BTC USD 19,607.3 Gold USD 1,696.40
Time now: Jun 1, 12:00 AM

mintak tolong...Henderson Global Investor

wannns

Banned
Messages
2
Joined
Jul 11, 2009
Messages
2
Reaction score
0
Points
3
Aku nak tanye smua pendapat or pengetahuan ko org smua..baru2 ni aku ade kenal sorng mamat,die cite kat aku Bank Negara bagi kt 2 buah bank iaitu hongleong islamic n standard chartered bank untuk jalankan HGI(henderson global investor) urusniage mate wang asing ni,ape yang dbagitau dividen akan dibagi antara 10-15%per bulan,ape yang die suruh aku buat ialah pi kt hongleong bukak akaun islamic bank,masukkn duit rm20k,kemudian potostat 2 salinan IC dan statment yag kate ade 20k tu,untuk die daftar kat bank negara,tadi die call aku pastu bgtau name dah lulus kt bank negara utk wt urusan ni,so ape aku perlu buat kene p hongleong pastu isi form simpanan,isi jumlah brape unit nak masuk,1unit = USD 1k,kt form tu tulis atas nama akaun HGI NET TRADING,pastu isi no akaun mamat tu bagi, so aku nak tanye bende ni betul atau tidak?? jika sape2 ade keje or ejen hongleong bank..boleh korang komen...tQ
 
Sponsored Post

ikhmal_ok

Super Active Member
Messages
8,894
Joined
Aug 15, 2009
Messages
8,894
Reaction score
180
Points
73
Aku nak tanye smua pendapat or pengetahuan ko org smua..baru2 ni aku ade kenal sorng mamat,die cite kat aku Bank Negara bagi kt 2 buah bank iaitu hongleong islamic n standard chartered bank untuk jalankan HGI(henderson global investor) urusniage mate wang asing ni,ape yang dbagitau dividen akan dibagi antara 10-15%per bulan,ape yang die suruh aku buat ialah pi kt hongleong bukak akaun islamic bank,masukkn duit rm20k,kemudian potostat 2 salinan IC dan statment yag kate ade 20k tu,untuk die daftar kat bank negara,tadi die call aku pastu bgtau name dah lulus kt bank negara utk wt urusan ni,so ape aku perlu buat kene p hongleong pastu isi form simpanan,isi jumlah brape unit nak masuk,1unit = USD 1k,kt form tu tulis atas nama akaun HGI NET TRADING,pastu isi no akaun mamat tu bagi, so aku nak tanye bende ni betul atau tidak?? jika sape2 ade keje or ejen hongleong bank..boleh korang komen...tQ

Meragukan,,masuk website hong leaong atau BNM, cari statement tentang HGI wujud ke tidak. Info tu boleh dapat dalam investors Q4 website ataupun dalam financial statement bank2 terbabit. Tapi pada pandangan saya ianya meragukan sebab bank tak dibenarkan menjadi pengantara urusniaga wang.
 

Authentic

Active Member
Messages
1,691
Joined
Feb 4, 2009
Messages
1,691
Reaction score
56
Points
30
Ni scam terlampau..tanya dlu kat pihak bank..3rd party nih xleh dpercayai..gi je kat kaunter pertanyaan kat bank klau kes cm nih..pas tu ble dah kantoi bnda ni mmg xde..ckp kat mamat tuh nk jmp, pas tu bw pak polisi skali..mnusia mnipu xblh kasi hdup..seumo hdup nk mnipu...cehh..pantang aku... -_-
 

KrisSMerah

Super Active Member
Messages
8,041
Paid Membership
Joined
Apr 22, 2006
Messages
8,041
Reaction score
18
Points
65
Aku nak tanye smua pendapat or pengetahuan ko org smua..baru2 ni aku ade kenal sorng mamat,die cite kat aku Bank Negara bagi kt 2 buah bank iaitu hongleong islamic n standard chartered bank untuk jalankan HGI(henderson global investor) urusniage mate wang asing ni,ape yang dbagitau dividen akan dibagi antara 10-15%per bulan,ape yang die suruh aku buat ialah pi kt hongleong bukak akaun islamic bank,masukkn duit rm20k,kemudian potostat 2 salinan IC dan statment yag kate ade 20k tu,untuk die daftar kat bank negara,tadi die call aku pastu bgtau name dah lulus kt bank negara utk wt urusan ni,so ape aku perlu buat kene p hongleong pastu isi form simpanan,isi jumlah brape unit nak masuk,1unit = USD 1k,kt form tu tulis atas nama akaun HGI NET TRADING,pastu isi no akaun mamat tu bagi, so aku nak tanye bende ni betul atau tidak?? jika sape2 ade keje or ejen hongleong bank..boleh korang komen...tQ

entah2 mamat tu punya acc.. x yah la. nonsence. sayangi lah wang anda
 

neo_laguna

Fun Poster
Messages
914
Joined
May 20, 2007
Messages
914
Reaction score
19
Points
25
scam je tu beb...klu betul under hong leong baik isik form tu atas name HL....nape plak atas name diorg...ni sume taktik nak sapu duit org...tp klu tt nak cube gi la...kok nangis nnt jgn bukak tred baru...hehehe
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register