Minta pendapat semua..pasal accounting..

CG Sponsors




fix90

Active Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
2,167
Reaction score
11
Points
25
aku ade kedai..skg ni dah upgrade besa sikit..siap office dan service baru.. aku nak pakai software accounting.. sesape ade cadangan atau pengalaman dalam memcari software accounting ni.. kira mudah dan berkesan la..

pastu xpening kepala memikirkannya.. xkisahla berbayar ataupun free(pirate) nak pakai akauntan tapi xde bajet..masih menyusu agi dalam bisnes..:D

aku ada beli dvd(kawan suruh beli dvd software) tapi semua software yang merepek sangat..macam bisnes juta2 je..amaun rendah xsesuai.. so mintak pendapat semua..klu ada software yang best2..ahli2 cg mne yang ada bisnes kecil2lan leh cadangkan ye gunakan software ape..~X(~X(~X(~X(

:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

swingerfx

Banned
Joined
Oct 27, 2009
Messages
1,242
Reaction score
18
Points
25
kat umah aku ni ada...tpi CDnye for 1 user je x salah aku...g pun, nk kai software ni pun kene ada knowledge acc gak.ym la aku..mane tau leh2 tlg
 

Jeb

CG Top Poster Club
Joined
Jan 2, 2007
Messages
39,505
Reaction score
124
Points
123
ko nak pakai kat mana tu..tuk monthly senang je..kalau pakai kat kedai
pakaila UBS tu tapi kne ade basic tau jugak cmna nak key in.

takpun ko upah freelance buat acc statement tuk ko tiap2 bulan bagi rm100 je cukupla.yang penting filing mesti cantik.:D
 

fix90

Active Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
2,167
Reaction score
11
Points
25
kat umah aku ni ada...tpi CDnye for 1 user je x salah aku...g pun, nk kai software ni pun kene ada knowledge acc gak.ym la aku..mane tau leh2 tlg
thx bro..:)cgrock
 

fix90

Active Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
2,167
Reaction score
11
Points
25
ko nak pakai kat mana tu..tuk monthly senang je..kalau pakai kat kedai
pakaila UBS tu tapi kne ade basic tau jugak cmna nak key in.

takpun ko upah freelance buat acc statement tuk ko tiap2 bulan bagi rm100 je cukupla.yang penting filing mesti cantik.:D
basic insyaallah tau la jugak sebab dulu blaja amek akaun tapi taraf spm je.. ubs tu macam rumit sangat..biasa tengok kat kedai2 cina dorang pakai cam software dalam command je.. tu senang,..xsusah nak key in yang susah2.. yang penting akaun cantik-balance...:)
 

alliyaz

Active Member
Joined
May 11, 2009
Messages
1,764
Reaction score
2
Points
25
upah jer freelance...kalu nak leh pm saya..hehhe
 
Sponsored Post
Top
Log in Register