Nak bercuti ke Cherating

CG Sponsors




hazirah

Super Active Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
6,907
Reaction score
100
Points
73
planning nak g cuti2 kt cherating sbb ramai yg ckp scenarynya cantikkkk...

tp nak tau jugak apa lg tempat best or aktiviti best yg bleh bwat kt sana....

kalau ada recommendation otel yg best tp murah dan view yg lawa ok jg.,..


any review is much appreciated..
 
Sponsored Post

carnationmyra

CG Top Poster Club
Joined
May 9, 2008
Messages
22,152
Reaction score
165
Points
123
alaa...da lupa plak....hotel mana murah....

slalu gak g kalo parents stay kat cherating....

tp...waktu mlm....duk tepi pantai...sgt mendamaikan...ada plak bar ala2 lilo n stitch....abg2 bdn tough2 yg jaga....dialunkan lagu2 pantai....

sgt bes...pasir pantai putihhh.....​
 

saxxon

Active+ Member
Joined
Feb 17, 2008
Messages
3,975
Reaction score
44
Points
35
planning nak g cuti2 kt cherating sbb ramai yg ckp scenarynya cantikkkk...

tp nak tau jugak apa lg tempat best or aktiviti best yg bleh bwat kt sana....

kalau ada recommendation otel yg best tp murah dan view yg lawa ok jg.,..


any review is much appreciated..
lepak kat club med pun ok gak .. tapi jangan lupa bawak sejadah dan compass ..:D ... beautiful scenery ... white sandy beach .. lot of physical activities n yg paling best lots of good food ... all the time .. international cuisine .. yummy :D
 
Last edited:

elan

Active+ Member
Joined
Apr 10, 2007
Messages
4,796
Reaction score
34
Points
30
ari tu aku tido kat suria beach resort.... tak tau berapa semalam sebab majikan bayar... ok le, not bad... boleh lepak2 kat tepi pantai... kalau nak best lagi kat swiss garden, swiss garden ni kat kuantan, tak jauh kot dari cherating... yang ni aku pun tak tau berapa sebab aku stay kat sana 3 hari 2 mlm bayar RM 115 je.. dapat baucer .. 115 tu untuk surcharge jumaat dan ahad..:D
 

hazirah

Super Active Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
6,907
Reaction score
100
Points
73
alaa...da lupa plak....hotel mana murah....

slalu gak g kalo parents stay kat cherating....

tp...waktu mlm....duk tepi pantai...sgt mendamaikan...ada plak bar ala2 lilo n stitch....abg2 bdn tough2 yg jaga....dialunkan lagu2 pantai....

sgt bes...pasir pantai putihhh.....​
oh? ini agak menarik.. :p:p
 

insyi©

CG Top Poster Club
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
lepak kat club med pun ok gak .. tapi jangan lupa bawak sejadah dan compass ..:D ... beautiful scenery ... sandy n white beach .. lot of physical activities n yg paling best lots of good food ... all the time .. international cuisine .. yummy :D
mmg best club med ni....makanan dia takyah citerlah...marvellous!

tp...ongkosnya pun marvellous la jugak...:p

dulu gi club med masa preg anak no-2....tp ada tajaan.....best ler...hehehe takyah kuar sesen pun...:p
 

shasrie

Active Member
Joined
Sep 18, 2008
Messages
2,137
Reaction score
4
Points
30
nak gi cherating eh..byk hotel..yg murah..yg mahal..sumer ada..nk chalet pun ada..kalau hari biasa..mmg mudah jer dapat bilik..
 

insyi©

CG Top Poster Club
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
pantai balok.....cantik....memutih jer pantai dia....tp....awas....dah ramai yg lemas di pantai balok.....

masa akak gi cherating few years back.....stay kat apa nama ek..d'village kot...membership sister in law ngan duta vista ke apa ntah....d'village tu sama ngan duta village...ok la jugak...pantai dia...dkt je ngan balok tu...masa akak stay situ ler...ada kejadian org lemas kat pantai balok tu, before that member husband yg kg nya kat situ pun dh warning, balok makan orang....huhuhuhu

esoknya kuar paper...sultan pahang mencemar duli ke pantai balok visit tempat kejadian lemas tu....teringat2 smpi skrg tgk mayat tergolek atas pantai.....huhuhu
 

saxxon

Active+ Member
Joined
Feb 17, 2008
Messages
3,975
Reaction score
44
Points
35
mmg best club med ni....makanan dia takyah citerlah...marvellous!

tp...ongkosnya pun marvellous la jugak...:p

dulu gi club med masa preg anak no-2....tp ada tajaan.....best ler...hehehe takyah kuar sesen pun...:p
tu laaa .. sampai hari ni masih terkenang2 kan that marvellous food :D... tak de lagi resort/hotel/club yg offer macam tu punye makanan ... terasa2 nak pi ke sana lagi tu .. ongkos nye tolak ke tepi dulu :D ... ada plan nak pi lagi ke?:D the last time i went .. me n my frens were the only Malays there .. perhaps the only muslims ..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register