mintak tolong pasal wireless

CG Sponsors




lutttfi

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Dec 26, 2007
Messages
7,423
Reaction score
58
Points
70
salam semua..
ak nak mintak toling l0rh..

de x sesape kat sini tahu nak set password utk wireless??
macam mane,dan bagaimana nak buat..??

hope sesgt memember kat cG ley tolong..

thanks
 
Sponsored Post

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,880
Reaction score
157
Points
83
pakai wireless router ape? ko crk options wireless dalam router ko then kan ade password security pilih wpa2 pastu ko masukkan la password yg ko nak then reboot router tu....lebih kurang cam gambo bawah ni, WPA shared key tu la password yg ko nak letak

 
Last edited:

sanz

Super Active Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
5,911
Reaction score
481
Points
81
yup.. tengok ade WEP atau WPA. pastu kalau router ni ade byk jenis. leh setkan range sume.
 

lutttfi

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Dec 26, 2007
Messages
7,423
Reaction score
58
Points
70
pakai wireless router ape? ko crk options wireless dalam router ko then kan ade password security pilih wpa2 pastu ko masukkan la password yg ko nak then reboot router tu....lebih kurang cam gambo bawah ni, WPA shared key tu la password yg ko nak letak

ak pakai router mcm nie..

 

esssymanex

Active Member
Joined
Feb 12, 2007
Messages
1,191
Reaction score
16
Points
35
Ler msk page 192.168.2.1 then kat page tu leh configure router tu then set kat wpa. Pastu mskkan set password then apply la. Check jek link kat page tu satu2. Ader jek..
 

lutttfi

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Dec 26, 2007
Messages
7,423
Reaction score
58
Points
70
Ler msk page 192.168.2.1 then kat page tu leh configure router tu then set kat wpa. Pastu mskkan set password then apply la. Check jek link kat page tu satu2. Ader jek..
maner mane?>?
sorila ak tahu sungguh..
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,880
Reaction score
157
Points
83
ak pakai router mcm nie..
belkin eh? p kat firefox ke IE ke then kat address bar taip 192.168.2.1 (check manual tuk default username and password) pastu ko tgk belah kanan page cam gambo bawah crk options wireless then security ikut cam kat gambo bawah tu

 

lagendz

Fun Poster
Joined
Jun 13, 2008
Messages
556
Reaction score
18
Points
15
nak lagi senang pakai la wireless aku..hhuahuahua:))
 

ForexGirl

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
3,022
Reaction score
30
Points
30
ok luttfi..
klau guna router..
1st open internet explorer..
2nd masukkan url http://192.168.1.1
lepastu klau bro x pernah set password..
username anda maybe 'admin' password '1234'..
pastu klik on link wireless..
auth type select 'both'..
chiper 64bit letak la [email protected] password..
pastu apply then restart modem..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register