Motosikal terbabas, 'rider' wanita maut kemalangan

CG Sponsors




hiduprakyat

Active+ Member
Joined
Dec 6, 2010
Messages
2,902
Reaction score
220
Points
33
954580.jpg


SUBANG JAYA - Seorang pekerja penghantar makanan maut selepas motosikal ditunggangnya terbabas dan merempuh pembahagi jalan di Kilometer S1.4 Lebuhraya Damansara-Puchong, di sini, pada Rabu.

Dalam kejadian kira-kira jam 6 petang itu, pekerja wanita dikenali sebagai Wong Lai Yie, 30, itu maut di lokasi kejadian.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shariat berkata, siasatan awal mendapati mangsa yang menunggang motosikal jenis YZF-R15 terpelanting sejauh kira-kira 19 meter selepas disyaki melanggar pembahagi jalan.

"Siasatan di lokasi kejadian tidak menemui kesan brek motosikal ditunggang mangsa. Dia yang parah disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian," katanya dalam satu kenyataan pada Khamis.

Beliau berkata, mayat mangsa dibawa ke Hospital Serdang untuk bedah siasat.

Katanya, siasatan lanjut masih dijalankan untuk mengesan jika kemalangan melibatkan kenderaan lain.

"Polis meminta saksi kejadian untuk tampil menyalurkan maklumat dengan menghubungi pegawai penyiasat kes, Inspektor K Ratnacristinavany di talian 017-9074893," katanya.

Kes diklasifikasi di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.


== sinar harian
 
Sponsored Post

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #4
Joined
May 29, 2008
Messages
12,072
Reaction score
2,634
Points
201
Kesiannya.. Keluar cari rezeki..
 

g-man

Active+ Member
Joined
Jan 16, 2011
Messages
4,868
Reaction score
663
Points
81
Takde kesan brek tu..

R15 ni sama riding position dgn fz150 ke?
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
291,069
Reaction score
12,214
Points
2,376
View attachment 334674

SUBANG JAYA - Seorang pekerja penghantar makanan maut selepas motosikal ditunggangnya terbabas dan merempuh pembahagi jalan di Kilometer S1.4 Lebuhraya Damansara-Puchong, di sini, pada Rabu.

Dalam kejadian kira-kira jam 6 petang itu, pekerja wanita dikenali sebagai Wong Lai Yie, 30, itu maut di lokasi kejadian.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shariat berkata, siasatan awal mendapati mangsa yang menunggang motosikal jenis YZF-R15 terpelanting sejauh kira-kira 19 meter selepas disyaki melanggar pembahagi jalan.

"Siasatan di lokasi kejadian tidak menemui kesan brek motosikal ditunggang mangsa. Dia yang parah disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian," katanya dalam satu kenyataan pada Khamis.

Beliau berkata, mayat mangsa dibawa ke Hospital Serdang untuk bedah siasat.

Katanya, siasatan lanjut masih dijalankan untuk mengesan jika kemalangan melibatkan kenderaan lain.

"Polis meminta saksi kejadian untuk tampil menyalurkan maklumat dengan menghubungi pegawai penyiasat kes, Inspektor K Ratnacristinavany di talian 017-9074893," katanya.

Kes diklasifikasi di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.


== sinar harian
KEMALANGAN | Penghantar Makanan Wanita Maut, Motosikal Terbabas

Seorang penghantar makanan wanita maut selepas motosikal ditunggang terbabas dan melanggar pembahagi jalan di Lebuhraya Damansara Puchong (LDP).

‘SUBSCRIBE’ saluran YouTube Buletin TV3 https://bit.ly/3oF4onJ untuk lebih banyak klip berita terkini.

 

puyol

CG Top Poster Club
Joined
Jun 28, 2011
Messages
22,816
Reaction score
2,234
Points
201
Jalan nak masuk putra heights ni. Simpang ni banyak kereta nak masuk last minute dari lorong paling kanan LDP.
 

Xploit Machine

CG Top Poster Club
Joined
Nov 23, 2012
Messages
26,011
Reaction score
3,798
Points
236
pakai Cub series je dah cukup, jimat minyak .. pakai ala superbike ni agak bahaya ..
 

hellspermaster

Active+ Member
Joined
Aug 23, 2013
Messages
2,958
Reaction score
83
Points
45
Tragik. Pendapat aku ni mesti mikrosleep. Kena pulak hujan2 + letih. Takziah buat keluarga. Harus dipuji. Keluar mencari rezeki dengan cara yg sepatutnya. Tak seperti lain2, dah kaya pon nak songlap harta kompeni.
 

kopirait

CG Top Poster Club
Top Poster #3
Joined
Apr 18, 2010
Messages
37,176
Reaction score
2,607
Points
206
143079857_10157817970833963_5015452265947605046_o.jpg


katanya langgar lari.
 
Last edited:

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
154,294
Reaction score
21,165
Points
1,671
aduh. rasa terlajak nak masuk susur. lggar lari tu assumption awal je kot

xsesuai plak jd runner bawak r15. penat badan. lc je
 
Sponsored Post
Top
Log in Register