BTC USD 35,345.2 Gold USD 1,877.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Nak beli coway ke cuckoo...x jd beli la plak..

myrayyan

Legendary Member
Joined
Apr 12, 2010
Messages
13,618
Reaction score
65
Points
130
dah boleh masuk list chunghoo dan lagi satu apa tah dlm iklan tv
 
Sponsored Post

kotak85

Fun Poster
Joined
Mar 20, 2013
Messages
912
Reaction score
26
Points
30
follow bro, aku punya term nak abis dah, pasni nak serbis sendiri je jimaat

klu air paip kt rumah tk keruh sgt tkyah servis sgt filter die tu. dulu rumah aku klu servis mmg byk keladak kluar. skrg dh pindah tkde keladak cam dulu. cuma filter je kena tukar setahun ke 6 bln skali. tk ingat sgt dh. tapi klu rase air time minum tu ok. tkyah tukar lagi pn ok. :D
 

azrulazman

CG Top Poster Club
Joined
Feb 11, 2010
Messages
30,406
Reaction score
150
Points
128
coway ni kalo dh habis bayar installment kontrak tu x bleh sambung ke amekwarranty service die?skang aku pon pakai coway neo.

membership service setahun. utk neo dalam RM 604
 

radi4042

Fun Poster
Joined
Nov 12, 2011
Messages
711
Reaction score
28
Points
30
"Doktor tak pakai water filter ke doktor?"

Eh, saya pakai je water filter di rumah. Tapi saya pakai water filter yang biasa - biasa je. Asalkan boleh tapis kelodak yang ada dalam bekalan air, ok saja.

Kadang - kadang kelodak dalam air akan buat rasa air kurang enak, jadi saya lebih selesa menggunakan water filter. Murah je pun tak sampai RM 200. Jenama Panasonic. Bila sampai masa ya, hanya perlu tukar penapis yang baru. Tak sampai RM 100.

"Doktor tak takut ke dengan bahan kimia dalam bekalan air? Boleh lekat dekat buah pinggang tau?!"

Apa yang kamun merepek ni? Memang la fungsi buah pinggang untuk 'filter' darah. Tapi ia bukanlah semudah itu. 'Filter' buah pinggang bukan macam water filter. Kalau macam tu, setahun sekali nak kena tukar buah pinggang ke apa?

Awak ingat air terus masuk dalam darah ke macam mana?

Sistem badan kita sudah lengkap dengan sistem untuk mengawal asid dan bes dalam badan. Belum sempat masuk sistem darah pun dah ada berbagai mekanisme badan mengawal apa yang akan sampai ke salur darah dan sel. Tak usah percaya la orang dok jual air alkali bagai.

Cuba tanya dia, apakah tahap pH dalam perut? Alkali ke asid?
Nak lagi 'power', tanya penjual tu mana satu lagi sifat menghakis; alkali atau asid?

Pakai je la mana - mana filter ikut suka. Tapi jangan lupa untuk masak dulu. Air lebih afdhal diminum jika di masak dahulu. Memang tak mati kalau minum terus, tapi kita nak kurangkan insiden jangkitan kuman melalui air.

Nak pakai water filter GoAway atau Kokok pun, pakai la. Ikut kemampuan masing - masing. Memang mudah jika ada filter jenis yang boleh proses air yang terus panas atau sejuk. Tapi tengoklah kemampuan dan kegunaan.

Macam saya yang baru beranak dua ni, sempat je nak masak air dan simpan dalam bekas atau flask. Elektrik pun jimat.

"Doktor cakap macam ni, tak risau ke tutup periuk nasi penjual water filter?"

Apa ke merepek benor kamu ni?
Penjual sendiri yang tutup periuk nasi mereka apabila bagi claim bukan bukan boleh sembuh berbagai penyakit. Sendiri cari penyakit lah.

Meh saya berikan tips untuk buka periuk nasi tu.
JANGAN OVERCLAIM dalam pemasaran produk. Pelanggan akan lebih hargai peniaga yang ikhlas, tidak menipu dan berikan perhidmatan tip - top.

Mesej sahaja:
"Apa khabar tuan? Mesin penapis ok ke? Saya nak uruskan untuk maintenance. Boleh saya arrange tarikh dengan tuan?"

Simple je kan?
OK la. Tak simple. Tapi boleh faham kan?

Dr Ahmad Firdaus Bin Mohd Haris
Pengerusi dan Pengasas
Medical Mythbusters Malaysia

Aku pakai filter jenis. So far puas hati...
 

BroSpiral

Junior Member
Joined
Feb 11, 2019
Messages
53
Reaction score
1
Points
11
bil letrik melambung tak pakai benda ni? ye la konsep mcm peti sejuk, 24jam on kan......
 

silverchair959

Legendary Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
18,130
Reaction score
90
Points
135
bil letrik melambung tak pakai benda ni? ye la konsep mcm peti sejuk, 24jam on kan......

boleh refer sini tuan

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=MmzffR_JsVY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3X8uAn-5WmbH3OXFpQAhd7V3T6nflz1BtIThVn-OBYJqzY2sKcyxQLnYs[/ame]
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register