MPP UMT Tidak Dikuasai Pro Mahasiswa: Naib Canselor

CG Sponsors
BasicCX

Super Active Member
Joined
Sep 8, 2008
Messages
6,223
Reaction score
172
Points
73
MPP UMT Tidak Dikuasai Pro Mahasiswa: Naib Canselor

KUALA TERENGGANU: Pemilihan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) Universiti Malaysia Terengganu (UMT) yang berlangsung pada 17 Januari lepas tidak dikuasai oleh kumpulan pro-mahasiswa, kata Naib Canselor universiti berkenaan, Prof Dr Aziz Deraman.

Menurut beliau, sebaliknya calon-calon yang bertanding bagi pemilihan MPP itu adalah di atas kapasiti persendirian dan ada di antara mereka yang dinaungi oleh beberapa kelab dalaman pelajar yang dipantau oleh Pejabat Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (HEPA) UMT.

"Kenyataan bahawa pemilihan MPP UMT baru-baru ini dikuasai oleh kumpulan pro-mahasiswa seperti yang dilaporkan adalah tidak tepat," katanya dalam satu kenyataan kepada Bernama di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas laporan sebuah akhbar berbahasa Malaysia semalam bahawa kumpulan pro-mahasiswa UMT berjaya memulakan 'era baru' MPP apabila menguasai 11 daripada 12 kerusi yang dipertandingkan dan berjaya menundukkan penguasaan pro-aspirasi iaitu kumpulan yang condong kepada kerajaan, dalam pilihan raya kampus berkenaan.

"UMT sememangnya mengambil berat dan prihatin serta sensitif berkenaan isu pemilihan MPP ini dan memohon supaya ia diperbetulkan untuk mengelak timbulnya kekeliruan kepada masyarakat umum dan para pelajar UMT khususnya," kata Dr Aziz. - BERNAMA
 
Sponsored Post

akuslamberjer

Super Active Member
Joined
Jan 5, 2008
Messages
5,287
Reaction score
103
Points
73
hehe..kadang tengok diaorang ni macam takut pada bayang2 sendiri jerk.. :))
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,313
Reaction score
442
Points
136
nampak cam x telus..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register