nak buka kedai toys

CG Sponsors




quasar10

Fun Poster
Joined
Jun 3, 2011
Messages
588
Reaction score
40
Points
20
maka dalam masa 2-3 hari lagi tokei2 kedai toys akan senyum lebar..
peniaga pasar tani dan pasar malam pun akan selit jugak mainan di booth masing2.

sekarang jualan retail kat kedai dalam 25%, online 75%.. tengoklah lepas raya nanti, mesti sales retail di kedai naik gila2..
 
Sponsored Post

judinbo

Active Member
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,810
Reaction score
146
Points
33
budak2 zmn skrg mungkin lebih suka kat mainan2 yg ekstrem. contoh heli, kereta control dll :D
 

judinbo

Active Member
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,810
Reaction score
146
Points
33
ok. kalau berminat nanti saya contact bro.

saya dah survey beberapa brg. alhamdulillah. dari 4 jenis brg yg saya try, 2 mmg hot. margin pun menarik.

jenis-jenis pembekal
- local - ni pembekal dekat dgn kita. barang2 tak byk jenis tp kdg2 mmg harga menarik. dpt stok lego clone (yg 30pcs) harga bawah rm2.
- national - ni pembekal national. mcm kat plaza GM tu. harga kadang2 tak murah gak.

saya jual di mudah dan FB. ada 3-4 order sebulan. brg saya jual mmg rare. takde seller lain.

yg jual offline pulak, saya beli dari KL je..
aku duk usha2 kt fb bro, mmg mainannya rare btl. aku berkenan kt truck coke tuh, tp skrg bajet tgh fokus kt raya dulu. nnt gaji bulan dpn insyaallah aku cari bro :)
 

quasar10

Fun Poster
Joined
Jun 3, 2011
Messages
588
Reaction score
40
Points
20
aku duk usha2 kt fb bro, mmg mainannya rare btl. aku berkenan kt truck coke tuh, tp skrg bajet tgh fokus kt raya dulu. nnt gaji bulan dpn insyaallah aku cari bro :)
ok. takpe. pelan2 kayuh...
 

quasar10

Fun Poster
Joined
Jun 3, 2011
Messages
588
Reaction score
40
Points
20
budak2 zmn skrg mungkin lebih suka kat mainan2 yg ekstrem. contoh heli, kereta control dll :D
betul kata bro. saya tak jual rc car/heli. jd sales tak naik pun.

kena ubah strategi untuk retail ni..
saya jual block (mcm lego).nak try jual kat FB lah..
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,560
Reaction score
224
Points
83
Kasi up balik,kalu nk beli borong mainan kt kedai area chowkit tu mcm penmart tu leh dpt less lg ke
 
Sponsored Post
Top
Log in Register