Mp australia *****---BN.....bg aku Bn nih yg *****

CG Sponsors




AshFaQue

Active+ Member
Joined
Aug 10, 2008
Messages
3,262
Reaction score
27
Points
30
Ahli Parlimen Australia diselar

Oleh RAJA SYAHRIR ABU BAKAR
[email protected]

KUALA LUMPUR 13 Feb. – Gesaan 50 ahli Parlimen Australia agar kerajaan menggugurkan pertuduhan liwat ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim memperlihatkan mereka tidak memahami sistem demokrasi berparlimen di sini.

Presiden Pergerakan Keadilan Sedunia (Just World Movement), Dr. Chandra Muzaffar (gambar) berkata, dalam sistem berkenaan yang turut diamalkan di negara itu, kerajaan yang merupakan sebuah badan eksekutif tidak berhak meminta badan kehakiman menggugurkan kes tersebut apatah lagi setelah perbicaraan bermula.

Menurutnya, permintaan itu juga merupakan sesuatu yang janggal kerana jika diperhatikan, Anwar telah diberikan sepenuh hak untuk memfailkan beberapa petisyen dalam mempertahankan dirinya sehingga perbicaraan itu tertangguh 18 bulan dari tarikh sepatutnya.

‘‘Kenapa mereka ghairah pertahankan Anwar, adakah ini menguatkan dakwaan bahawa Anwar merupakan darling of the west seperti yang telah kita dengar beberapa tahun lalu.

‘‘Jika benar anggota Parlimen Australia itu mendokong dan menjuarai sistem demokrasi, apakah pula nasib pengadu dalam kes liwat itu iaitu Mohd. Saiful Bukhari Azlan? Siapakah yang membelanya?’’ soal Chandra ketika dihubungi Mingguan Malaysia di sini, hari ini.

Beliau mengulas tindakan 50 penggubal undang-undang Australia baru-baru ini yang menggesa kerajaan Malaysia menggugurkan kes liwat terhadap Anwar dengan alasan ia akan mencemarkan imej negara.

Dalam laporan agensi berita asing semalam, Pengerusi Jawatankuasa Kecil bagi Hal Ehwal Luar Parlimen Australia, Michael Danby berkata, pendakwaan liwat kali kedua ke atas Anwar merupakan sesuatu yang memalukan sistem demokrasi di Malaysia dan merasakan mereka perlu menyokong pemimpin pembangkang itu.

Sementara itu, Timbalan Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan Barisan Nasional (BN-BBC), Datuk Bung Moktar Radin menyifatkan tindakan ahli-ahli Parlimen Australia itu sebagai perbuatan ***** dan keterlaluan.

Menurut beliau, ke*****an itu mungkin disebabkan kesemua ahli Parlimen itu merasakan Australia merupakan sebuah negara yang maju dari segala aspek terutama hak asasi dan perundangan.

‘‘Ahli-ahli Parlimen itu perlu mencermin diri dan selesaikan pelbagai masalah yang dihadapi kaum Orang Asli (Aborigines) di sana sejak dahulu dan apa pula halnya dengan beberapa pembunuhan warga India di Australia yang tersebar di media antarabangsa sejak dahulu.

‘‘Inilah sebab saya mengatakan mereka ini *****, jadi semua pemimpin luar negara terutama dari negara ‘Down Under’ ini tolong jangan bersikap pandai,’’ katanya kepada Mingguan Malaysia di sini hari ini.
***** punyer bn....:mad::mad::mad::mad:
 
Sponsored Post

ryusuke

Active Member
Joined
Nov 15, 2007
Messages
1,448
Reaction score
23
Points
25
org b0do mane bleh ditegur..org asing pn duk gelak kt negara kte..malunyer aku
 

Kehidupan

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jan 11, 2008
Messages
25,111
Reaction score
217
Points
123
tak pe...

nanti Wisma Putra kasi penerangan kes liwat Saiful kat Kedutaan Australia di Malaysia....

ekekekekek....
 

lutttfi

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Dec 26, 2007
Messages
7,423
Reaction score
58
Points
70
ak tgk brite td..
najib akan terangkan pasal kes anwar nie kat kerajaan australia~
mmmm..
 

cinderella

Active+ Member
Joined
Aug 21, 2008
Messages
4,553
Reaction score
13
Points
25
kalau zaman TDM, mesti depa kata ni cubaan kuasa asing nak kacau Malaysia. masa tu takder internet ramai org percaya kat depa ni

tapi skrg ni tak lagi satu dunia tak percaya kat depa
 

AshFaQue

Active+ Member
Joined
Aug 10, 2008
Messages
3,262
Reaction score
27
Points
30
wat malu jer.....kehakiman malaysia da x ley percya ,kes altantuya pon masih x sudah2 walaupan sirul dah kene hukuman.....
 

roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
emm...kalo kalah ni..x leh duduk la sepul nnt..panas bontot :))
 

fido1

Banned
Joined
Oct 25, 2009
Messages
7,268
Reaction score
339
Points
81
***** punyer bn....:mad::mad::mad::mad:


Sementara itu, Timbalan Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan Barisan Nasional (BN-BBC), Datuk Bung Moktar Radin menyifatkan tindakan ahli-ahli Parlimen Australia itu sebagai perbuatan ***** dan keterlaluan.

Menurut beliau, ke*****an itu mungkin disebabkan kesemua ahli Parlimen itu merasakan Australia merupakan sebuah negara yang maju dari segala aspek terutama hak asasi dan perundangan.

‘‘Ahli-ahli Parlimen itu perlu mencermin diri dan selesaikan pelbagai masalah yang dihadapi kaum Orang Asli (Aborigines) di sana sejak dahulu dan apa pula halnya dengan beberapa pembunuhan warga India di Australia yang tersebar di media antarabangsa sejak dahulu.

‘‘Inilah sebab saya mengatakan mereka ini *****, jadi semua pemimpin luar negara terutama dari negara ‘Down Under’ ini tolong jangan bersikap pandai,’’ katanya kepada Mingguan Malaysia di sini hari ini.





owh..ni utk ahli parlimen autralia ye?:D

http://www.youtube.com/watch?v=tC-hvGlVSkg
 

roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
mungkin kalo skrip d perkemas kn dgn elok,kejadian ini tidak berlaku :p
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
29,156
Reaction score
1,093
Points
201
ak tgk brite td..
najib akan terangkan pasal kes anwar nie kat kerajaan australia~
mmmm..
lepas tu kerajaan australia pon tanye balik ... ape jadi gan kes mongolia? :)):)):)):)) mau tersedak najib nanti
 
Sponsored Post
Top
Log in Register