BTC USD 35,301.0 Gold USD 1,834.58
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Najib tolak tawaran pemberian tanah oleh kerajaan

eizzbizz

Super Active Member
gem
Messages
9,852
Joined
Sep 2, 2009
Messages
9,852
Reaction score
1,085
Points
156
Yang ni aku setuju...bukan nak menidakkan jasa bekas pm....cuma patut kena ada limit...2 juta/3 juta...ni kalau dah sampai 100 juta tu dah macam penghisap darah
ade ke tanah 2-3 ekar kat KL rega 50juta ?? agak2 la ... paling kuat pun 2-5 ekar dalam 2m - 8m ...kos buat rumah pun dalam 1m-2m .. bagi aku alocate 10m utk tanah 2-3 ekar + bunglo sebijik dah bole dpat kat area KL
kalo 100m tu dah GDC buat highrise 300 unit dgn plot tanah 5-9 ekar area shah alam/cheras/hulu klang
kikiki... mark up rega tanah ... lebihan dapat buat joli
 
Sponsored Post

eizzbizz

Super Active Member
gem
Messages
9,852
Joined
Sep 2, 2009
Messages
9,852
Reaction score
1,085
Points
156
Dia ingat senyap2 dpt.. pastu ckp la jawapan biasa. Saya tak tau saya dpt . Tibe2 je saye dpt.. tapi saye tak tau...

Saya mohon.. tapi saye tak tau...


Badut... Ooo badut
dia punya jawapan sebijik mcm time kena soal dgn pendakwaraya masa bicara kes 1MDB ...
" saya tak pasti .. "
"saya tidak tahu.. "
 

Megat Al Fateh

Active Member
Messages
1,735
Joined
May 6, 2019
Messages
1,735
Reaction score
899
Points
81
ni yg aku faham dari kes ni.. baca dari dua belah pihak ye

1. najib apply benda ni masa tahun 2018, lepas dia dijatuhkan.. bukan baru sekarang, sebelum dia dijatuhkan hukum kes dia tu

2. semua mantan PM ada hak dlm peruntukan untuk bekas pm.. ade tunjuk clause ni dm internet, boleh cari kalau nak

3. dia ditawarkan 3 pilihan.. dan dia pilih satu yg dia rasa sesuai.. mcm kita nak beli rumah baru, mesti tengok kesesuaian kan?

4. dia tak tau pun harga hartanah tu sampai RM100 juta, baru2 ni je tau sebab sebut dlm parliment

5. harga hartanah tu 100% urusan gomen, mungkin tanah lain harga lebih dari 100 juta sbb dlm kl area kan? tak mustahil juga

5. so skrg lepas kecoh ni, dia cancel kan permohonan tu secara sukarela, setau aku takde org paksa dia pun, siap nak pulangkan buat tabung icitra utk 5k off

6. dia juga cadangkan peruntukan tu dikaji semula, jadi lepas ni ex pm belum tentu dapat tanah..

7.checkmate??

8. netizen ni ramai dah kena brainwash, dah tak rasional dlm banyak issues.. semua tulis mcm teruk sangat negara ni, konon dah takde masa depan.. padahal kalau betul dia baca dan cuba fahamkan suatu issue, kita akan nampak kewajaran dlm sesuatu perkara tu

takdelah dok murung tak bertempat, padahal baca komen politik dlm fb wasap je pun.. dkt youtube komen section pun ramai meroyan tak tentu pasal.. bagi aku benda ni buang masa je.. aku tak kisah pun kalau sesiapa pun yg menang nti..

apa pun.. selamat mengundi pada rakyat melaka, pilihlah mana yg dirasakan sesuai ye.. (y)
 

shah_ae

Legendary Member
gem
Messages
16,515
Joined
Oct 27, 2008
Messages
16,515
Reaction score
992
Points
171
ni yg aku faham dari kes ni.. baca dari dua belah pihak ye

1. najib apply benda ni masa tahun 2018, lepas dia dijatuhkan.. bukan baru sekarang, sebelum dia dijatuhkan hukum kes dia tu

2. semua mantan PM ada hak dlm peruntukan untuk bekas pm.. ade tunjuk clause ni dm internet, boleh cari kalau nak

3. dia ditawarkan 3 pilihan.. dan dia pilih satu yg dia rasa sesuai.. mcm kita nak beli rumah baru, mesti tengok kesesuaian kan?

4. dia tak tau pun harga hartanah tu sampai RM100 juta, baru2 ni je tau sebab sebut dlm parliment

5. harga hartanah tu 100% urusan gomen, mungkin tanah lain harga lebih dari 100 juta sbb dlm kl area kan? tak mustahil juga

5. so skrg lepas kecoh ni, dia cancel kan permohonan tu secara sukarela, setau aku takde org paksa dia pun, siap nak pulangkan buat tabung icitra utk 5k off

6. dia juga cadangkan peruntukan tu dikaji semula, jadi lepas ni ex pm belum tentu dapat tanah..

7.checkmate??

8. netizen ni ramai dah kena brainwash, dah tak rasional dlm banyak issues.. semua tulis mcm teruk sangat negara ni, konon dah takde masa depan.. padahal kalau betul dia baca dan cuba fahamkan suatu issue, kita akan nampak kewajaran dlm sesuatu perkara tu

takdelah dok murung tak bertempat, padahal baca komen politik dlm fb wasap je pun.. dkt youtube komen section pun ramai meroyan tak tentu pasal.. bagi aku benda ni buang masa je.. aku tak kisah pun kalau sesiapa pun yg menang nti..

apa pun.. selamat mengundi pada rakyat melaka, pilihlah mana yg dirasakan sesuai ye.. (y)
Yg buat mcm takde mase dpn tu kerajaan la...utk rakyat Permohonan itu dikaji permohonan ni dikaji... Tp utk bekas pm lek2 je berjuta takde masalah... Bleh tangguh dlu kot utamakan rakyat dlu la sakai oi...
Sakai tu tuju utk kerajaan ye...
 

AdiWalter

Fun Poster
Messages
957
Joined
Jul 15, 2021
Messages
957
Reaction score
148
Points
23
isunye, walaun ph dh xde modal.. dulu sop bg janji2 manis

skng walaun mengharapkan isu2 mcm nie utk hasut rakyat
 

mrvx

Legendary Member
gem
Messages
11,822
Joined
Feb 20, 2009
Messages
11,822
Reaction score
865
Points
171
hanya mahadey shj yg lain.. orang lain xlayak.. paklah rasanya xder terima juga
 

apoeki

Super Active Member
gem
Messages
7,841
Joined
Aug 7, 2012
Messages
7,841
Reaction score
859
Points
121
Kerajaan kena rampas balik semua pejabat PM. Apa jadah bg pejabat lagi barua oii
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register