BTC USD 67,159.8 Gold USD 2,340.20
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nabil Ahmad Gembira Surau Impian Dalam Rumah Dah Siap Dibina

akudotcom

CG Hardcore Club
gemgem
Messages
50,798
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
50,798
Reaction score
6,228
Points
881
Awards
1
Nabil Ahmad Gembira Surau Impian Dalam Rumah Dah Siap Dibina


Pelawak dan pengacara terkenal, Nabil Ahmad berkongsikan berita gembira surau idaman di dalam rumah yang diimpikannya akhirnya siap dibina.

Berkongsikan berita itu di Instagram, Nabil mengucapkan terima kasih kepada pasukan yang bertanggungjawab menyiapkan surau tersebut dengan sentuhan kraftangan panel yang cantik dan kemas.



“Alhamdulillah settle surau!! Jazakallah kepada @team.alfateh yang merialisasikan impiana untuk siapkan surau ni.

“Memang kemas sangat workmanship!! Semoga Allah balas jasa baik tuan-tuan dengan kemudahan dunia dan akhirat. Amin amin ya rob!!” tulisnya.

Perkongsian Nabil itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen serta rakan artis iaitu Saharul Ridzwan yang turut menyatakan hasrat membina surau dalam kediaman sendiri suatu hari nanti.

“Doakan saya jugak bang ada surau jugak dalam rumah,” tulis Saharul Ridzwan.


Memang seronok bila ada surau dalam rumah, boleh solat berjemaah dengan keluarga setiap hari. Seronok tengok Nabil akhirnya dapat surau idaman.
 
Sponsored Post

Xyah sebut surau, ruangan sembahyang tu dh ok
Dia ad duit dia boleh buat....yg takde cukup buat satu ruang...yg bersih....jadikan termpat kita beribadah....sebab tempat...pakaian mahal ke..apa ke....tak penting..yg penting ikhlas.....tak perlu nak tunjuk...
 
Dia ad duit dia boleh buat....yg takde cukup buat satu ruang...yg bersih....jadikan termpat kita beribadah....sebab tempat...pakaian mahal ke..apa ke....tak penting..yg penting ikhlas.....tak perlu nak tunjuk...
Tu la klau anak ada 8 org duk plk rumah flat....mcm mn situasi dia....tp keluarga nie tetap ada ruangan sembahyang dia xdk la nk declare smp surau hahaha
 
Tu la klau anak ada 8 org duk plk rumah flat....mcm mn situasi dia....tp keluarga nie tetap ada ruangan sembahyang dia xdk la nk declare smp surau hahaha
Trying tooooo hard nak tunjuk dia berubah.....terlalu byk promosi untuk diri sendiri....ada sekali aku dengar ayat dia...Ällah swt pilih aku untuk berubah..bla...bla...bla..".......aku takut nak cakap mcm ni......kalau org lain cakap kita boleh control...tapi diri sendiri cakap....oh tidak...
 
Trying tooooo hard nak tunjuk dia berubah.....terlalu byk promosi untuk diri sendiri....ada sekali aku dengar ayat dia...Ällah swt pilih aku untuk berubah..bla...bla...bla..".......aku takut nak cakap mcm ni......kalau org lain cakap kita boleh control...tapi diri sendiri cakap....oh tidak...
Klau Artis nie susah kt nk ckp bang
 
Trying tooooo hard nak tunjuk dia berubah.....terlalu byk promosi untuk diri sendiri....ada sekali aku dengar ayat dia...Ällah swt pilih aku untuk berubah..bla...bla...bla..".......aku takut nak cakap mcm ni......kalau org lain cakap kita boleh control...tapi diri sendiri cakap....oh tidak...

jujurnya aku tak bape gemar dia ni
sembang pasal ugama
tapi drive kereta sport
perangai nak menunjuk" tu masih ada lagi
patutnya tawadhuk
bagi pendapat aku la
bila dah berubah...patutnya lagi low profil
yang dia cakap semuanya takdir
awak tu bukan ustaz
buat orang keliru jer

aliff aziz tu pun
dah karut balik nampak
berlakon peluk perempuan
perempuan tu yang baru" ni kecoh dengan zul ripin tu
 
Last edited:
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register