Minta tolong...tak tau apa masalah...

CG Sponsors




zattara

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
1,514
Reaction score
22
Points
30
Salam...nak tnya kat sini...lama dah aku tak bukak thread pasal masalah pc ni...

ok cmni...tadi...aku pergi baiki pc...dia punya pc cmni jadinya...setiap kali bukak jer...msti dia akan ttup balik...ala2 brontok dlu...semua takder...task manager...run hilang...search hilang...malah nak bukak word pon tak leh...

nak dijadikan ceritanya...aku masukkan pendrive dan external aku kat situ...dan yg paling aku geramnya...semua keje aku dalam tu...biler aku masuk jer kat aku pnya pc...
(av nod32) aku setup siap2 klau jumpa virus...kasi delete jer...

tp...yg dia delete tu...suma keje aku...keje plak kena burn dalam cd...esok kena antar...dah la projek yg baru nak handover kat bos...sbb aku berenti arini....

pasal aper la nasib aku cmni arini...mmg Tuhan saja yg tau...

so, lepas aku cek balik...totally pendrive tu jadi penuh....sedangkan sebelom ni
tak penuh pon...biler aku scan...dia detect file2 lama....tp,actual dalam tu...takder....

scan punya scan...dia kata .crc
archive damage........

contoh..

G:\apis properties\ccsetup215.exe »NSIS »ytb.exe »NSIS »file.bin »NSIS »file.bin - error - unknown compression method
G:\BACKUP 22-11-2008\MISC-myW\Adsense Secrets four\SistemTrafiksaya.zip »ZIP »SistemTrafik.pdf - archive damaged
G:\BACKUP 22-11-2008\apis\apu_allfreetemplates.rar »RAR »apu\apu.pdf - Incorrect file checksum (CRC), the file is probably password protected.
in virus yg jumpa...

G:\ShuiNiu.Vexe - a variant of Win32/AutoRun.QS worm
<---dah delete and quarantine

in tak jumpa kat mana...aku pon tak pernah ader...dan tak boleh delete..

G:\apis properties\RegTweaker v1.7.exe »AUTOIT »script.au3 - Win32/Packed.Autoit.Gen application
G:\apis properties\RegTweaker v1.7.exe - Win32/Packed.Autoit.Gen application
keje aku sumaaa dah didelete...........aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.........tensionnn nyaaa.....
punyala aku wat siap2......argghhhhhhhh........

biler main ngan crc checksum ni aku fenin jadinya....

tolong bagi idea...aku pening ni....:(:)(:)(:)((
 
Last edited:
Sponsored Post

zattara

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
1,514
Reaction score
22
Points
30
tolongg2....aku kena siapkan malam ni jgk ni....dah puas aku dok try ni....

nak buat balik...mmg masak aku...keje setahun,....nak kena setel malam ni....masak aku....

tolong...please...akuler...megados...tolong...dr alban...sape2 la yg boleh tolong tolong.....modd...dos...atlantis...aku dambakan pertolongan korang ni.....


aku dah guna ni...tak jadi...
Code:
http://www.spywareremove.com/removedeskbarcrc.html
Code:
http://www.febooti.com/products/filetweak/members/hash-and-crc/
 
Last edited:

megadoss

Fun Poster
Joined
Oct 22, 2006
Messages
518
Reaction score
1
Points
15
Semua data2 masih ada kat pendrive..

Pengalaman hardisk dah format 2 kali masih lagi boleh dapat maklumat lama..tapi kalau nak dapatkan data kena ada hardware dan software dia...


KENA CARI OTAI2 SUPLIER PART KOMPUTER... dia org mesti ada software dan hardware untuk dapatkan balik data tu..
 

zattara

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
1,514
Reaction score
22
Points
30
Semua data2 masih ada kat pendrive..

Pengalaman hardisk dah format 2 kali masih lagi boleh dapat maklumat lama..tapi kalau nak dapatkan data kena ada hardware dan software dia...


KENA CARI OTAI2 SUPLIER PART KOMPUTER... dia org mesti ada software dan hardware untuk dapatkan balik data tu..
software per?paste kat sini....sbb tu aku rasa cm ader lagi...sbb biler tgok prperties penuh....scan ngan av pon...still ader lagi...
tp...crc tu yf jd problem...aper tu?

~X(~X:)(:)((
 

akuler

Fun Poster
Joined
Nov 13, 2006
Messages
638
Reaction score
13
Points
15
kasik upload file yg error tu.
 

megadoss

Fun Poster
Joined
Oct 22, 2006
Messages
518
Reaction score
1
Points
15
software per?paste kat sini....sbb tu aku rasa cm ader lagi...sbb biler tgok prperties penuh....scan ngan av pon...still ader lagi...
tp...crc tu yf jd problem...aper tu?

~X(~X:)(:)((
Masih tak lepas maybe software dia ada kat internet, tapi kunci dia hardware..mcm pendrive untuk gunakan software tu...
 

zattara

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
1,514
Reaction score
22
Points
30
kasik upload file yg error tu.
tak boleh...takder file tu....secara actual...yg nmpak biler bukak pendrive...hanya sikit...yg keje aku...suma lost...~X:)((


Masih tak lepas maybe software dia ada kat internet, tapi kunci dia hardware..mcm pendrive untuk gunakan software tu...
tu la pasal...tak lepas...nak kill process tu...
 

tapirbawaklori

Super Active Member
Joined
Oct 24, 2007
Messages
8,149
Reaction score
207
Points
73
bro...rileks...

ko install avast dulu.... kasi buang dia punya autorun tu....pastu ko gi kat tools ,option , pastu ko enablekan hidden file...dia hidden kan fail ko tu jer...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register