BTC USD 38,192.4 Gold USD 1,792.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Modenas Servis centre yg HAMPEH

tzy

Freshie
Messages
16
Joined
Dec 10, 2008
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
dulu aku penah gi modenas servis centre, bukan kedai biasa tapi mmg betul pusat servis & repair modenas di Selangor.

motor aku rosak, diorg overhaul, tukar byk spareparts engine. tapi lepas berbulan2 masalah balik...aku gi...diorg kata aku tak jaga minyak hitam,kualiti minyak hitam diragui,aku tak pakai original filter. padahal aku taulah tu semua...aku sentiasa beli minyak engine yg mahal & original oil filter. servis pun selalu..

aku jalan sebulan tak sampai seribu km...servis tiap2 bulan..
tapi diorg ckp aku jalan 6 ribu km sebulan...sebabnya diorg tak rekod betul2 mileage km masa aku hantar overhaul dulu..

diorg kenakan cas lagi...sape tak sakit hati...diorg pertahankan spareparts diorg berkualiti....aku syak spareparts diorg kurang kualiti..

pastu motor aku lambat siap, dkt 2 minggu. aku komplen, diorg ckp aku takde duit nak ambil, 4 hari dah siap...sedangkan aku telefon selalu diorg ckp belum siap, mekanik takde, spareparts takde...mmg sakit hati lah...aku terpaksa buang duit naik public transport dkt 2 minggu...padahal janji siap kurang seminggu..
 
Sponsored Post

mdnor34

CG Top Poster Club
gem
Messages
48,274
Joined
Nov 12, 2008
Messages
48,274
Reaction score
323
Points
141
mmg modenas subang tu mcmtu...aku dulu pun biasa hntar motor kat sana...servis lembab...lambat siap...lepas ambik motor, brake aku tak makan, nasib baik tak langgar lori...diorg terlupa nak ketatkan brake...padahal bukannya aku suruh diorg usik brake..
 

arul57

Super Active Member
Messages
6,186
Joined
Jul 21, 2008
Messages
6,186
Reaction score
76
Points
80
kesian betul kita mat2 motor, bila kita sokong beli brg tempatan servis pula ada yg macam2 ada yg ok ada yg hampeh. lepas ni ko tak yah pegi lagi kedai motor tu, buat habis duit jer, beli brg mahal pastu rosak balik.
 

tzy

Freshie
Messages
16
Joined
Dec 10, 2008
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
mmg modenas centre kat subang tu sungguh mengecewakan...aku taknak gi situ lg...motor kriss1 hantar overhaul 2 minggu br siap....patut ke?
janji 5 hari je max.
pastu tuduh tak jaga tukar minyak hitam...sebab diorg nak tutup kelemahan produk alat ganti diorg kurang berkualiti.
 

AlchemisT

Permanently Banned - , Newbie hacker password stea
gem
Messages
11,718
Joined
Feb 19, 2008
Messages
11,718
Reaction score
328
Points
131
Bagi jer surat layan kat bos nya....tak pun report kt hak penggunaan
 

mr reyes

Active+ Member
Messages
3,253
Joined
Nov 13, 2007
Messages
3,253
Reaction score
64
Points
30
barang dah bagus...

orang2 nye yang tak bagus...
kasi repot je...
 

akecema

CG Top Poster Club
gem
Messages
24,085
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
24,085
Reaction score
3,114
Points
266
Awards
1
aku rosak anta kedai apek je
 

rockstar

Active+ Member
Messages
4,838
Joined
Jan 7, 2007
Messages
4,838
Reaction score
35
Points
30
mmg modenas centre kat subang tu sungguh mengecewakan...aku taknak gi situ lg...motor kriss1 hantar overhaul 2 minggu br siap....patut ke?
janji 5 hari je max.
pastu tuduh tak jaga tukar minyak hitam...sebab diorg nak tutup kelemahan produk alat ganti diorg kurang berkualiti.

uiks....dekat dgn jasmin tuh ke?...
 

mdnor34

CG Top Poster Club
gem
Messages
48,274
Joined
Nov 12, 2008
Messages
48,274
Reaction score
323
Points
141
modenas...aku pun xsuka gi...servis lembab....kena tunggu berjam2..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register