BTC USD 66,517.5 Gold USD 2,400.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Misteri Bunga Serai (with pics)

Mrsham

Active+ Member
Messages
3,727
Paid Membership
Joined
Jul 10, 2007
Messages
3,727
Reaction score
104
Points
43
Salam semua....

tentu korg pernah dgr tentang misteri bunga serai ni....
ada yg kata boleh keluarkan batu & mcm2 brg lagi dr pokok serai yg berbunga ni...
so nak dijadikan cerita, minggu lepas wife aku pi jln2 umah kwn dia...
tetiba dia perasan serai depan rumah org tu ada bunga plak...
so dia amik sikit dan bawak balik umah aku...
tadi aku pegi tgk sendiri & mmg betul laa serai tu berbunga...
ni first time aku dpt tgk bunga serai....
memula aku ingatkan lalang yg idup kat tgh2 serai tu....
tp bila aku bau daun dia, mmg bau serai laa...

so mari kita rungkaikan misteri bunga serai ni....
sape2 ada pengalaman keluarkan apa2 dr pokok serai yg berbunga ni, share2 laa pengalaman korg..

serai.jpg


serai2.jpg
 
Last edited:
Sponsored Post

serai ni ada 2 jenis...
saya lupa nama serai tersebut.....
tetapi yang menjadi misteri sebenar adalah serai yang kita buat rempah masakan tu jika berbunga.....
lazimnya, tuan punya rumpun serai tersebut akan didatangi orang dalam mimpinya untuk memberi arahan agar mengeluarkan batu yang terdapat di rumpun tersebut.... batu inilah yang dinamakan "Batu Serai"
namun semua itu adalah kuasa Allah semata-mata.....
 
walau apa pun, jgn terpedaya dengan tipu daya jin dan syaitan...:)cgrock

serai ni ada 2 jenis...
saya lupa nama serai tersebut.....
tetapi yang menjadi misteri sebenar adalah serai yang kita buat rempah masakan tu jika berbunga.....
lazimnya, tuan punya rumpun serai tersebut akan didatangi orang dalam mimpinya untuk mengeluarkan batu serai di rumpun tersebut....
namun semua itu adalah kuasa Allah semata-mata.....
 
Kawan aku, dia ni mcm bomoh la orangnya. dia boleh tarik batu serai dari pokok serai. menurut kata dia, dlm banyak2 batu serai tu cume sebiji dua sahaja yang boleh manjadi penarik rezeki kepada pemilik batu tersebut. batu2 yang lain tu, cuma biasa2 saja...dan mungkin jugk syaitan dan jin dah buat klon batu serai utk memperdayakan manusia..sekian.
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register