Nak bina laman web Wallpaper, minta pendapat anda!!!

CG Sponsors




GilerGold

Currently marked as Scammer, (until issue resolved
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,024
Reaction score
0
Points
20
aku nak bina laman web wallpaper...dimana user boleh d/load wallpaper kat site aku..
persoalannya...kat mana aku nak cari 'resource' wallpaper utk diuploadkan ke site aku???
ada suggestions tak???
 
Sponsored Post

ahlidewan

Fun Poster
Joined
Jun 2, 2008
Messages
690
Reaction score
4
Points
15
kau google je. ada banyak gak website untuk wallpaper ni. tak pun kuat edit je buat wallpaper. ambil gambar. edit. jadilah wallpaper.
 

SyntaxERROR

Fun Poster
Joined
Oct 6, 2006
Messages
414
Reaction score
2
Points
15
wah.. aku pon dlm projek nk bwt wallpaper site
nnt blh share link?
 

achoy76

Active+ Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
2,706
Reaction score
70
Points
35
wowowowow.. bagus projek kau tu. aku pun nak buat camtu la nanti,, ada info baik ke bro?
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
kau google je. ada banyak gak website untuk wallpaper ni. tak pun kuat edit je buat wallpaper. ambil gambar. edit. jadilah wallpaper.
lebih elok macam ni, cari satu slr/dslr kamera yg power, rege 2-3K, ambik gambo sendiri, lepas tu upload kat web kita, jgn lupa trademark kan setiap wallpaper tu, nanti kena "curi" ngan org lain plak.

yg ori lebih bagus dari ciplak :)paid :)cgrock
 

ableze_joepardy

Active Member
Joined
Apr 18, 2006
Messages
1,532
Reaction score
17
Points
25
kalo hang ade skill.. leh buat sniri.. either amik gamba @ create gamba.. tapi kalo hang nak buat orang, agak muntah kalo nak buat byk2.. sbb artist2 lain pon pakat2 buat dan kongsi kat 1 web yg sama (cth: deviantart).. utk cari resourse sng, try donlod kat website wallpaper sedia ada atau try cari dlm torrent.. kalau ada la..
 

GilerGold

Currently marked as Scammer, (until issue resolved
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,024
Reaction score
0
Points
20
thanks for all info bro...
 

mesir

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
lebih elok macam ni, cari satu slr/dslr kamera yg power, rege 2-3K, ambik gambo sendiri, lepas tu upload kat web kita, jgn lupa trademark kan setiap wallpaper tu, nanti kena "curi" ngan org lain plak.

yg ori lebih bagus dari ciplak :)paid :)cgrock
1 nasihat yg bagus.. :):) ori itu lg bagus! :D
 

baloot

Fun Poster
Joined
Nov 29, 2007
Messages
149
Reaction score
0
Points
10
saya dah pernah buat website utk download wallpaper ni. tapi saya dah tukar jadi photoblog guna wordpress.

sblm ni saya guna scripts W-Script v2 daripada http://www.wallpaperscript.net. tapi tak lawa berapa friendly sangat bab2 nk edit template.

pastu aku tukar ke blog (jadi la photoblog) theme aku guna thesis theme daripada diytheme.com/thesis

kalau nk tgk2 boleh la lawat kat sini; http://babesofamerica.com

ni blog utk download wallpaper. walaupun takde link utk download, tapi visitor pandai2 la klau nk download kan. right-click n save as... hehhe...

sapa2 yang nk link exchange, boleh emailkan kepada BALOOT.MX at GMAIL.COM.
 

tapirbawaklori

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
8,149
Reaction score
207
Points
73
Elok buat cam member cakap tu..gi amik gamba sendiri...gamba yg unik unik...
aku pun nak beli satu camera buat hobby la...

kalau nak buat Wallpaper biasa dah banyak dah wwebnya...ko buat unik skit...

candid wallpaper....amik yg lawak lawak la :))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register