mohon penjelasan teringin buat apps tp tak tahu asas coding

Recommended Brokers


Poll : CariGold new board 2019

  • Fonts terlampau besar, boleh kecilkan sedikit

    Votes: 24 22.4%
  • Warna terlampau terang

    Votes: 8 7.5%
  • Sidebar besar agak mengganggu

    Votes: 44 41.1%
  • Sangat berminat dengan theme baru ini

    Votes: 29 27.1%
  • Serius, tak minat langsung

    Votes: 34 31.8%

Latest Threads

northbioasli

Super Active Member
Joined
Oct 27, 2011
Messages
5,551
Reaction score
107
Points
0
saya teringin.nak buat apps..tp saya tak ada asas coding..ada sapa sapa tahu camne nak realisasikan impian saya..camne nak mula
 
Sponsored Post

LT~Handmade

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
May 17, 2012
Messages
314
Reaction score
8
Points
0
Senang je..siapkan duit...nanti sy wat seperti tt kehendaki...
 

tommy22

Super Active Member
Joined
Aug 19, 2008
Messages
6,558
Reaction score
10
Points
0
Kelas untuk jadi Apps Developer untuk android dan iOS dah ada sekarang di seksyen 14 PJ..
Kalau berminat boleh pm.. saya sedia berkongsi maklumat..
 

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,367
Reaction score
874
Points
0
outsource.. tapi tak best ler... nanti develop apps yg ada potensi, developer tu yg untung nanti... haha...
 

tommy22

Super Active Member
Joined
Aug 19, 2008
Messages
6,558
Reaction score
10
Points
0
outsource.. tapi tak best ler... nanti develop apps yg ada potensi, developer tu yg untung nanti... haha...
Tempat ni dia sedia kan marketing platform sekali.. dorang markket kan apps kita..
 

TheLucky

Active+ Member
Joined
Dec 19, 2010
Messages
2,519
Reaction score
8
Points
0
nak terjun bidang developer kena ada minat, kalau rasa x minat dgn logic.. takut nti buang masa belajar. kena 2 3 baris dah senak otak. my 2 cent ;)..
 

3n61n33r

Junior Member
Joined
Feb 2, 2015
Messages
51
Reaction score
0
Points
0
Boleh start dgn software2 mudah dipelajari mcm Scirra Construct 2 atau GameMaker. 2 software mostly utk game, tp nt dah faham asas2 coding bru la move on ke program language yg diminati, bru buat apps guna native code.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register