Modenas gt128 vs honda wave 125 ultimo

CG Sponsors




owen

Active Member
Joined
Jun 18, 2008
Messages
1,496
Reaction score
22
Points
35
Salam semua..

Aku sekarang tengah cari motor untuk digunakan berulang alik dari

umah - opis dalam +- 40km 2 hala.pastu hujung minggu balik kg

dalam 90km sehala.niat nak beli motor ni nak guna

sampai lunyai pastu buat tukun.dah survey tgok ada 2 motor yg

berkenan. 1st honda wave 125 ultimo 2nd modenas gt128 facelift.

Honda mahai sikit dari modenas.dari segi cc gt128 besaq sikit.

Harga pasaran nak tolak balik aku x amik kira sebab niat nak guna

motor ni selamanya hehehhe..so xkisah la harga jatuh bnyak masa

nak tolak balik nt.cuma nak tau mana yg ok?sedap bawak.xbanyak

masalah.spare part murah n senang cari.tq sesapa yg sudi membantu
 
Last edited:
Sponsored Post

ecram_93

Active Member
Joined
Feb 17, 2010
Messages
1,009
Reaction score
2
Points
25
aku denga cite gt128 berat sikit ...
Skrg ni pun aku pakai wave125 .. Sedap je lenjan .. Tapi kalau ada duit lebih angkat la LC135 , memang terbaik !
 

Zulkarnine

Super Active Member
Joined
May 30, 2007
Messages
7,616
Reaction score
158
Points
83
buat poll..

kalau utk guna long distance, aku cdgkan amik GT128...motor ni best layan kat highway..

kalau utk short distance je, amik honda
 

shah9744

Active+ Member
Joined
Nov 2, 2007
Messages
4,710
Reaction score
1
Points
25
bagi aku honda ok lagi enjin dia tahan lasak..klw modenas enjin xtau la..biar mahal ckit tapi enjin ok xde hal..:D
 

CL's

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 28, 2009
Messages
14,094
Reaction score
246
Points
128
bro,
tgk review riders GT128 kat sini....
aku pon mmg tgh kumpul duit angkat GT128....
walaupun berat tapi lebih stabil bila bas atau trailer lalu tepi....
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
honda. built tough. no 1 beb.
 

owen

Active Member
Joined
Jun 18, 2008
Messages
1,496
Reaction score
22
Points
35
buat poll..

Kalau utk guna long distance, aku cdgkan amik gt128...motor ni best layan kat highway..

Kalau utk short distance je, amik honda
alamak aku xreti wat poll hehehe...

Aku ada search kat forum2 motor. Gt128 ni banyak aduan pasai

gegar kat cover kepala dia.pastu cover set dia mudah patah.

Tp tengok ada yg leh lenjan sampai 160km/jam tu yg best sikit

tuh.honda aku x survey lagi.
 

vedder9

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 25, 2006
Messages
15,350
Reaction score
123
Points
123
Ved beli Modenas GT128 bulan Mei lepas...guna untuk gi kerja 40km perjalanan sehari atas highway...

Motor ni berat..so stabil kalau kena angin kuat or selisih ngan lori/bas..
Compare to LC dari segi pick-up + speed, LC lebih baik..makan asap je GT kalau kat traffic light :))

Masalah yang ketara, gear selalu susah nak masuk...dah inform mekanik byk kali time gi servis...tapi tak setel-setel juga..banyak kali tekan baru boleh tukar gear...

Penunjuk aras minyak digital x boleh pakai...minyak banyak dlm tangki pun dia boleh kuar signal berkelip kelip tanda minyak dah nak habis...

Overall kira layan aaaa untuk perjalanan jauh.. paling laju Ved pecut pun setakat 120km/jam (throttle blom pulas habis lagi, mean boleh gi laju lagi laaa)..lebih x berani deh..teringat anak bini kat umah :))
 

owen

Active Member
Joined
Jun 18, 2008
Messages
1,496
Reaction score
22
Points
35
bro,
tgk review riders gt128 kat sini....
Aku pon mmg tgh kumpul duit angkat gt128....
Walaupun berat tapi lebih stabil bila bas atau trailer lalu tepi....
tu salah 1 yg aku pertimbangkan.penah bawak wave biasa kat highway sekali bas lalu goyang dia fuh menggegar jiwa.ringan kot.aku nek kriss ok jer...
 

CL's

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 28, 2009
Messages
14,094
Reaction score
246
Points
128
alamak aku xreti wat poll hehehe...

Aku ada search kat forum2 motor. Gt128 ni banyak aduan pasai

gegar kat cover kepala dia.pastu cover set dia mudah patah.

Tp tengok ada yg leh lenjan sampai 160km/jam tu yg best sikit

tuh.honda aku x survey lagi.
kalau Honda aku prefer CBR150....
mmg mantap...
puas hati la...
:D:D:D:D


 
Sponsored Post
Top
Log in Register