Minyak Bakal Susut AS$43 setong

CG Sponsors




azrine

Legendary Member
Joined
Jul 22, 2008
Messages
14,532
Reaction score
560
Points
166

KUALA LUMPUR 19 Nov. - Harga minyak mentah dijangka terus jatuh ke paras AS$43 (RM154.80) atau AS$44 (RM158.40) setong sebelum memantul semula selari dengan prestasi ekonomi pada tahun hadapan.

''Kami percaya harga akan merosot sehingga terbukti Amerika Syarikat (AS) berada di landasan betul untuk mengakhiri kemelesetannya,'' kata CFC Seymour Securities di Hong Kong dalam laporan yang dipetik oleh agensi berita AFP.

Di New York, harga minyak telah diniagakan di paras terendah 22 bulan apabila komoditi itu jatuh AS$0.38 ke paras AS$53.30 setong berikutan kebimbangan bahawa pasaran akan jatuh lagi kerana berkurangnya permintaan.

Pusat Pengajian Tenaga Global (CGES) di London mengunjurkan permintaan minyak dunia akan menyusut untuk pertama kali dalam tempoh 25 tahun berikutan sentimen pasaran.

Katanya, harga minyak akan terus menjunam walaupun Pertubuhan Negara-negara Pengeksport Petroleum mengurangkan pengeluaran sebanyak 1.5 juta tong sehari pada bulan lalu.


_____________________________________________________

minyak mentah global semakin menurun..but minyak di pam diserata Malaysia cam kura-kura jer nak turun..barangan harian lagilah..cam siput nak turun..~X(~X(


:)cgrock
 
Sponsored Post

profesor

Active+ Member
Joined
May 7, 2007
Messages
3,446
Reaction score
265
Points
46
yeke $43? setau aku belum cecah serendah itu.. skrg ni pun $53
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,164
Reaction score
809
Points
176
ala kalau cecahpun minyak kita pun takkan turun below dari 1.92... tu yang paling last...
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,876
Reaction score
8,262
Points
716

KUALA LUMPUR 19 Nov. - Harga minyak mentah dijangka terus jatuh ke paras AS$43 (RM154.80) atau AS$44 (RM158.40) setong sebelum memantul semula selari dengan prestasi ekonomi pada tahun hadapan.

''Kami percaya harga akan merosot sehingga terbukti Amerika Syarikat (AS) berada di landasan betul untuk mengakhiri kemelesetannya,'' kata CFC Seymour Securities di Hong Kong dalam laporan yang dipetik oleh agensi berita AFP.

Di New York, harga minyak telah diniagakan di paras terendah 22 bulan apabila komoditi itu jatuh AS$0.38 ke paras AS$53.30 setong berikutan kebimbangan bahawa pasaran akan jatuh lagi kerana berkurangnya permintaan.

Pusat Pengajian Tenaga Global (CGES) di London mengunjurkan permintaan minyak dunia akan menyusut untuk pertama kali dalam tempoh 25 tahun berikutan sentimen pasaran.

Katanya, harga minyak akan terus menjunam walaupun Pertubuhan Negara-negara Pengeksport Petroleum mengurangkan pengeluaran sebanyak 1.5 juta tong sehari pada bulan lalu.


_____________________________________________________

minyak mentah global semakin menurun..but minyak di pam diserata Malaysia cam kura-kura jer nak turun..barangan harian lagilah..cam siput nak turun..~X(~X(


:)cgrock

mesia memang boleh turunkan harga minyak pun...turun..dan turun lagik...:D
cuba tengok...dah turun....takdak pun gomen merungut pasai penyeludupan :-?
penyeludupan...alasan jer tuh
dulu buat alasan cam tu...pasai nak naikkan harga minyak ler....miahahaha :)) :p :(scam
 

apit0

Active+ Member
Joined
May 12, 2008
Messages
2,999
Reaction score
0
Points
20
kalau letak harga lantai 1.70 ok la...
 

azrine

Legendary Member
Joined
Jul 22, 2008
Messages
14,532
Reaction score
560
Points
166
yeke $43? setau aku belum cecah serendah itu.. skrg ni pun $53

bro..

depa predict bakal turun..

dan memang rege minyak mentah skang sekitar USD$53 setong..

:)cgrock
 

profesor

Active+ Member
Joined
May 7, 2007
Messages
3,446
Reaction score
265
Points
46
kalo turun serendah itu, harap KERAjaan kasi turun lagi minyak..
 

Ran

Active+ Member
Joined
Oct 23, 2007
Messages
4,978
Reaction score
62
Points
40
klu 1.20 setong baru ok..blh la pakai keta besar skit..
 

azrine

Legendary Member
Joined
Jul 22, 2008
Messages
14,532
Reaction score
560
Points
166
kalau letak harga lantai 1.70 ok la...
kalu ikutkan semasa..minyak dipam kat Msia sepatutnya berada sekitar RM1.40 - RM1.50 per liter..berdasarkan kepada penurunan harga minyak semasa..

so..suggested floor price sepatutnya sekitar RM1.20 - RM1.30 per liter..

kita tunggu dan lihat apa orang bijak pandai nak buat tang floor price nie..

:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register