BTC USD 57,516.9 Gold USD 1,795.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

mintak tolong..... laptop aku tak boleh detect pendrive

[email protected]

Freshie
Messages
5
Joined
May 24, 2008
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
nak mintak tolong skit.... laptop aku x boleh detect pendrive ngan external hardisk..... aku antar kedai cina tu cakap rosak motherboard.... tapi mouse boleh pulak detect... tu yg aku hairan ..... tolong la bagi info ... tq
 
Sponsored Post

JaMeQ

Legendary Member
Messages
16,164
Paid Membership
Joined
May 15, 2007
Messages
16,164
Reaction score
102
Points
123
leptop aku ada 3 usb port..mmg ada satu xleh detect pendrive..tp masuk lain ok jer..
 

ngobok

Active Member
Messages
1,600
Joined
Jan 3, 2006
Messages
1,600
Reaction score
22
Points
25
leptop aku ada 3 usb port..mmg ada satu xleh detect pendrive..tp masuk lain ok jer..

biasa nya masalah power management ni..
try wat gini
g kat device manager -->universal serial bus controller -->USB root hub-->propertise --. power managment.

try disable Allow the computer.....
 

fnd75

Active Member
Messages
1,938
Joined
Apr 25, 2006
Messages
1,938
Reaction score
36
Points
35
dah setel ke belum tuan tanah?
 

AlchemisT

Permanently Banned - , Newbie hacker password stea
Messages
11,718
Joined
Feb 19, 2008
Messages
11,718
Reaction score
328
Points
131
usb rosak kot..
 

kasyaf

Fun Poster
Messages
726
Joined
Nov 11, 2008
Messages
726
Reaction score
3
Points
15
same situation cam yang ambe jugak....dah tak leh open langsung doh pendrive 2.....dah nasib badan...banyak file penting kat dalam 2...adoiii
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register