BTC USD 57,231.7 Gold USD 1,789.59
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Minta pendapat tentang paid review

Jeruk

Freshie
Messages
15
Joined
Sep 22, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
3
Bagi sape yg berpengalaman, Harap bole tolong jawb soalan saya yg banyak kekonfiusan ni...


1.Yang mana lebih baik? Domain percuma atau domain berbayar?
Memandangkan kalau gune domain berbayar pun ad risiko utk kena banned ngan google.

2.Adakah berisiko sekiranya saya membuat 'paid review' dan meletakkan google adsense dalam web site yang sama?

3.Sekiranya saya dibanned kerana paid review, adakah account google adsense akan dibekukan jg?

4.Saya meletakkan site saya dalam google analytics dan webmaster tools. Sekiranya site tersebut dibanned, adakah site-site lain yang berada dalam perkhidmatan analytics dan webmaster tools akan dibanned juga?

5.Site saya dibanned, jadi kalau saya tukar domain ke domain lain (tanpa membuang content asal yg mengandungi paid review dan TLA), adakah domain tersebut akan dibanned juga?
 
Sponsored Post

Robotix

Fun Poster
Messages
644
Joined
Mar 28, 2007
Messages
644
Reaction score
0
Points
10
pada saya domain berbayar lebih elok. Lagipun domain sekarang dah murah cth beli kat godaddy kalau ada coupon/promotion leh cecah usd 1.99 jer satu. setahu saya paid review google tak ban kalau campur adsense selagi review kita tu tak menyalahi tos2 pakcik google ni. cuma mungkin pagerank jer yg turun.
 

CikSukan

Blogger Moderator
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Bagi sape yg berpengalaman, Harap bole tolong jawb soalan saya yg banyak kekonfiusan ni...


1.Yang mana lebih baik? Domain percuma atau domain berbayar?
Memandangkan kalau gune domain berbayar pun ada risiko utk kena banned ngan google.
1/Kena Banned ngan google takda kena mengena ngan domain bayar atau tak..Kalau terbeli domain yg dah kena blacklist oleh search engine dapat problem traffic tahap kritikal jer padahnya. langgar TOS google tu yg kena banned cam kes biasa klik iklan sendiri..

2/Bila akaun google adsense kena banned setiap website, blog domain tu dikira hangus untuk adsense, kalau buh code akaun adsense yg baru tak lama iklan kuar dalam seminggu dua domain tu akan di disable kan iklan oleh adsense..TAPI akaun GA anda still boleh guna kat blog lain. -Jadi rugi kalau pakai domain jenis berbayar kalau nak TEST yg high risk nyer..e.g SPAM MFA ker etc..
cara atasi create subdomain, the best use blogspot.

2.Adakah berisiko sekiranya saya membuat 'paid review' dan meletakkan google adsense dalam web site yang sama?
1/Tak ada risiko kecuali post review tu langgar TOS adsense ambil contoh anda buat review pasal perjuangan alqaeda dan menganjur keganasan dan review tu dibayar oleh pertubuhan tersebut.
2/Google benci sangat blog wat review berbayar jadi dia bagi penalty page rank blog tu diturunkan sesuka hati dia kosong ker ikut suka dia..Kalau anda sangat obsess pasal PR domain berbayar bukan langkah bijak start with blogspot jer paid review ni.


3.Sekiranya saya dibanned kerana paid review, adakah account google adsense akan dibekukan jg?
1/Banned oh tidak untuk paid review kecuali awak follow jawapan soalan No.2 diatas..yg kena ialah PR blog tersebut diturun pangkat dari Kolonel turun Prebet..PR5 menjunam ke PR1

4.Saya meletakkan site saya dalam google analytics dan webmaster tools. Sekiranya site tersebut dibanned, adakah site-site lain yang berada dalam perkhidmatan analytics dan webmaster tools akan dibanned juga?
1/Tidak kerana google treat setiap domain adalah unik.


5.Site saya dibanned, jadi kalau saya tukar domain ke domain lain (tanpa membuang content asal yg mengandungi paid review dan TLA), adakah domain tersebut akan dibanned juga?
1/Banned disini maksudnya (adsense account)laling recommend adjust sikit content tu unless you pergi copyscape check content you buat adalah copy paste jugak dan ada 2 juta page benda sebijik sama tu no problem - then lepas tu tukar theme sangat digalakkan

Harap membantu anda:)

P.S Tuhari ada nampak Diskaun Godaddy Coupon kat website http://www.w3schools.com/ ada dia bagi code hari ni check dah takda pulak #:-S
 

Robotix

Fun Poster
Messages
644
Joined
Mar 28, 2007
Messages
644
Reaction score
0
Points
10
Domain percuma atau domain berbayar?

pasal domain berbayar ni register.com bagi pree setahun usd 0.00. saya baru jer try daftar kat sana.

Code:
http://www.register.com/titan/promo/banner_srmedia.rcmx?domain=

1) follow link tu
2) pilih domain anda dan isikan butir2 kat dalam form
3) nanti dia akan kata usd 10 untuk register privacy.
4) removekan privacy registration untuk dapatkan usd 0.00
5) gunakan debitcard and untuk confirmation dan siap..

nanti bila nak renew anda boleh transfer ke register lain yg lebih murah.
 

Jeruk

Freshie
Messages
15
Joined
Sep 22, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
3
Terima kasih Laling utk info tu...

Tapi no 5 yg sy maksudkan bknnya banned adsense account(akibat fraud click) tapi banned dari search engine google (sebab TLA; memang ade kes gini).
 

Jeruk

Freshie
Messages
15
Joined
Sep 22, 2008
Messages
15
Reaction score
0
Points
3
5) gunakan debitcard and untuk confirmation dan siap..

Debit card nak pilih yg mana satu robotix? Visa, american express,discover ke mastercard?

Debit card maybank boleh kan..
 

Robotix

Fun Poster
Messages
644
Joined
Mar 28, 2007
Messages
644
Reaction score
0
Points
10
kalau boleh verified tu, kira boleh la. saya try eonbank dan public. dua dua ok.
 

CikSukan

Blogger Moderator
Messages
9,946
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Terima kasih Laling utk info tu...

Tapi no 5 yg sy maksudkan bknnya banned adsense account(akibat fraud click) tapi banned dari search engine google (sebab TLA; memang ade kes gini).

1.Dalam kes macam ni kita gunakan tool check SERP blog tu..so
dari result kita pantau masa kesemasa then we know blog kita either masih kukuh di search engine atau tidak, Apa yg terjadi biasanya bersifat sementara penyiksaan dan punishment dari google nih..Buktinya ramai member CG sini berpengalaman dalam hal ini macam overclocked misalnya blog dia PR5 menjunam ke PR yg dia jadi marah..Akhirnya beliau tersenyum kerana traffic tidak menjunam teruk TLA pun masyuk melimpah2 :D

2.Ini adalah hukuman yg adil bagi google untuk kita kerana PR adalah award yg diberi google secara percuma untuk every webmaster menilai betapa penting web / blog di Internet ini. Kita menjual pulak PR tu ke TLA..So sapa yg salah?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register