Muzzy Pinjam Nama Noh Hujan

CG Sponsors
voda

Active Member
Platinum Member
Joined
Feb 23, 2010
Messages
2,322
Reaction score
83
Points
35


ORANG baru yang bergelar Muzzy ini masih terlalu asing di kalangan penggemar muzik tanah air. Mungkin dari sisi lain, laluan untuknya membina nama tidak sesukar pendatang baru yang lain kerana adik kandungnya iaitu Noh (Hujan) sudah punya aura tersendiri di kalangan peminat.

Bagaimanapun, mahu tidak mahu, dia mengakui tidak boleh lari daripada dikaitkan dengan adiknya itu. Biarpun ia kedengaran begitu klise, Muzzy sebenarnya tidak kisah meminjam jenama si adik demi untuk membina tapak di persada muzik.

Cuma, sebolehnya dia lebih senang jika kehadirannya ini direstui menerusi perjuangan yang didukungnya, bukan kerana populariti si adik semata-mata.

“Apa yang hendak dikisahkan pun jika orang menganggap saya menumpang populariti Noh untuk dikenali ramai jika itu adalah hakikatnya. Saya harus akur kerana Noh terlebih dahulu menembusi bidang ini.

“Cuma adalah lebih baik jika orang menyedari kehadiran saya menerusi perjuangan muzik yang saya tampilkan dan bukan bergantung kepada perkaitan itu semata-mata,” tuturnya.

Tambah Muzzy, perjuangan muzik yang bagai sudah sebati dalam darah dagingnya itu adalah berbeza dan segar daripada mana-mana muzik yang pernah ditawarkan oleh mana-mana penyanyi sedia ada.

Bukan mahu menongkat langit, sebaliknya pengalaman sepanjang 11 tahun menyanyi di serata kelab dan pengamatannya terhadap arus muzik di Malaysia ini membuahkan keyakinan bahawa kehadirannya ini bukan sekadar ingin menambahkan angka penyanyi tanah air tetapi menghidangkan wadah muzik yang berbeza.

“Sepanjang menyanyi di pelbagai kelab, saya mendalami ilmu muzik dan mengamati perkembangan muzik di Malaysia.

“Jika sekadar ingin bergelar penyanyi, mungkin saya sudah lama menjadi penyanyi sebelum Noh muncul dengan Hujan lagi.

Namun, saya ingin tampil sebagai penyanyi yang berbeza menerusi impak muzik yang belum ditawarkan di Malaysia. Sebab itulah saya bermula agak lewat dalam bidang nyanyian,” katanya.

Ujar Muzzy lagi, kelainan yang akan ditawarkan adalah kemampuannya untuk menyanyi secara langsung dalam durasi yang panjang berdasarkan pengalamannya menyanyi di kelab selama ini.

Justeru itu, sebagai orang baru Muzzy sebenarnya tidak sabar untuk memperdagangkan muziknya.

Sebagai pertaruhan sulung, penyanyi yang turut berkebolehan bermain instrumen dan menggubah lagu ini bakal tampil dengan album penuh berjudul Destinasiku dalam sedikit masa lagi.

Mempertaruhkan tiga lagu pengenalan iaitu Hingga Akhir Nafasku, Destinasiku dan Ingin Sekali Aku, tawaran muzik Muzzy yang menjurus kepada jalur punk rock ini sememangnya berbeza daripada perjuangan Noh.
 
Sponsored Post

girlsilver

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 1, 2009
Messages
10,744
Reaction score
194
Points
123
apsal dia xjoin band hujan jer:D:D
mungkin genre muzik dia lain kot..
 

ah fan

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2009
Messages
8,148
Reaction score
28
Points
70
noh rambut mcm penyapu..die ni mcm berus..klau wt band kena letak nama kemarau:eek::eek::eek::eek::eek:
 

janggut_X

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
57,870
Reaction score
73
Points
520
den tak kisah la sapo dio ni.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register