Motorsikal+basikal..berbaloi ke?

CG Sponsors




AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,631
Reaction score
258
Points
91

tadi semasa keluar makan, aku sempat melintasi sebuah kedai yang jual basikal motor ni. tengok ramai yang mencubanya..laju juga.

Apa pendapat korang kalau aku belikan basikal motor ni untuk wife aku nak ke pasar? berbaloi tak? rege dalam RM 1700.00 sebuah.

bagi komen sikit bagi yang sudah guna..

kalau berbaloi kenapa?
kalau tak berbaloi kenapa?

sekian terima kasih..
 
Last edited:
Sponsored Post

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
ada dikenakan road tax ngan insurance tak?

yg pakai tu kena ada lesen gak ka?
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,935
Reaction score
179
Points
83
kat pekan aku ade sorang pakcik pakai hehe laju jugak. pakai bateri ke petrol eh?
 

AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,631
Reaction score
258
Points
91
ada dikenakan road tax ngan insurance tak?

yg pakai tu kena ada lesen gak ka?
dah tanya toke tu, dia kata tak payah lesen dan tak payah bayar road tax ngan insurance.

Dia pakai bateri dan kene cas macam cas enset. Full charge boleh pergi 60km, katanya le...:-?
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
kat pekan aku ade sorang pakcik pakai hehe laju jugak. pakai bateri ke petrol eh?
yg selalu dan penah aku nengok ni

besikal ngan motor bateri aja.

tak penah plak nengok yg ada pakai petrol punya....
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
dah tanya toke tu, dia kata tak payah lesen dan tak payah bayar road tax ngan insurance.

Dia pakai bateri dan kene cas macam cas enset. Full charge boleh pergi 60km, katanya le...:-?
errmmmm.....satu lagi aku nak tanya kalo ko ada tanya ngan

tokey tu, kena ada lesen tak pakai benda tu?:-?
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
dah tanya toke tu, dia kata tak payah lesen dan tak payah bayar road tax ngan insurance.

Dia pakai bateri dan kene cas macam cas enset. Full charge boleh pergi 60km, katanya le...:-?
cheh......tak baca abis......:">

risiko tu aku tau cuma satu, kalo ada accident,

pemakai tak di cover insurance........

kena hati2 pakai tu....
 

rijal2009

Marked as Scammer, (until issue resolved)
Joined
Jul 8, 2009
Messages
9,169
Reaction score
286
Points
81
pernah kawan aku guna, basikal pakai battery ni berbentuk mcm motor scooter...

agak laju jgk la..kiranya top speed blh lari dlm 60km/j jgk, tp ikut berat laa sbb kawan aku ringan..

tp kalau kejauhan blh pegi tu aku tak pasti lak berapa jauh...tp kalau yg ada petrol tu lagi best... laju je. :D
 

AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,631
Reaction score
258
Points
91
cheh......tak baca abis......:">

risiko tu aku tau cuma satu, kalo ada accident,

pemakai tak di cover insurance........

kena hati2 pakai tu....
so ko kene ambil perlindungan insuran dengan aku....:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register