Naikkan ekonomi Bumiputera setanding kaum lain..

CG Sponsors




rosly82

Fun Poster
Joined
Nov 27, 2008
Messages
520
Reaction score
12
Points
15
Salam semua,
Saya ahli baru dalam laman forum ini. Sehingga thread ini ditulis semua sedia maklum bahawa diluar sana taraf ekonomi bumiputera masih lagi tidak dapat menjadi peneraju ekonomi di Malaysia. Antara cabang perniagaan adalah dalam bidang peruncitan, pemborong dan pembekal barangan runcit. Jadi dengan bantuan semua pelayar yang melawat thread ini, bagaimana kita hendak naikkan taraf ekonomi kaum bumiputera sekarang ke taraf yang lebih baik lagi pada masa hadapan. Cadangan saya bagaimana dengan sistem persatuan atau koperasi, iaitu dengan menyatukan semua perniagaan yang ada pada kaum bumiputera yang ada disatu2 kawasan. Di harap semua dapat memberikan cadangan untuk kita fikir2kan bersama dan seterusnya kita dapat bertindak untuk merealisasikan impian kita semua..:-?
 
Sponsored Post

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Salam semua,
Saya ahli baru dalam laman forum ini. Sehingga thread ini ditulis semua sedia maklum bahawa diluar sana taraf ekonomi bumiputera masih lagi tidak dapat menjadi peneraju ekonomi di Malaysia. Antara cabang perniagaan adalah dalam bidang peruncitan, pemborong dan pembekal barangan runcit. Jadi dengan bantuan semua pelayar yang melawat thread ini, bagaimana kita hendak naikkan taraf ekonomi kaum bumiputera sekarang ke taraf yang lebih baik lagi pada masa hadapan. Cadangan saya bagaimana dengan sistem persatuan atau koperasi, iaitu dengan menyatukan semua perniagaan yang ada pada kaum bumiputera yang ada disatu2 kawasan. Di harap semua dapat memberikan cadangan untuk kita fikir2kan bersama dan seterusnya kita dapat bertindak untuk merealisasikan impian kita semua..:-?
tak semudah itu
 

hafis_81

Super Active Member
Joined
Feb 15, 2008
Messages
6,386
Reaction score
32
Points
70
persatuan bnyk..tp serupa mcm xda fungsi.sume sebok dek kepentingan diri sndiri jer...
 

Bro Gamat

Fun Poster
Joined
Dec 15, 2008
Messages
518
Reaction score
0
Points
10
Salam semua,
Saya ahli baru dalam laman forum ini. Sehingga thread ini ditulis semua sedia maklum bahawa diluar sana taraf ekonomi bumiputera masih lagi tidak dapat menjadi peneraju ekonomi di Malaysia. Antara cabang perniagaan adalah dalam bidang peruncitan, pemborong dan pembekal barangan runcit. Jadi dengan bantuan semua pelayar yang melawat thread ini, bagaimana kita hendak naikkan taraf ekonomi kaum bumiputera sekarang ke taraf yang lebih baik lagi pada masa hadapan. Cadangan saya bagaimana dengan sistem persatuan atau koperasi, iaitu dengan menyatukan semua perniagaan yang ada pada kaum bumiputera yang ada disatu2 kawasan. Di harap semua dapat memberikan cadangan untuk kita fikir2kan bersama dan seterusnya kita dapat bertindak untuk merealisasikan impian kita semua..:-?
Teman nanya skit yob:-?, En rosly ni koje apa??? @ blajor lg???
 

ulam

CG Top Poster Club
Joined
Apr 30, 2008
Messages
22,373
Reaction score
59
Points
120
Teman rasa study lagi nie, tapi ok gak untuk dibincngkan isu nie.. :D
 

zulco

Active+ Member
Joined
Jun 7, 2008
Messages
3,245
Reaction score
33
Points
40
persatuan bnyk..tp serupa mcm xda fungsi.sume sebok dek kepentingan diri sndiri jer...
sokong.....
tapi utk kebenarannya still boleh lagi. jangan terlambat udah lah...
yang mainkan peranan pengguna mahupun kerajaan sekarang.....
 

internetbiz

Fun Poster
Joined
Apr 18, 2007
Messages
868
Reaction score
1
Points
15
Kita fikirkan dulu
Jgn negatif, yg ada idea bagi feedback
Mungkin berguna pada y lain, yg kurang arif.

Always be positif dlm apa jua kita buat.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register