Nak buat Personal Loan. Siapa boleh tolong ?

CG Sponsors




netddl

Freshie
Joined
Aug 13, 2012
Messages
8
Reaction score
0
Points
3
Hi all ,

Saya nak buat personal loan 35 Ribu. Repayment dalam 36 bulan. Below saya punya details.

Perkerjaan : Programmer
Status : Kontrak / Project basis
Company : MNC
Tempoh berkerja : 5 bulan 14 hari :)
Salary : RM 4,000 per month.
EPF : No EPF contribution sebab saya contract worker. Gaji masuk Maybank.

Tak de CCRIS & CTOS. Ni first time nak buat loan. Tak de commitment lain , tak de credit card :)

Below adalah bank yang saya pernah apply , tapi kena reject :

OCBC
Rejected sebab baru 5 bulan berkerja.

Easy RHB
Sebab saya tak de record CCRIS CTOS , so dieorang tak berani nak bagi pinjam 35 K. Maximum yang pihak RHB boleh bagi adalah 3 Ribu sahaja. Walauwei.

AEON
Senyap tak de khabar berita dari AEON. Malas nak follow up. Huhu


Jadi sesiapa boleh tolong saya untuk buat personal loan ? Documents semua sudah siap. Payslip, bank statement, job offer letter semua dah ada. Sesiapa yang boleh bantu saya , sila PM saya atau tinggal no contact anda di sini.

Saya sangat urgent sekarang. Ada bisness nak buat sempena Pilihanraya ni. Huhu. Kalau boleh nak settlekan dalam minggu ni juga :D

Thanks geng CG !
 
Sponsored Post

gmsatria

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
8,764
Reaction score
6
Points
65
dlm minggu ni juga ke nk? mcm susah jer tu bro...lgpun baru kerja 5 bulan,kalau gov senang la...swasta payah skrg nie...along pun pikir 2-3 kali nk bg loan byk tu...try ur best k..mane lah tau kot2 ade otai2 yang ade lubang kat sini...
 

balang

Super Active Member
Joined
Aug 28, 2009
Messages
7,448
Reaction score
81
Points
80
rasa cam boleh ni, company panel bank rakyat tak?

PS : bro, EPF tu wajib untuk semua, kalau kejer je memang kena bayar, bukan sebab kontrak...share majikan 13% tu..elok tuntut balik hak ko bro, MNC tak bagi EPF? MNC mana ni?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register