BTC USD 38,536.9 Gold USD 1,809.53
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Najib, Pak Lah Naikkan Gaji Kakitangan Awam Punca Kenaikan Kos Sara Hidup, Kata MADEY

AbamB

Fun Poster
Joined
Nov 10, 2017
Messages
297
Reaction score
34
Points
30
kat negara aku, ada org tu kata kenaikan gaji kakitangan awam menyebabkan kos sara hidup tinggi. lepas tu org tu suh bt kreta nasional yg baru. lpas tu jual harga cekik darah. dia x tahu ke dgn kenaikan gaji kakitangan awam membolehkan org kja gomen bleh lepas loan nakbeli kreta nasional dia tu.?


dia x tahu ke stiap kakitangan awam nak sgt kreta bleh terbang? tp blum ada lg kreta tu. dapat kreta yg bleh dgr kita ckp "open window" pn jd la.

dia xnk ke sales proton mningkat?
pstu bila xda org nk beli, salah org lain pla...

ekekekkeke

sama la mcm negara aku tuuu
mcm2 dorg janji konon2 nak bg senang hisup rakyat
sampai skang xnmpk mana satu yg ok
 
Sponsored Post

Dragonforex

Banned
Joined
Sep 3, 2017
Messages
3,417
Reaction score
342
Points
46
ekekekkeke

sama la mcm negara aku tuuu
mcm2 dorg janji konon2 nak bg senang hisup rakyat
sampai skang xnmpk mana satu yg ok

negara aku lagi parah.

para pencacai walau kena kencing basah kuyup pon masih setia dengan parti pemerintah, manifesto bukan janji kata mereka. sabar..sabar... kata mereka.

tapi bila parti lawan buat benda sama, bukan main melalak berguling atas jalan lagi mereka.

bila dah jahanam, salahkan parti pembangkang walau yang menjahanamkan negara adalah parti pujaan mereka
 

Dragonforex

Banned
Joined
Sep 3, 2017
Messages
3,417
Reaction score
342
Points
46
saya dah keje kerajaan nak dekat 10 tahun

alhamdulilah

dah tetap berpencen

Golongan kerja kerajaan sebenarnya ada dua jenis

satu jenis

Hanya harapkan gaji kerja kerajaan

kadang kala rapat gaji overlapped

jangan terkejut ada gaji bersih dari rm700 ke rm800 jer sebulan rapat terus
walaupun gaji sebulan lebih rm4,000

Dan lagi satu golongan

gaji kerajaan dia tak pernah usik langsung

malah gaji dia bagi kat keluarga ada kala simpan

Jenis rajin ada biz ada setengah ada kedai

ada diantara pekerja nie kerja driver jer dalam rm1,500 jer sebulan

keje pangkat rendah gaji kecik

tapi ade kedai ade restoran bulan bulan puluh ribu income

mai kerja kerajaan pangkat driver pangkat kecil

balik keja gaji dia lebih pada pegawai kerajaan


Saya dah keja kerajaan 10 tahun

nie la 2 golongan dalam penjawat awam di Malaysia

jgn yakin sgt nak berpencen. yg sedia kala tgh berpencen pun dengar rumour nk dihapuskan pencen atas alasan negara takde duit.
 

Dragonforex

Banned
Joined
Sep 3, 2017
Messages
3,417
Reaction score
342
Points
46
gaji x besar xpa, janji nnti tun sepenggal je.

belum setahun pun dah terasa seksanya. apatah lagi sepenggal.

anwar nak jadi PM plak?? itu super malapetaka bila kaki zina dan peliwat memerintah negara.
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,849
Reaction score
1,686
Points
596
jgn yakin sgt nak berpencen. yg sedia kala tgh berpencen pun dengar rumour nk dihapuskan pencen atas alasan negara takde duit.

saya faham boss

zaman lani yang keje tetap pun melayang

apapun saya minta maaf kat sini

jika statement saya mengguris hati sapa sapa
 

asasindino

Active+ Member
Joined
Jun 30, 2011
Messages
4,742
Reaction score
113
Points
43
ooo..

boleh ke??

diorang mmg tanya jabatan ke bro??

bergantung gak la asalkan kerja tu tak mengangu kerja hakiki
yang sedia ada sebab tu kena mohon dengan ketua jabatan nanti
dia decide kerja part time tu akan ada kesan tak dengan kerja hakiki
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,849
Reaction score
1,686
Points
596
bergantung gak la asalkan kerja tu tak mengangu kerja hakiki
yang sedia ada sebab tu kena mohon dengan ketua jabatan nanti
dia decide kerja part time tu akan ada kesan tak dengan kerja hakiki

Rasa ramai buat part time bila keje kerajaan

Ada kawan saya nasib dia la best

Dia buat frozen food macam macam jenis sampai leh ada dalam bank lebih rm500,000

Rezeki orang

Bila anda keja

Gaji anda walaupun 5k pun

Tapi bila datang satu peringkat

Anda akan biz

Sebab bila makin bekerja

Wang anda makin rasa tak cukup kot

Tue anda akan usaha buat duit kaw kaw
 

kerkrong

Active Member
Joined
Jul 2, 2011
Messages
1,132
Reaction score
46
Points
30
Org tua ni nyayok ke? Zaman dia dulu ingat smua bagus?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register