modem ape yang leh pakai untuk streamyx?

CG Sponsors




fierouz350

Fun Poster
Joined
Aug 15, 2008
Messages
289
Reaction score
4
Points
15
Credits
0
hi askum..aq nak upgrade akaun streamyx aq x lama lg..tp masaalah nya lepas aq call 100 tmnet kate kena beli modem lain.aq nak upgrade akaun aku ke 2/4mbps..so leh tak cadangkan aq modem ape yang leh guna serta harga(bawarm200/rm150)..kalau sesape ade nak jual modem baru leh post harga and spefikasi..:)cgrock:)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

virtualmetal

Fun Poster
Joined
Jan 26, 2008
Messages
585
Reaction score
1
Points
15
Credits
0
tak perlu tukar modem. modem ko guna tu db102. Ko punya pakej with modem tu so even katalah modem tu tak support ko bleh buat report slow connection dan technician akan tukar modem tu nanti.
 

fierouz350

Fun Poster
Joined
Aug 15, 2008
Messages
289
Reaction score
4
Points
15
Credits
0
tak perlu tukar modem. modem ko guna tu db102. Ko punya pakej with modem tu so even katalah modem tu tak support ko bleh buat report slow connection dan technician akan tukar modem tu nanti.
aq pakai modem yang dia bagi maybe name modem dia adsl 2/2+ db102.tu ar sepupu aq bg try guna dia id tp x leh connect sbab kat modem tu kate leh support 512kb jer..tu ar tanya coz takut salah beli modem..kalau nak beli kat tmpoint bleh ke?
 

trigger_86

Active Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
1,428
Reaction score
6
Points
25
Credits
0
setakat ni modem yg best aku penah pakai ZXDSL, modem TM bagi mase mule2 dulu, huawei nyer modem pun best gak. tapi modem riger yg baru ni mmg hampeh...setakat 2-3 pc bole lagi tapi tak stable. ko pegi jer lowyat tu pastu tanyer modem mane yg best, abes cite.
 

trigger_86

Active Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
1,428
Reaction score
6
Points
25
Credits
0
kalo nak best beli modem yg mahal sket. dalam lingkungan 100, setting die ko leh carik kat internet.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register