BTC USD 66,555.6 Gold USD 2,400.62
Time now: Jun 1, 12:00 AM

minta simpati dan pandangan

Ran

Active+ Member
Messages
4,995
Joined
Oct 23, 2007
Messages
4,995
Reaction score
68
Points
40
alkisahnya camnie..aku baru jer lapor diri kat JKR ibu pjbat KL..mslh skrg aku berjauhan ngn isteri aku yg skrg berada kat JB..aku risaukn bini aku tu tnggal ngn ank aku yg masih kecil (7bln)..aku lak br posting sini..blh ker aku nk mtk tukar sbb org sini ckp ssh nk pndah tempat ni...aku sekarang bersedih sgt..rsaukan ank bini aku duk kat sana..dah la sedara mara xder..adil ker kerajaan buat camnie haa..lgsung xbagi chance kalu nk tukar..member2 rs cmner harus ku buat..aku dh mati akal..bini aku tu ngajar (j-Qaf),dh dibekukan penukarannya..lagi laa naya..nk suruh bini bhnti..syg plk kn..zamn skrg ni fhm2 laa..smua nk pkai duit..aku xth nk rujuk saper..knapa kerajaan tiada perikemanusian dan belas kasihan dlm bab ni..ikut suka jer nk letak mana..klu aku bujang len citer...huhu..aku mtk pndpt member2 CG la cmner..smpai skrg xleh tido ni..nk keja pn xde mood..tolongg laa...klu ada saper2 sedara mara yg pgkat bsr dlm JKR ni tolng laa rekemen kan aku..aku sanggup merayu smpai thp mana skalipun asal aku dpt anak bini aku yg merantau kat JB tu...huhu...
 
Sponsored Post

alkisahnya camnie..aku baru jer lapor diri kat JKR ibu pjbat KL..mslh skrg aku berjauhan ngn isteri aku yg skrg berada kat JB..aku risaukn bini aku tu tnggal ngn ank aku yg masih kecil (7bln)..aku lak br posting sini..blh ker aku nk mtk tukar sbb org sini ckp ssh nk pndah tempat ni...aku sekarang bersedih sgt..rsaukan ank bini aku duk kat sana..dah la sedara mara xder..adil ker kerajaan buat camnie haa..lgsung xbagi chance kalu nk tukar..member2 rs cmner harus ku buat..aku dh mati akal..bini aku tu ngajar (j-Qaf),dh dibekukan penukarannya..lagi laa naya..nk suruh bini bhnti..syg plk kn..zamn skrg ni fhm2 laa..smua nk pkai duit..aku xth nk rujuk saper..knapa kerajaan tiada perikemanusian dan belas kasihan dlm bab ni..ikut suka jer nk letak mana..klu aku bujang len citer...huhu..aku mtk pndpt member2 CG la cmner..smpai skrg xleh tido ni..nk keja pn xde mood..tolongg laa...klu ada saper2 sedara mara yg pgkat bsr dlm JKR ni tolng laa rekemen kan aku..aku sanggup merayu smpai thp mana skalipun asal aku dpt anak bini aku yg merantau kat JB tu...huhu...

Pertamo: kita tukar kerajaan.
Keduo: Kita layan CG.

Den kesian gak kat ekau jang...sobab den pun ado bini & sorang anak kek rumah nun...tapi bilo den masuk CG lupo plak kat depa...

Alamak...dah malam la...mau kena tiaw ni kang...
 
kesian kat ko bro...
tapi ni cerita aku nak share dengan ko...terjadi dgn gomen punya orang gak...

mak aku JPN klang. kat tempat dia baru masuk 3 orang budak baru... x sempat gi kursus induksi lagi taw...salah sorang dari diorang ni dok kajang. dan mengalami masalah transportasi dan mencari rumah kerana dia tinggal bersama famili di kajang. dan setelah dia pergi ke ibu pejabat di Shah Alam, dia pun dapat kebenaran transfer dalam masa 2 hari sahaja...dia da pergi ke JPN kajang sekarang
 
alkisahnya camnie..aku baru jer lapor diri kat JKR ibu pjbat KL..mslh skrg aku berjauhan ngn isteri aku yg skrg berada kat JB..aku risaukn bini aku tu tnggal ngn ank aku yg masih kecil (7bln)..aku lak br posting sini..blh ker aku nk mtk tukar sbb org sini ckp ssh nk pndah tempat ni...aku sekarang bersedih sgt..rsaukan ank bini aku duk kat sana..dah la sedara mara xder..adil ker kerajaan buat camnie haa..lgsung xbagi chance kalu nk tukar..member2 rs cmner harus ku buat..aku dh mati akal..bini aku tu ngajar (j-Qaf),dh dibekukan penukarannya..lagi laa naya..nk suruh bini bhnti..syg plk kn..zamn skrg ni fhm2 laa..smua nk pkai duit..aku xth nk rujuk saper..knapa kerajaan tiada perikemanusian dan belas kasihan dlm bab ni..ikut suka jer nk letak mana..klu aku bujang len citer...huhu..aku mtk pndpt member2 CG la cmner..smpai skrg xleh tido ni..nk keja pn xde mood..tolongg laa...klu ada saper2 sedara mara yg pgkat bsr dlm JKR ni tolng laa rekemen kan aku..aku sanggup merayu smpai thp mana skalipun asal aku dpt anak bini aku yg merantau kat JB tu...huhu...

kalau ada anak kecik memang lain rasanya...rindu anak rindu mak :D

dulu zaman aku bujang kerja income tax penang ada satu kawan aku berulang alik dari kuala perlis kerja di penang...bayangkan setia hari jam 3.30 pagi ke sg petani park kereta kat situ lepas tu naik bas ke butterworth...azab dia tanggung lebih dari 8 tahun..puas merayu sana sini tak dapat juga...

sampai ler big boss kat penang naik pangkat transfer ke KL baru dia dapat transfer balik ke perlis.
 
kesian kat ko bro...
tapi ni cerita aku nak share dengan ko...terjadi dgn gomen punya orang gak...

mak aku JPN klang. kat tempat dia baru masuk 3 orang budak baru... x sempat gi kursus induksi lagi taw...salah sorang dari diorang ni dok kajang. dan mengalami masalah transportasi dan mencari rumah kerana dia tinggal bersama famili di kajang. dan setelah dia pergi ke ibu pejabat di Shah Alam, dia pun dapat kebenaran transfer dalam masa 2 hari sahaja...dia da pergi ke JPN kajang sekarang

Alhamdulillah..kalu cm tu jgk terjadi kat aku..aku bersyukur sgt..soal nyer..belum terjadi lagi..aku buntu bro..xthu nak rujuk saper..tnya pengarah pun sama gak jwpn nyer..ramai lagi nk tukar..awk baru kerja kna stay laa dlu..mslh skrg aku rs aku layak dipertimbangkan mmndangkan kes aku cam nie
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register