BTC USD 22,887.0 Gold USD 1,913.73
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Motivasi: Tengok Banyak Movie Hollywood Pandai English

CikSukan

Blogger Moderator
gem
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
I tengok uncle Bill ni (Vietnamese) umur 60 tahun yg boleh berabuk cakap slang english american bila selalu tengok movie hollywood..

Bagi saya menarik pengalaman orang tua ni yg mana menuntut ilmu dan mengasah skill kekadang tak perlu formal even tak sekolah pun takpa..Harap anda dapat sesuatu mesej yg bagus kat sini.

"No Sweat! " :))

http://www.youtube.com/watch?v=ccWpS44Q-yg
 
Sponsored Post

CikSukan

Blogger Moderator
gem
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
waah hebat orang tue niih pasni memang ngadap movie jerr lah

Banyak skill kena asah dalam berkomunikasi bercakap english ni. Pengalaman I lah kan orang Melayu bila menyeleng :)) sikit dah di cop boooo..blah lah sambal belacan. so terpaksalah kalau you orang kedah slang english kedah, kalau orang kelantan slang english kelantan hehe.. memacam:D " Good wedar today nooo"
 
Sponsored Post

Top
Log in Register