Info Nabi Muhammad Adalah Orang Yang Paling Terbaik Di Dunia

CG Sponsors




Sponsored Post

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
10,587
Reaction score
1,901
Points
201
Apa maksud secular leader tu?
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,789
Reaction score
2,303
Points
151
Apa maksud secular leader tu?
sorry..aku pun tak berapa faham yg "secular leader" tu....

sebab kajian ni dibuat oleh orang Kristian....

video kt bawah ni ada explain kenapa dia pilih Muhammad sebagai pemimpin paling hebat di dunia....
kalau ikutkan hati dia, dia NAK pilih Jesus sebab dia Christian....tapi kenapa dia tetap pilih Muhammad?? boleh tengok video kat bawah..

 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,789
Reaction score
2,303
Points
151
sentiasa lah baca banyak kali kisah Nabi Muhammad..... berulang-ulang kali baca pun takpe....

sebab dengan kisah Nabi Muhammad ni lah kita akan dapat imagine akhlak seorang ISLAM yang sebenar mcm mana.... baca kisah Nabi Muhammad berulang-ulang kali.....
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,789
Reaction score
2,303
Points
151
Nabi Yang Lapar.....

pemimpin yang paling hebat...siang hari, org datang rumah Nabi mintak itu mintak ini,,, sampai Nabi takda makanan utk makan...kerana pentingkan orang-orang lain dahulu...

 
Last edited:

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,789
Reaction score
2,303
Points
151
Nabi Muhammad adalah orang pertama dalam sejarah manusia yang menolak rasism....


 

jagajaga

Active Member
Joined
Jul 7, 2009
Messages
1,445
Reaction score
92
Points
40
Sekular tu non-religous la
Nabi pemimpin dlm hal agama
Dan bukan agama
Ekonomi, politil dll
Itu la sekular
 
Sponsored Post
Top
Log in Register