BTC USD 60,177.7 Gold USD 1,764.93
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Muhyiddin Yassin bagi warning pada Timbalan Menteri

talibanes

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Aug 18, 2011
Messages
12,991
Reaction score
1,851
Points
191
Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin semalam memanggil Timbalan Menteri, Datuk Saifuddin Abdullah dan Gan Ping Sieu berhubung pendirian mereka yang tidak bersetuju dengan Seksyen kontroversi 114A, Akta Keterangan.

Ketika dihubungi, Menteri di Perdana Menteri Jabatan Datuk Seri Nazri Abdul Aziz, yang hadir dalam pertemuan tersebut, mengesahkan perkara itu.

"Ya, ia benar ... Tetapi saya tidak memanggil mereka. Saya diundang oleh timbalan perdana menteri untuk menjelaskan kepada mereka," katanya kepada Malaysiakini hari ini.

Mereka dipanggil walaupun mesyuarat kabinet yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak pada 29 Ogos lalu, membatalkan keputusan awalmya untuk menegur mereka.

Mesyuarat kabinet pada 15 Ogos, yang dipengerusikan oleh Muhyiddin ketika perdana menteri berada di luar negara, pada mulanya memutuskan untuk menegur dua timbalan menteri itu serta Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin ekoran pendirian itu yang bertentangan dengan kerajaan.

Bagaimanapun, Nazri, yang juga menteri undang-undang, berkata mesyuarat semalam hanya bertujuan untuk mendapatkan pandangan mereka.

"Kami mahu menangani kebimbangan mereka... Kami tidak seperti pembangkang," katanya sambil membidas pembangkang yang didakwanya membuang ahli-ahli yang tidak sehaluan dengan mereka.

Bagaimanapun, kata Nazri, pertemuan itu bertujuan untuk menjelaskan kepada kedua-dua mereka mengenai pindaan Akta Keterangan baru-baru ini dan bahawa ia tidak ada kesan kepada keputusan kerajaan untuk mengekalkan Seksyen 114A.

"Kabinet telah memutuskan pada (Seksyen) 114A, jadi ini adalah untuk menjelaskan kepada mereka" katanya.

Khairy tidak dipanggil kerana beliau bukan sebahagian daripada kerajaan, tambah Nazri.

sumber
 
Sponsored Post

taipan6181

Legendary Member
Joined
Oct 26, 2010
Messages
13,536
Reaction score
4
Points
120
kiki x berani nak buang ....kiki alasan tak leh belah....dh tak bole wat kejer buang jer lah ramai lagi yg cerdik pandai kt lua sana...
 

sfauzie

Active+ Member
Joined
Dec 8, 2007
Messages
3,792
Reaction score
10
Points
25
lepas pertemuan...mereka itu akan bersetuju...
 

zakuan_ktm

Fun Poster
Joined
Apr 5, 2011
Messages
924
Reaction score
1
Points
15
Saifuddin Abdullah dah lama x sebulu dengan kerajaan, so x hairan la kalo dia x dicalonkan dalam election akan datang nanti
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register