Nak Bid No.Plate - Kena beli kereta/motor baru ke??

CG Sponsors




Jackhalid

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 24, 2008
Messages
6,461
Reaction score
1,028
Points
151
Salam all CGrianz.

Nak tanya soalan nie kepada yg berpengalaman.

Saya nak bid no.plate. Kate la saye bid & menang, adakah wajib utk saya beli kereta/motor baru utk daftarkan no.plate yg saya menang bid tu? kate la saya dah ada kereta & motor, leh tak kalo mintak tukar je no.plate lama kpd no.plate yg baru tu?

ada sapa2 leh tolong explain tak? kalo ada cara lebih mudah kongsi-kongsi la yer. sambil tu, cerite la sket camne prosedur nye. yg saya dgr, kita letak je no.plate & harga kita bid (cth RM 5K). kalo menang kita dapat. kalo kalah dia habis gitu je, dia tak akan suh kita bid at higher price. betul ke tak saya tak pasti. mungkin kawan2 boleh share.

Thanks guys :)cgrock :)paid
 
Sponsored Post

Jackhalid

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 24, 2008
Messages
6,461
Reaction score
1,028
Points
151
tolon tolon saya :)
 

shah9744

Active+ Member
Joined
Nov 2, 2007
Messages
4,710
Reaction score
1
Points
25
cube ko bukak web JPJ...

xsilap aku klw nak trnsfer no baru kena ada kenderaan yang belum register lagi..baru boleh letak no lame tu kat kenderaan baru dan no yang bid tu kat kenderaan lame..tapi duit bid yang xberjaya dipulangkan cume kena caj sikit je kot untuk duit proses semasa bid..

ape no ko nak bid...:D
 

abdul_ir

Super Active Member
Joined
Mar 26, 2009
Messages
6,738
Reaction score
36
Points
70
biasenye org akan amek moto ex5 baru untuk letak no lame..
no baru letak kat kete lame...ex5 tu jual murah2..
 

Jackhalid

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 24, 2008
Messages
6,461
Reaction score
1,028
Points
151
cube ko bukak web JPJ...

xsilap aku klw nak trnsfer no baru kena ada kenderaan yang belum register lagi..baru boleh letak no lame tu kat kenderaan baru dan no yang bid tu kat kenderaan lame..tapi duit bid yang xberjaya dipulangkan cume kena caj sikit je kot untuk duit proses semasa bid..

ape no ko nak bid...:D
maknanya kena ada kenderaan lagik satu la baru buleh yek. ok tq tq

p/s: no. aku nak bid rahsia arr. kang org lain bid plak. jgn marah aa... hehek :)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register