BTC USD 43,209.8 Gold USD 1,760.55
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Covid-19 Moratorium 6 Bulan untuk B40,M40&T20.Update terbaru.semak Angkasa untuk Penjawat Awam

Kelulut madu

Fun Poster
Joined
May 1, 2018
Messages
932
Reaction score
153
Points
33
Mbsb : Penangguhan bayaran bulanan selama 6 bulan dari 1/9/2021 hingga 28/2/2022 Pembiayaan Peribadi anda telah diluluskan. Bayaran bulanan anda adalah RM 1,842.00 untuk 139 bulan (termasuk tempoh lanjutan selama 6 bulan) bermula dari 1/3/2022. Kos perubahan pembiayaan sebanyak RM 7,557.88 akan dicajkan ke akaun anda. Untuk terma dan syarat kos perubahan pembiayaan.Terma dan syarat lain yang dinyatakan dalam Lembaran Penjelasan Produk sebelum ini adalah tidak berubah. Tiada apa yang perlu dilakukan jika anda bersetuju dan dalam tempoh 24 jam dari SMS ini anda dianggap bersetuju, justeru melantik MBSB Bank sebagai ejen anda untuk melaksanakan transaksi Tawarruq atas penjualan dan pembelian komoditi bagi kos perubahan pembiayaan. Sekiranya keadaan kewangan anda bertambah baik, anda boleh memohon untuk mengkaji semula bayaran bulanan dan tempoh pembiayaan anda. Sila hubungi kami di 03-20835000 untuk mencari penyelesaian yang sesuai dengan keadaan kewangan anda. .Taip TRA TIDAK (jika anda tidak bersetuju).
7500rm bunga....mcm nak cancel
 
Sponsored Post

no trade

Super Active Member
Joined
May 16, 2008
Messages
9,178
Reaction score
373
Points
96
Bank Rakyat last aku cek cuma tambah tempoh pembiayaan 6 bulan...

Xda caj tambahan...

Ada sapa2 yg boleh confirm?

Sebab last mora..bank rakyat x caj ..
Betul ke bro? kalau tak ada caj tambahan aku rasa nak apply mora b.rakyat jugak ni.
 

Maestro

Active+ Member
Joined
Nov 11, 2009
Messages
3,715
Reaction score
778
Points
81
Betul ke bro? kalau tak ada caj tambahan aku rasa nak apply mora b.rakyat jugak ni.
Tu pn aku x confirm lagi bro...cuma keta aku cimb...dh approved...cuma bila tny org bank ada caj x...dia cakap ada...x sama mcm mora tahun lepas...terus aku cancel yg cimb punya...bank rakyat aku x cek details lagi....
 

hannuz1010

Super Active Member
Joined
Jan 25, 2008
Messages
6,289
Reaction score
11
Points
65
dpt lulus jul - dis mora..tp julai biro dah potong..bila agak2 dapat refund
 

Kelulut madu

Fun Poster
Joined
May 1, 2018
Messages
932
Reaction score
153
Points
33
loan sudah bayar berapa lama/bulan berbanding tempoh asal? kalau masih baharu, maybe logik sebab interest masih tinggi
Dah 12 tahun bro...8 tahun lg bru abis...Mbsb mmg tinggi interest...dlu x fikir masa nak wat loan, loni padan muka aku...uhuhu
 
  • Like
Reactions: WnB

WnB

Super Active Member
Joined
Dec 30, 2007
Messages
9,330
Reaction score
479
Points
91
Dah 12 tahun bro...8 tahun lg bru abis...Mbsb mmg tinggi interest...dlu x fikir masa nak wat loan, loni padan muka aku...uhuhu
tumpang sedih tuan... nampak mbsb cekik darah sbb dah bayar lebih 1/2 tempoh perjanjian, interest masih tinggi berbanding prinsipal... 😭😭
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register