Mukmin Hardcore

CG Sponsors




analyzer_mike

Active Member
Joined
Nov 17, 2008
Messages
1,691
Reaction score
1
Points
25
salam sume Bro n Sis CG...

hari ni aku menulis kerana satu isu yang begitu membimbangkan aku sebagai umat islam dan orang melayu...
tatau la korang terase ke tak....tapi aku cukup terase...

korang tak rase ke yang semakin lame bangsa2 lain cube untuk menekan kite sebagai orang melayu dan umat islam?

kire sebagai org melayu ni tade rase nak bangun menentang ke?dr mahathir dah banyak bagi pesanan dlm paper n brite...melayu mesti bangkit..jgn asek nak berlembut....

sori la..ini bukan mmg hal perkauman..kalo mod rase nak delete tu leh aa delete k...

tapi korang perasan tak...scare perlahan-lahan orang cine dan india menekan kaum melayu di malaysia?
penah tak kite marah pasal orang cine banyak konker dlm bidang perniagaan?cakap secara terbuka?
tapi banyak kali orang cina mengate pasal hak kite dlm malaysia ni tak patut ade...sampai menteri pon bagi kenyataan terbuka pasal ketuanan melayu...dorang mule nak same kan kite ngan singapura...

dorang nak request supaye cina jadi pm...india jadi pm...bistu sok malaysia ni jadi ape?jadi cam singapura dimana orang melayu terus hilang hak?
padehal kite la kaum majoriti...tul tak?

orang cine ngan india brani wat camtu sbb tgk kite ni asik mengalah je dan asek bia je ape yg dorang wat..ade ke kite melawan?abis2 paklah kate..."jangan cuba bermain apii.." tu je la..pastu dorang senyap le kejap...

pastu timbul balek..pastu paklah pon.. "jgn cube main api.."
tu je la sampai sudah..bile kite nak bangun?skang cine dan india dah dapat banyak hak yang melampaui batas...dah ade tv sendiri, berite bahase dorang...pastu siap nak papan tanda bubuh bahase cine...kemane melayu kite??
aku takut esok akhbar melayu pon pupus..bahase melayu kat papan tanda pon pupus..abis sume melayu jadi cine...ape nii??

tak ingat ke dulu kite org melayu yang penat2 berperang menentang komunis..korang blaja sejarah kan?
komunis tu plak kebanyakan dari orang cina...kite tentang dorang habis-habisan!
tak ingat ke pahlawan negara kita yang terkorban dulu semata-mata nak bagi tanah melayu kite ni merdeka???
leftenan adnan...sarjan hassan...dan lain2...sume tu bersusah payah nak bagi kite ni merdeka...

ade ke name pahlawan tan siew meng, ah beng atau muniandy yang tercatat dlm sejarah untuk memerdekakan negara kita??
kalo ade pon sket sgt...

bistu takkan kite nak bia camtu jek?skang dorang cube untuk menghakis banyak hak2 keistimewaan melayu ni...
korang nak jadi ape?nak duk je surf web pastu tgk je dorang kutuk2 kite dlm bahase dorang?
kite bukan taw pon kalo2 dorang ngate kite ke...dorang dah ade paper bahase dorang, tv bahase dorang...persatuan dorang melambak2...

kite?mmg ade bahase melayu..tapi bile kite cube nak sbut je sket pasal melayu kite dorang dah kate itu sume perkauman..padehal korang taw ke yg dorang tu tak sebut pasal perkauman dlm paper dorang?
korang penah bace satu2?
korang penah tgk paper dorang?padehal lagi banyak dorang sebut pasal kaum dorang..kite je yg tak paham...

kalo korang tgk dlm internet skang ni pon..banyak org cine ngan india ni kutuk pasal melayu...
yang terbaru ade sorang india post pasal majlis fatwa kite dlm frendster...
ni petikan nye...

“Fatwa on Bahasa Melayu for Borrowing Sankrit Words! Agree?”
Yoga banned among Muslims in by Fatwa council. The council gave explanation that Yoga was originated from Hindu and there are a lot of Hinduism physical and mental disciplines in Yoga. I suggest Bahasa Melayu too banned by them because it consist lots of Sanskrit words. The Malay language has many words borrowed from Arabic (mainly religious terms), Sanskrit, Persian, Portuguese, Dutch, certain Chinese dialects and more recently, English (in particular many scientific and technological terms)."

dorang perli kite sbb haramkan yoga...tu secare terbuka lak tu..tu bukan name perkauman ke?tak ke sensitif?korang tak rase tercabar ke bace ni?
korang ni islam ke ape?kalo zaman nabi dulu, kite sepatutnye dah lancarkan jihad...org bukan islam yang duduk di negara islam mmg patut dilayan dengan baik..tapi kalo dah sampai mengutuk, perli, dan permainkan fatwa kite ape cite??main kan fatwa tu bangg!!

fatwa ni ape?komik ke?artikel ke?
fatwa ni satu hukum!!untuk orang islam..kalo org lain siap leh perli2 lagi fatwa kite takkan kite nak bia?
penah ke kite kutuk pasal agame dorang?cube kalo kite kutuk dorang taleh makan lembu..dorang marah tak??
kompemm!!!!
mesti kecoh satu mesia ni india nak wat bantahan la ape la...
tapi ni??

huh...
kalo tgk dlm lowyat nye forum lagi la..terang-terangan mengutuk melayu kite ni..kutuk pemimpin melayu..mmg ade yang korup..tapi kutuk secare terbuka tuuu....
kalo sblum ni org melayu sebut sket je pasal pemimpin dan org cine...ape reaksi dorang??marah giler..
bawak sampai parlimen la ape la...

takkan korang nak bia jek?bia sampai mesia ni jadi cam singapore?
esok nak tgk org melayu ni merempat tade keje?ditindas?
tolong laaa....
aku merayu..harap2 korang sedar la sket..bangun laaa...
kite mane ade dah macam dulu...ade akhbar yang menyemarakkan perjuangan org melayu...
skang ni harap kat utusan ngan berita harian je...jawi kite dah la makin pupus...

mane lagi sumber kite nak bangun??

harap2 korang sedar la..aku seru la pade sume org kite..bangun..bia la korang jahat ke, ape ke..tapi bile org sentuh pasal islam!! sentuh pasal bangsa kita!! aku nak korang bangun dan pertahankan...

aritu aku dah sound sorang mamat cine letak artikel dlm lowyat pasal perli fatwa kite..dan alhamdullillah lepas berunding secara baek die delete balik post tu..

so tolong la yek..kalo korang rase sedar tentang perkare ni sokong la aku..
jom kite berubah...

buat mase ni cukup la dulu..
kalo mod rase nak ban aku dari cg pon takpe..janji aku dah tunaikan ape yg terbuku dari hati aku...

sekian...
MUKMIN HARDCORE...
 
Top
Log in Register