Nak Buat apa dengan RM 30,000?

CG Sponsors




zulpax

Active Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
1,118
Reaction score
8
Points
25
Assalamualaikum warga CG,

Saya nak minta pendapat warga CG sekalian,
Kawan saya ada modal sebanyak RM 30,000 dan berminat nak menggandakan jumlah wang tersebut.Bagaimanapun kawan saya masih lagi belajar di IPT dan belum ada masa untuk membuka bisnes.Jadi kawan saya itu ingin membuat pelaburan berbentuk seperti sleeping partner ke,ASB ke dan lain-lain yang tak melibatkan usaha secara fizikal.

Oleh itu boleh tak warga CG sekalian berikan pendapat apa yang kawan saya patut laburkan duit dia pada masa ini?:D
 
Sponsored Post

kingston.2000

Permanently Banned - Forum Troll
Joined
Apr 4, 2008
Messages
832
Reaction score
1
Points
15
30k jerrr??
tiap2 tahun 1 bayar zakat pon 40k beb
30k tuhh simpan kat bank jeeeeee
 

drzairie

Active Member
Joined
Dec 18, 2007
Messages
2,097
Reaction score
9
Points
30
assalamualaikum warga cg,

saya nak minta pendapat warga cg sekalian,
kawan saya ada modal sebanyak rm 30,000 dan berminat nak menggandakan jumlah wang tersebut.bagaimanapun kawan saya masih lagi belajar di ipt dan belum ada masa untuk membuka bisnes.jadi kawan saya itu ingin membuat pelaburan berbentuk seperti sleeping partner ke,asb ke dan lain-lain yang tak melibatkan usaha secara fizikal.

Oleh itu boleh tak warga cg sekalian berikan pendapat apa yang kawan saya patut laburkan duit dia pada masa ini?:d
meh labur ngan den den bagi pulangan totap rm 3,000.00 sebulan selamo setahun..ado berani...surat menyurat, lawyer agreement semuo disediokan..buleh pm den atau call den 0172712560..:d
 

zulpax

Active Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
1,118
Reaction score
8
Points
25
30k jerrr??
tiap2 tahun 1 bayar zakat pon 40k beb
30k tuhh simpan kat bank jeeeeee
Kawan saya tu ada duit lebih sikit,lagipun bukan duit pinjaman bank.Kalo simpan kat bank sahaja pun apa pulak faedahnya?
 
Joined
Oct 9, 2009
Messages
640
Reaction score
6
Points
15
assalamualaikum warga cg,

saya nak minta pendapat warga cg sekalian,
kawan saya ada modal sebanyak rm 30,000 dan berminat nak menggandakan jumlah wang tersebut.bagaimanapun kawan saya masih lagi belajar di ipt dan belum ada masa untuk membuka bisnes.jadi kawan saya itu ingin membuat pelaburan berbentuk seperti sleeping partner ke,asb ke dan lain-lain yang tak melibatkan usaha secara fizikal.

Oleh itu boleh tak warga cg sekalian berikan pendapat apa yang kawan saya patut laburkan duit dia pada masa ini?:d
nak selamat 100% simpan lah dlm asb..tapi klu kwn tu melayu bumiputera, berumur 18 tahun ke atas, boleh try mohon ipo utk tahun 2010 nanti...byk syrikat glc nak dilisting ke bursa msia...
 

zulpax

Active Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
1,118
Reaction score
8
Points
25
meh labur ngan den den bagi pulangan totap rm 3,000.00 sebulan selamo setahun..ado berani...surat menyurat, lawyer agreement semuo disediokan..buleh pm den atau call den 0172712560..:d
Apa bentuk perlaburan drzairie?
 

drzairie

Active Member
Joined
Dec 18, 2007
Messages
2,097
Reaction score
9
Points
30
apa bentuk perlaburan drzairie?
kalau minat bleh datang opis den kito bincang...lam carigold nie payah nak bincang...opis den kat wangsa melawati..ado maso meh kito duk semejo...:d
 

zulpax

Active Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
1,118
Reaction score
8
Points
25
kalau minat bleh datang opis den kito bincang...lam carigold nie payah nak bincang...opis den kat wangsa melawati..ado maso meh kito duk semejo...:d
boleh bagi alamat?,nanti saya informkan kat kawan saya.
 

zulpax

Active Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
1,118
Reaction score
8
Points
25
nak selamat 100% simpan lah dlm asb..tapi klu kwn tu melayu bumiputera, berumur 18 tahun ke atas, boleh try mohon ipo utk tahun 2010 nanti...byk syrikat glc nak dilisting ke bursa msia...
kawan saya memang bumiputera dan 18 tahu ke atas,boleh terangkan sikit tentang ipo ni?.maaflah saya cetek ilmu.
 

persada

Account locked as requested by owner
Joined
Jul 16, 2009
Messages
4,776
Reaction score
54
Points
35
huh bnyk tu...:D masuk jer public mutual..:D beranak kan jer,...:D klu nak.....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register