Modification & Enhancement BrainTrading & 4H Swing System

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08787
USD / JPY
110.389
GBP / USD
1.29381
USD / CHF
0.97503
USD / CAD
1.32990
EUR / JPY
120.089
AUD / USD
0.65689

CG Sponsors




warheadfx

Active Member
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,274
Reaction score
278
Points
41
Salam sejahtera buat saudagar matawang asing semua,

Thread ini dibuka bertujuan untuk berkongsi sistem asal BrainTrading System (www.braintrading.com), indicator dari Newdigital di Forex-tsd dan kemudian dikomersialkan DuniaFX (www.duniafx.com).

Ramai yang telah menguji DuniaFX aka Braintrading - ianya memberikan hasil yang memberangsangkan. Walau bagaimanapun masih terdapat kelemahan untuk menentukan Entry (Buy & Sell). Dengan menggunakan MTF Braintrading confirmation 4H dpt dipastikan di 30M TF. Dengan hanya melihat 30M, kita pasti di 4H pun sedang keluar signal yang sama...

Sistem ini tidak akan menjanjikan beratus-ratus pips atau beribu pips sebulan seperti yang pernah kita baca di tempat lain, tetapi kita lebih melihat kepada nilai pips itu sendiri. Kita inginkan satu sistem yang mudah, ringkas dan memberikan pips yang berterusan. Apalagi jika diberikan secara PERCUMA dan panduan ditulis dalam Bahasa Melayu (walaupun sukar sebenarnya bagi saya menulis dalam Bahasa Melayu).



Kini saya memberikan satu Sistem Swing 4H pula. Mengapa? Kerana ramai yang tidak sanggup mengadap PC 24 jam atau setiap 30 minit. Dengan sistem ini, sahaja setiap 4 jam sahaja. Telah dicuba oleh beberapa pengguna MBT dan hasilnya memang menghijaukan

Senarai Download

0. Sistem 4H Swing MACD
http://www.carigold.com/portal/forums/showpost.php?p=4086719&postcount=1743

1. Sistem 4H Swing Ebook (Dalam Bahasa Melayu) - Dilancarkan pada 13 Nov 2008 Jam 21:00 - Pacific Time Standard (PST)

http://www.4shared.com/file/77803781/daef347a/4H_Swing_System.html
http://www.mediafire.com/file/2momwn41wlt/4H Swing System.rar

2. Indicator, Templates, Profiles dan E-Book Panduan Modified BrainTrading-MBT (1 Jun 2008)
http://www.mediafire.com/file/ynyzwmmdmzz/MBT.rar
http://www.4shared.com/file/77803780/ade804ec/Modified_BT-DuniaFX_v1.html





RALAT
1. Malay Forex sebenarnya menciplak MTF Braintrading dan dinamakan Cyberkreatif_BrainTrend1Sing_AlertMulti_time

2. Malay Forex menggunakan forummers MBT sebagai bahan ujinya. Setelah berjaya, dia menjual MFS v2 dengan harga USD400 dan mesti register FXCM di bawahnya (beliau jadi IB). Nasir Yaacob pun tak tipu seminar kuasaforex macam nie.. Bapa borek, anak rintik .. Cikgu kencing berdiri, anak murid kencing berlari ...

Dia menciplak dan cetak rompak indicators di forex-tsd dan mendakwa MF Strategy adalah hakciptanya ...

Tiada tempat bagimu di sini ...




=====================
Video Panduan Trading

Pivot Support & Resistance Trading
http://www.youtube.com/watch?v=CUqnMqeH6MY&feature=related

Heiken Ashi
http://video.google.com/videoplay?docid=-396280722851000853

Divergence
http://www.youtube.com/watch?v=OR8vwFv-5iU
http://www.youtube.com/watch?v=Hz4tuWGQqfo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=4ybk72R9_90&feature=related
 
Last edited:
Sponsored Post

frontier

Fun Poster
Joined
Jul 23, 2007
Messages
250
Reaction score
26
Points
20
Sdr Warheadfx,

T/kasih kpd sdr kerana sudi berkongsi sistem ini dengan forummer diCG.

Saya telah menggunakan sistem asal Duniafx, dan juga sistem Enhanced Brain Trading ini. Penggunan sistem Enhanced Brain Trading ini nyata lebih mudah dari sistem asal Duniafx. Hasilnya juga memang memberangsankan.

Saya percaya sistem ini akan memunafaatkan ramai traders...lebih2 lagi yg baru berjinak dgn dunia forex.

Salam.
 

wazri75

Active Member
Joined
Jul 8, 2007
Messages
1,948
Reaction score
5
Points
25
perlu regester ke kat savefile tu baru dpt dwload?
 

JGV100

Super Active Member
Joined
Nov 6, 2007
Messages
5,902
Reaction score
3,832
Points
941
Salam sejahtera buat saudagar matawang asing semua,

Thread ini dibuka bertujuan untuk berkongsi sistem asal BrainTrading System (www.braintrading.com), indicator dari Newdigital di Forex-tsd dan kemudian dikomersialkan DuniaFX (www.duniafx.com).

Ramai yang telah menguji DuniaFX aka Braintrading - ianya memberikan hasil yang memberangsangkan. Walau bagaimanapun masih terdapat kelemahan untuk menentukan Entry (Buy & Sell). Jadi Bro Malay Forex telah pun membuat coding baru supaya confirmation 4H dpt dipastikan di 30M TF. Dengan hanya melihat 30M, kita pasti di 4H pun sedang keluar signal yang sama...

Sistem ini amat sesuai untuk mereka yang tidak memahami Analisa Teknikal,sukar untuk menarik Fibo, mengira Wave.. Memang tidak ada langsung. Tiada Pending Order. Ramai newbies inginkan sesuatu yang ringkas, mengikut market trend dan menguntungkan, bukannya yang kompleks.

Akhirnya saya menyiapkan panduan ringkas yang disertakan dengan Indicators, Templates dan Profiles sebagai alat untuk menjadi Saudagar Matawang Asing. Mungkin selepas ini, forum akan menjadi senyap, perbincangan di YM/MSN/Skype akan berkurangan kerana semuanya sibuk berdagang. Itu yang bagus kerana seorang Saudagar Matawang Asing yang hebat tidak berbincang di forum dan IM sewaktu dalam perniaagaan - mereka fokus dalam urusan perdagangan mereka. Ya ... Anda akan menjadi seorang Saudagar Matawang Asing yang hebat.

Sistem ini tidak akan menjanjikan beratus-ratus pips atau beribu pips sebulan seperti yang pernah kita baca di tempat lain, tetapi kita lebih melihat kepada nilai pips itu sendiri. Kita inginkan satu sistem yang mudah, ringkas dan memberikan pips yang berterusan. Apalagi jika diberikan secara PERCUMA dan panduan ditulis dalam Bahasa Melayu (walaupun sukar sebenarnya bagi saya menulis dalam Bahasa Melayu). Kali terakhir menulis karangan yang panjang ialah sewaktu peperiksaan SPM 1991.

Ramai bertanya kenapa percuma sahaja sedangkan sistem asal dijual di antara RM99 - RM700. Saya melihat banyak kekecewaan di kalangan traders mencari sistem, beli EA,indicator, pergi kelas forex yang berkuasa, kelas forex yang senang dengan 1 indicator, kena datang kelas pemantapan berbayar, ada yang bantuan percuma sepanjang masa dan sebagainya. Saya berpendapat sekiranya sistem forex mereka berkuasa dan senang, maka tiada lagi kelas ulangkaji, berkumpul ramai-ramai di Starbuck dan berchatting untuk pemahaman. Saya berikan sistem ini kepada sekumpulan traders yang sedang membuat perbincangan sistem forex yang senang semasa sedang minum di salah sebuah restoran di Alamanda 2 minggu lepas.

Saya amat berharap Buku Elektronik dibaca setiap mukasurat untuk mengelakkan kekeliruan. Di dalam buku ini, kami nyatakan di mana sistem diperolehi, siapa yang mengubahsuai dan juga perancangan di masa hadapan. Genap seminggu, ianya telah dibawa-turun lebih1,200 salinan percuma di ruang yang lain. Kami gembira kerana maklumbalas yang positif.

Terima kasih kepada Bro Malay Forex dan rakan-rakan dari ruang yang lain yang memberi sokongan untuk saya mengeluarkan Panduan ringkas ini. Mungkin di masa hadapan, ada lagi nilai tambah yang dapat kami kongsikan. Semoga apa yang diberikan ini akan memberi sedikit manfaat kepada kita semua.

Saya dan rakan-rakan yang lain sebenarnya baru setahun jagung di arena perdagangan matawang asing. Amat jauh jika dibandingkan dengan 'sifu-sifu' di sini. Jadi, dengan rasa rendah diri, kami berkongsi sistem ini kepada para pengunjung tetap Carigold.com. Sekiranya sistem ini bagus, warwarkan lah. Kami meletakkan di ruang Forex Indicators dan bukannya di Forex Development Technique untuk mengelakkan kekeliruan ubahsuai dan kawalan konsep asal.

Senarai Download

1. Indicator, Templates, Profiles dan E-Book Panduan Modified BrainTrading-DuniaFX v1 dengan FF News
http://www.savefile.com/files/1595987

2. Forex News Indicator
http://www.savefile.com/files/1584397
Set 'Allow Import DLL'

3. Indicator Asal BrainTrading
http://www.savefile.com/files/1572786

4. Manual Asal BrainTrading
http://www.savefile.com/files/1557145

Wasalam.

Terima Kasih Bro Warheadfx :D

:)cgrock :)cgrock :)cgrock
 

onerich

Active Member
Joined
Apr 25, 2007
Messages
1,574
Reaction score
17
Points
25
minat untuk kaji sistem nih...tenkiu tuan tanah,...
 

aztech

Fun Poster
Joined
Mar 1, 2008
Messages
169
Reaction score
0
Points
10
thanks bro wahid..sori ler dlm group aku g panggil nama ayah ko huhu..aku ingatkan tu nama ko wakaka..
 

warheadfx

Active Member
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,274
Reaction score
278
Points
41
minat untuk kaji sistem nih...tenkiu tuan tanah,...
Abang pakailah ... kajilah... Kalau bagus dan boleh membantu rakan-rakan newbies .. silakan ...

Wasalam
 

iwak

Super Active Member
Joined
Mar 21, 2008
Messages
7,580
Reaction score
37
Points
70
nk donload suma atau donload yg modified pnye?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register