BTC USD 22,770.3 Gold USD 1,923.02
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mintak Pendapat - bawak barang masuk dari UK

silverchair959

Legendary Member
gem
Messages
18,493
Joined
Dec 21, 2005
Messages
18,493
Reaction score
104
Points
138
Salam semua warga CG sekalian...semoga sehat2 sejahtera hendaknya...

Nak mintak pendapat atau pandangan sikit la...

Aku ada member yg boleh dikatakan tgh bermastautin kat uk skang ni...dia nak cari side income jadi dia ajak aku berbisnes kecil-kecilan...

dia beli barang kat uk...pos/bawak balik sini lepas tu kat sini aku yang uruskan...

masalahnya sekarang ni orang Malaysia perlukan barang yg jenis macam mana ek...

kosmetik ?? brg2 elektronik ??

harap dapat berikan sedikit idea/pendapat...

terima kasih...
 
Sponsored Post

theBLOGGERboy

Super Active Member
Messages
7,437
Joined
Aug 21, 2009
Messages
7,437
Reaction score
30
Points
70
barang2 kat uk agak mahal sikit coz aku pnah pakai dropshipper dari uk tapi leh untung skit jer, kalau barang2 dari china ok sikit...

lepas tu kalau nak bawak barang elektronik ke mesia, ko suruh kawan ko tu post than jadikan barang tu GIFT ngan letak under usd50 tuk mengelakan kna cukai...

just my 2 cent:D
 

silverchair959

Legendary Member
gem
Messages
18,493
Joined
Dec 21, 2005
Messages
18,493
Reaction score
104
Points
138
henset la bro........

henset diaorg tak pakai simkad kan ??

barang2 kat uk agak mahal sikit coz aku pnah pakai dropshipper dari uk tapi leh untung skit jer, kalau barang2 dari china ok sikit...

lepas tu kalau nak bawak barang elektronik ke mesia, ko suruh kawan ko tu post than jadikan barang tu GIFT ngan letak under usd50 tuk mengelakan kna cukai...

just my 2 cent:D

ok thanx...kalo mcm aksesoris wanita plak mcm mana ek...mcm perfume ker beg tgn ker...time2 ada sale kat sana mesti murah gak kan
 

theBLOGGERboy

Super Active Member
Messages
7,437
Joined
Aug 21, 2009
Messages
7,437
Reaction score
30
Points
70
henset diaorg tak pakai simkad kan ??



ok thanx...kalo mcm aksesoris wanita plak mcm mana ek...mcm perfume ker beg tgn ker...time2 ada sale kat sana mesti murah gak kan

biasenyer aksesori2 nie kalau smpai mesia slalunyer x kena cukai...
and kebanyakan barang2 elektronik jer kena cukai than kastam suh ko pegi amekan sirim tuk barang2 elektronik mcm hp or laptop or other
 

theBLOGGERboy

Super Active Member
Messages
7,437
Joined
Aug 21, 2009
Messages
7,437
Reaction score
30
Points
70
perhhhh nak kena setel ngan sirim laa plak

pasal sirim tu x konperm tapi penah bace dlu kat cg gak,
cuba belek2 thread kat real off9 biz yg ade mamat tu nk wat biz bawak masuk barang dri china kot..

kat stu kot dorang penah diskas psal sirim2 nie skali..
 
Sponsored Post

Top
Log in Register