BTC USD 34,303.9 Gold USD 1,802.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

mintak tolong skit ..

young and dangerous

Active Member
Joined
May 12, 2008
Messages
1,090
Reaction score
14
Points
25
salam nak tanya skit.. website template ni macam mana.. kita just tuka je text dia ka.. pastu beli hosting dan terus jalan la ye.. tolong explain skit..
 
Sponsored Post

MzJb

Active Member
Joined
Mar 9, 2008
Messages
1,004
Reaction score
14
Points
25
den pun x reti...
ps-up utk tuan tanah...
 

dreamteam

Active Member
Joined
Jan 6, 2007
Messages
2,314
Reaction score
1
Points
25
salam nak tanya skit.. website template ni macam mana.. kita just tuka je text dia ka.. pastu beli hosting dan terus jalan la ye.. tolong explain skit..

lebih kurang macam tu ler...tapi ada sesetengah kena tuukar gak logo semua....
 

ujikaji1

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2007
Messages
417
Reaction score
8
Points
25
salam nak tanya skit.. website template ni macam mana.. kita just tuka je text dia ka.. pastu beli hosting dan terus jalan la ye.. tolong explain skit..
ia hanya template sahaja.kalau nak form tu dah kene buat lain..
kalau ada template ni kire mudah sikit..tak payah nak pikir laout.
 

tmwwtw

Active+ Member
Joined
Sep 15, 2007
Messages
3,816
Reaction score
97
Points
30
bagi aku drp ambik website template, baik guna joomla ker, wordpress ker yg dah mmg terbukti bagus, senang nak post content. theme pun byk yg cantik2.
 

killmore

Freshie
Joined
Jul 21, 2008
Messages
9
Reaction score
0
Points
3
salam nak tanya skit.. website template ni macam mana.. kita just tuka je text dia ka.. pastu beli hosting dan terus jalan la ye.. tolong explain skit..

Template ada 2 format. html + psd (photoshop).

PSD bole edit grafik. Dari psd, convert jadi html template. Klu nak guna kat website, tengok lesen (selalunya kat bahgian footer), ada yg kena letak link designer, ada yg tak payah.
 

mesir

Active+ Member
Joined
Oct 16, 2008
Messages
3,939
Reaction score
55
Points
35
salam nak tanya skit.. website template ni macam mana.. kita just tuka je text dia ka.. pastu beli hosting dan terus jalan la ye.. tolong explain skit..

Salam.
seperti mana yg diterangkan oleh otai2 td, template yg dibeli hanya lah template semata, dan harus diedit semula, samaada memasukkan text, pic, flash dan sebagainya berdasarkan kretiviti mememasing.

Encik juga boleh memmasukkan script pd template tersebut, samaada html, php mahupon javscript (dan etc).

Kebiasaannye, perkara rumit utk sesetengan webdesigner adalah membina template web, manakala page seterusnya boleh di kopi paste sahaja.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register