BTC USD 61,222.4 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Motor/skuter yg sesuai

Sponsored Post

miniang90

Junior Member
Joined
Aug 22, 2011
Messages
54
Reaction score
3
Points
11
modi je lar ape masalah ko ? hahahah
rasanya tak efek ape kecuali ekzos ko ade bocor ke tank minyak engin bocor ye efek minyak enjin jadi ....
kena jaga tau minyak enjin tu guna yg ada power cth shell advance power hahaha
Ye ke? Kalu macam tu bukan salah ekzos lah sebab sy check pomen cakap minyak engine tak ade ngam maa hehe.
Sebab ada minyak tebal dah tersumbat kt mana tah so, ekzos macam bunyi apa je. So pakai shell power, power ke?
 

miniang90

Junior Member
Joined
Aug 22, 2011
Messages
54
Reaction score
3
Points
11
Tak pernah lagi ak dgr modi ekzos effect kat minyak hitam paling tidak tank minyak kau kering hahaha.
Minyak hitam kau kurang check valve takut minyak makan.
Try dulu lah yg brader tu mention shell power tu
Hahaha serious lahh tank minyak kering ? Sy ni noob bang pasal motor..
Yaaaahh valve tu sy check memang tebal minyak kata nya minyak tak da function takut minyak copy ori je. Adehhhh nasib enjin tak apa2..
 

Lisasurirumah123

Fun Poster
Joined
Jul 4, 2016
Messages
125
Reaction score
0
Points
10
Hahaha serious lahh tank minyak kering ? Sy ni noob bang pasal motor..
Yaaaahh valve tu sy check memang tebal minyak kata nya minyak tak da function takut minyak copy ori je. Adehhhh nasib enjin tak apa2..
Saya pn noob jugak dalam hal motor tapi tak de la smpai nak curah minyak copy ori dalam tank enjin motor hahahahaha ... Ke kena kensss dengan pomen ni ?? Btw nak tanya nak ada minyak engin yng boleh bagi motor jalan lancar sikit sebab hubby pkai rxz lama so paham2 la ..
 

Tin_kosong

Freshie
Joined
Sep 6, 2016
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
Ye ke? Kalu macam tu bukan salah ekzos lah sebab sy check pomen cakap minyak engine tak ade ngam maa hehe.
Sebab ada minyak tebal dah tersumbat kt mana tah so, ekzos macam bunyi apa je. So pakai shell power, power ke?
Oh bahaya tu kalu biar lelama nanti silap hari bulan overhaul semua hihi....
Shell power ok je.... Hahh! Boleh lah guna tu buat cuci enjin...
 

Tin_kosong

Freshie
Joined
Sep 6, 2016
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
Saya pn noob jugak dalam hal motor tapi tak de la smpai nak curah minyak copy ori dalam tank enjin motor hahahahaha ... Ke kena kensss dengan pomen ni ?? Btw nak tanya nak ada minyak engin yng boleh bagi motor jalan lancar sikit sebab hubby pkai rxz lama so paham2 la ..
Jngan ckap macam tu.. Kalu awak jenis tk tau langsng psal service motor, mmg hancing la awak kena dgn pomen yg tk baik.. Rxz 4stroke en? Kalu betul try guna shell power tu la enjin smooth guna advance power yg baruuuu
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register