My Journey - Jom Trading!

Latest Posts

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.16802
USD / JPY
104.434
GBP / USD
1.29303
USD / CHF
0.91477
USD / CAD
1.33530
EUR / JPY
121.981
AUD / USD
0.70297

CG Sponsors




Akhtar

Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
1,745
Reaction score
21
Points
25
Salam semua, terpanggil untuk berkongsi perjalanan trading saya bersama dengan kawan2.. Pengalaman dalam forex lebih kurang setahun tetapi sepanjang tahun lepas, boleh dikatakan tahun belajar buat diri saya. Saya sama seperti kebanyakan trader yang lain, pernah MC dan loss. Walaubagaimanapun, saya mengambil keputusan untuk stop trading sejak 4 bulan lepas untuk mendalami ilmu forex. Insyaallah tahun ni, trading akan lebih mantop dan popit sentiasa!! :)cgrock

:)paid:)paid:)paid

Journal 2010

April
3rd + 4th Week

Jumlah Popit : 247
Jumlah Loss : 58
ROI : 18.82%


May
1st Week

Jumlah Popit : 50
Jumlah Loss : 0
ROI May : 4.23%

ROI Overall : 23.85%
 
Last edited:
Sponsored Post

Akhtar

Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
1,745
Reaction score
21
Points
25
Prestasi minggu lepas :-

Jumlah Popit : 341
Jumlah Loss : 198
ROI : 92.03% inclusive 30% bonuses​

Loss dicatat kerana kesilapan membaca market serta menyangka market akan melakukan retracement. Malangnya EU sewaktu itu mengalamai tekanan hebat ekoran kekuatan USD disebabkan kejatuhan Dow Jones dan Emas. Apa yang melegakan adalah trade loss itu dibuka dengan jumlah lot yang kecil.

Sabtu lepas (5/2/2010), saya telah menghadiri kelas anjuran Oasis Wealth Builders bertempat di Kota Damansara. Kepada newbies yang mungkin belum memahami sepenuhnya tentang basic forex adalah digalakkan untuk menghadiri kelas tersebut. Nilai RM30 yang dibayar memberikan pulangan yang berkali ganda (not in terms of money ok). Good luck for next week!!

Aza-Aza Fighting!
 
Last edited:

faizal_bulat

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 29, 2008
Messages
3,920
Reaction score
164
Points
33
semoga berbahaagia ke anak cucu.. hehehe

4 bulan x trade tu ko study dgn masta @ sendiri2? teknik manual ke @ ku setup autobot?
 

Akhtar

Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
1,745
Reaction score
21
Points
25
semoga berbahaagia ke anak cucu.. hehehe

4 bulan x trade tu ko study dgn masta @ sendiri2? teknik manual ke @ ku setup autobot?
study sendirik.. hehe sebab tu masih lom btol2 paham.. mmm buat masa ni x penah guna robot @ EA lagi, tapi tengah consider untuk guna teknik basket, maybe lepas dapat pulangan modal. So far teknik yang digunakan basic sangat :- S&R, trendline, Fibo dan chart pattern. So far works for me. Mungkin masta boleh bagi tips sebakul dua.. :D :">
 

faizal_bulat

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 29, 2008
Messages
3,920
Reaction score
164
Points
33
study sendirik.. hehe sebab tu masih lom btol2 paham.. mmm buat masa ni x penah guna robot @ EA lagi, tapi tengah consider untuk guna teknik basket, maybe lepas dapat pulangan modal. So far teknik yang digunakan basic sangat :- S&R, trendline, Fibo dan chart pattern. So far works for me. Mungkin masta boleh bagi tips sebakul dua.. :D :">
org cakap back to basic.. tips aku, masa news stay OUT!!!! hehehe

kalu ko rajin pasng PO atas bawah.. :)cgrock
 

Akhtar

Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
1,745
Reaction score
21
Points
25
da pasang masta.. tapi NFP jumaat lepas dia punya spike sapu atas bawah. Nasib baik boleh minimakan loss.. :D mmg lepas ni da belajar.. masuk lepas 15 @ 30 minit lepas news yang besar2. Too risky
 

faizal_bulat

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 29, 2008
Messages
3,920
Reaction score
164
Points
33
da pasang masta.. tapi NFP jumaat lepas dia punya spike sapu atas bawah. Nasib baik boleh minimakan loss.. :D mmg lepas ni da belajar.. masuk lepas 15 @ 30 minit lepas news yang besar2. Too risky
pakaila script.. set SL+1 hehehe biar untung sikit dari rugi byk, tapi org cakap org tamak ni selalu untung.. betul ke? :-?

p/s- aku newbie lagi la.. :">
 

Akhtar

Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
1,745
Reaction score
21
Points
25
mm cadangnya mlm tu nak letak SL 1 pip selepas dia touch PO, malangnya x sampai 2 saat dia touch terus dia melompat.. huhu.. tp still ok, loss takde teruk sangat sebab lot kecik
 

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
huhuh......... tompang riadah disini anti.. huhuh
 

Akhtar

Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 7, 2009
Messages
1,745
Reaction score
21
Points
25
sila sila.. jgn malu2.. sape yg bangun awal pagi ni, bolehlah trade gap yer hari isnin ni.. all the best traders untuk minggu yg baru ni
 
Sponsored Post
Top
Log in Register