BTC USD 37,698.0 Gold USD 1,770.83
Time now: Jun 1, 12:00 AM

nak bisnes online jual barangan perhiasan mutiara (sabah).Boleh Laku ke?Apa pendapat?

Nak jual gelang/rantai/butang (mutiara) secara online.. Laku ke?


  • Total voters
    0
  • Poll closed .

epol rider

Active+ Member
Joined
Oct 25, 2010
Messages
3,381
Reaction score
36
Points
30
salam kepada semua CGrian....
saya tengok kat ruangan CG ni,ada ramai yang bisnes secara online..
rasa macam best plak..:)

jadi,terasa macam terbuka plak hati ini nak join buat bisnes...
dan barangan yang aku dapat promote adalah barang seperti gelang mutiara,rantai mutiara ,butang baju melayu mutiara dan lain lain. semua barangan ni datang dari Sabah.

sekarang ni pun memang dah jual dah mutiara ni.tapi tak pernah plak secara online...ofline je...huhu..

So,nak tanya pendapat semua,
Ok tak kalau bisnes mutiara ni?
boleh laku ke?:D

Di sini aku kepilkan beberapa keping gambar barangan yang aku jual secara ofline...tapi,ini cuma gambar semata-mata ye..belum boleh dijual secara online...heheh..cuma nak pendapat dari semua rakan2 je.... jangan plak ada yang order.hahah:eek:
8.jpg

5.jpg

6.jpg

40027_136863523018358_100000841336346_171771_2341249_n.jpg

38905_138067079564669_100000841336346_177269_2192337_n.jpg
 
Sponsored Post

ali76

Freshie
Joined
Jan 1, 2008
Messages
20
Reaction score
1
Points
8
Salam epol...

Produk ini memang laku sebenarnya baik secara offline mahupun online. Cuma untuk mendapat permintaan beberapa perkara harus dilakukan :

1. Produk - mesti pelbagai, dan mempunyai design yang sangat menarik (sekali pandang terus suka)

2. Website - juga mesti menarik (manusia membeli dengan perasaan). Jadi amat perlu bagi kita menghasilkan website yang boleh membangkitkan perasaan membeli. Gambar produk mestilah cantek. Kalau boleh minta profesional ambil foto produk kita supaya kelihatan cantek.

3. Promosi - pada pendapat saya bagi produk fizikal begini, promosi melalui iklan berbayar amat berkesan. Cari website yang dirasa ramai pelawat wanita yang meminati aksesori seperti ini dan iklankan di sana. Walaupun perlukan kos, namun amat berbaloi. Cuma perlu beri perhatian, pastikan web itu ramai pengunjung wanita, kalau tidak sia-sia.

*Saya sendiri pun jual aksesori jugak. Keronsang Bunga
 

dr_zool

Legendary Member
Joined
May 26, 2009
Messages
13,409
Reaction score
59
Points
120
try jek bro
online ni sng cz xd kos utk kedai
yg penting kne promosi3
 

epol rider

Active+ Member
Joined
Oct 25, 2010
Messages
3,381
Reaction score
36
Points
30
Salam epol...

Produk ini memang laku sebenarnya baik secara offline mahupun online. Cuma untuk mendapat permintaan beberapa perkara harus dilakukan :

1. Produk - mesti pelbagai, dan mempunyai design yang sangat menarik (sekali pandang terus suka)

2. Website - juga mesti menarik (manusia membeli dengan perasaan). Jadi amat perlu bagi kita menghasilkan website yang boleh membangkitkan perasaan membeli. Gambar produk mestilah cantek. Kalau boleh minta profesional ambil foto produk kita supaya kelihatan cantek.

3. Promosi - pada pendapat saya bagi produk fizikal begini, promosi melalui iklan berbayar amat berkesan. Cari website yang dirasa ramai pelawat wanita yang meminati aksesori seperti ini dan iklankan di sana. Walaupun perlukan kos, namun amat berbaloi. Cuma perlu beri perhatian, pastikan web itu ramai pengunjung wanita, kalau tidak sia-sia.

*Saya sendiri pun jual aksesori jugak. Keronsang Bunga

wah..Terima kasih.idea yang menarik...tapi,satu soalan,camne nak buat website?huhu:(
kalau buat blog je?boleh ke?:">
 

naz84

Active+ Member
Joined
May 8, 2009
Messages
3,869
Reaction score
45
Points
45
boleh laku bro...yg penting..website mesti nmpk pro, kemas, cantik...marketing kena wat btui2...target audience kena btui...buat promosi...mest laku punya bro...
 

jutaONEprepaid

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
15,681
Reaction score
2
Points
115
wah..Terima kasih.idea yang menarik...tapi,satu soalan,camne nak buat website?huhu:(
kalau buat blog je?boleh ke?:">

tak payah susah2 bro buat website berbayar, setup je satu onlineshop free dengan web http://www.lot.my

senang, effective dan kemas...masa mula2 nie try kurangkan kos perbelanjaan dulu...buat sales dan bila dah dpt profit baru fikir ke arah berbayar2 tu..

dah ramai yg buat sales kaw2 dengan facebook skrg nie bro...
 

jutaONEprepaid

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
15,681
Reaction score
2
Points
115
boleh laku bro...yg penting..website mesti nmpk pro, kemas, cantik...marketing kena wat btui2...target audience kena btui...buat promosi...mest laku punya bro...

facebook senang nak promote....ready customer dah ada...cuma gambar2 produk yg nak jual tu kalau boleh ambik cantik2 punya...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register