Nak Buat Video Sendiri (DAH BUAT 7 VIDEO!)

CG Sponsors




cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
memang terbaik....
 
Last edited:
Sponsored Post

rauzan

Active Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
1,258
Reaction score
10
Points
25

kalaw ko nk lagi power...
bgus ko guna sony vegas...
lg detail...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

Viper

Fun Poster
Joined
Sep 23, 2007
Messages
557
Reaction score
44
Points
20
Salam warga Carigold yg byk ilmu di dada.. :D
Aku pakai software Windows Movie Maker (WMM)..
Tapi bila nk import video je, WMM aku close sendiri...
Nak buat video..

Dah cut sana sini dah..
tinggal nak join kan clip2 tu jer..
Nak tambah transition 'fade in'.

Camana ek?
Ke aku kena pakai software lain?
Software apa bagus ek?

Aku nk tambah mp3 dlm video aku....
Tolong please..!! :(:)((

Byk masa aku terbuang cari sana sini tp tak siap2 gak video aku nih..:(
Pastikan untuk buat Video Editing ni memory cukup ...kalau boleh 1 gig ke atas...kalau tak ini la jadi...kejap "hang" kadang restart terus.

Aku syorkan bro kau guna Pinnacle...memang senang nak guna untuk newbie....hasil menarik....:D
 

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
thanks.. buat clip + convert je dh makan 1.5 GB..
skrang ni tinggal 658MB je hardisk aku..
hahahaha.. Selamat buat 1 video dulu,, kalau buat 2 video sekali gus,
sure tak leh output video baru.. :D
 

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15

kalaw ko nk lagi power...
bgus ko guna sony vegas...
lg detail...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock
bro, aku dh tgk tutorial sony vegas 7 kat youtube..
mantap woo.... byk leh buat..

slow motion n fast,
masuk mp3,
fade in & out,
repeat clip,
transition,
effect light,

eh byk eh.
tak abis nk ckp kat sini..
huhu..
aku dh beli cd dia..
ada serial lagi..
hahahahahahahaha..
 

rauzan

Active Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
1,258
Reaction score
10
Points
25

pueh ati kan?
byk lg yg bleh pakai punya software...
cuma sll nya tuk video editting yg sll org guna ni tu la sony vegas...senang n detail...kalaw ko nk buat biz ngan editting ni pon ok gak...aq ada ctc yg sggup bayar ko...keja ko buat editting ja...dia bayar arh ikut ke'creative"an ko tuh...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

bro, aku dh tgk tutorial sony vegas 7 kat youtube..
mantap woo.... byk leh buat..

slow motion n fast,
masuk mp3,
fade in & out,
repeat clip,
transition,
effect light,

eh byk eh.
tak abis nk ckp kat sini..
huhu..
aku dh beli cd dia..
ada serial lagi..
hahahahahahahaha..
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,766
Reaction score
914
Points
176
Pakai pinnacle studio.. Best.. Tapi kena beli video card..
 

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81
sony vegas cun. ulead pun ok. nak lagi power aku suke pakai adobe premier. api agak pening sket. biase pakai photosrop + AI senang la.
 

cipyu

Fun Poster
Joined
Aug 1, 2007
Messages
751
Reaction score
17
Points
15
ada org edit video pastu tempek diri dia... sony vegas ada tak? Ke guna photoshop jer?
 

CrusheD_LameR

Moderator
Joined
Dec 25, 2007
Messages
1,308
Reaction score
72
Points
30
hmm...
kat opis aku hari2 kuarkan news...

software y diorang pakai adalah Edius / Sony Vegas...

tapi hang cume nak wat home made video...pakai software kecik2 sudah la...sbb editing ni perlu hardware yang bagus...

sedangkan Windows movie maker pon pc dah bermasalah...nak pakai y lebih power ke?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register