementrian kewangan,mempunyai 1 tender kerajaan dan telah siap 100%.anda rasa berbaloi ke saya bukak 1 office yg sewa nye rm900 dan tmpat ckup strategik sbg lokasi ?or saya teruskan je company ni dgn alamat rumah je lagi ?sebab saya memang nak bdikari n nk bagi org tahu tntang kewujudan company saya.hope dapat bagi cadangan dan pendapat :D

:)cgrock

Assalammualaikum bro....

Its good to hear that kind spirit from orang Melayu....bagus2...
Sangat2 saya encourage...
Anyway....pasal nak bukak office tuh...
Saya rase ada pro and cons nye...
Pada pendapat saya....mungkin harganya (RM900) tuh agak mahal...
Plus....u have to bare the cost of relocation and renovation..and so on...
Byk pakai duit tuh nanti....and as u know....
Government project is not really promising....
Saya cadangkan....stay dekat alamat rumah dulu....
And wait until u have the cash to pay the rent for 2 years....
Let say....RM500 x 24months..RM12000....
Then...u tak payah fikir pasal rent lagi....
And boleh concentrate business utk 2 tahun....kerja keras....hehehe
Anyway...bro...thats just my personal opinion...
Apa2 pun...its up to ur judgement....lain org....lain cara....kan...
Good luck bro...!!
 

popzz

Active Member
Joined
Jul 13, 2010
Messages
2,284
Reaction score
11
Points
25
advantage ada kedai ni bole dapat walk-in customer, tapi sebaik baik nya tidak bergantung sangat dengan walk-in, kena jalan buat marketing jugak. Yg penting kalau buka kedai kita mesti confirm, bukan stakat yakin jer, hujung bulan kena ada duit cukup cover overhead. Kalau tak buka kedai pun, bole cuba buat jv ngan orang yg kita kenal dan percaya. Apa2 pun all the best tt :)
 

shafixxx

Active Member
Joined
Apr 20, 2010
Messages
1,258
Reaction score
0
Points
20
ohh camtu.hehe.thanks ye.
saya skang untuk modal nak cover staun punye rent memang mampu.
pakai untung bersih syarikat pun masih boleh cover.
cume saya nak la taun depan umur 22 da mmpu ade office sndiri.
saya ade ajak member rapat untuk JV ngn saya.
nanti saya try tanye lokasi yang murah.
tapi untuk kawasan ipoh,greentown nova memang pusat bisnes.
sebab tu saya rase strategik. :D
 

xflixz

Active+ Member
Joined
May 21, 2007
Messages
2,968
Reaction score
60
Points
30
ohh camtu.hehe.thanks ye.
saya skang untuk modal nak cover staun punye rent memang mampu.
pakai untung bersih syarikat pun masih boleh cover.
cume saya nak la taun depan umur 22 da mmpu ade office sndiri.
saya ade ajak member rapat untuk JV ngn saya.
nanti saya try tanye lokasi yang murah.
tapi untuk kawasan ipoh,greentown nova memang pusat bisnes.
sebab tu saya rase strategik. :D

ko nk bukak biz ape bro?
 

shafixxx

Active Member
Joined
Apr 20, 2010
Messages
1,258
Reaction score
0
Points
20
aku ni kre macam kontraktor la amek tender2 dalam bidang2 yang aku daftar :)
 

PinguSpy

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
8,141
Reaction score
114
Points
73
ohh camtu.hehe.thanks ye.
saya skang untuk modal nak cover staun punye rent memang mampu.
pakai untung bersih syarikat pun masih boleh cover.
cume saya nak la taun depan umur 22 da mmpu ade office sndiri.
saya ade ajak member rapat untuk JV ngn saya.
nanti saya try tanye lokasi yang murah.
tapi untuk kawasan ipoh,greentown nova memang pusat bisnes.
sebab tu saya rase strategik. :D

lol ko sama umur dgn aku lah..
aku dlm umor 22 - 23 mmg akn open office aku sendiri..
target ---> s.alam ,,
now work dulu.. kumpul rolling modal dan juga bekup..

bukan main hentam kromo je peace.. :D

company aku pun pakai daftar guna alamat rumah je..
 

shafixxx

Active Member
Joined
Apr 20, 2010
Messages
1,258
Reaction score
0
Points
20
hehe.aku ni kerja kena kaw2 kot ngn BANGSA lain.
mane nak tahan.kumpul gaji pun ta mampu.
insyaallah modal terkumpul ni cukup sgt2.mampu la renovate tanpe buat pape loan.lagipun bukan nye nak amek pekerja ramai pun.ak as owner,member ak sorg untuk JV and maybe sorg awek utk jd P.A ak.hahaha :D
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register