Minta Pendapat Jalan Terbaik dari Sg. bUloh Ke Lumut

Recommended Brokers


anakin101

Active Member
Joined
Jun 28, 2013
Messages
1,317
Reaction score
7
Points
25
Teman duduk Lumut. selalu out station ke KUANG. Teman ikut highway saja, exit sungkai, ikut bikam, selabak., teluk intan...
Malas nak ikut kuala selangor sebab jalan tak berapa elok lagi...
tq bos:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
15,566
Reaction score
990
Points
166
Better ikut Sungkai. Jalan Kuala Selangor-Sabak Bernam tengah buat construction untuk highway WCE.

Sungai Buloh-Lebuhraya PLUS-Sungkai-Teluk Intan-Lumut

Terbaik. Den pun nk turun lumut n teluk batik, setiawan n manjung. Nk imbau kenangan lamo zmn itm manjung dulu2 90an ekekeke
 

apodio

Fun Poster
Joined
Sep 17, 2014
Messages
303
Reaction score
11
Points
25
Lokasi yg selalu ada penembak jerat-laju kena tau gak tu
 

AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,621
Reaction score
258
Points
81
kalau ikut keadaan sekarang.
lebih baik ikut jalan berikut

-> Highway hala utara
-> exit sungkai
-> Masuk ke Ladang Bikam
-> terus Teluk Intan
-> jambatan batu 5 hala ke lumut setiawan


Ikut kuala selangor jalan masih teruk construction
Ikut exit tapah pun boleh tapi kene jalan jauh sikit

saya 2 minggu sekali turun sana sejak 2 tahun lepas :)
ini pilihan terbaik sejak sy selalu ke main office kat gleenmarie dan out station kat kuang.. Jika jalan kuala selangor dah elok, situ pula jadi pilihan...:D
 

a2zextra

Legendary Member
Joined
Sep 7, 2013
Messages
16,404
Reaction score
265
Points
141
Bagi saya untuk laluan Sg. Buloh ke Daerah Manjung, Perak, saya lebih prefer laluan K. Selangor - Sabak Bernam. Jarak lebih pendek.
Namun sekarang, keadaan jalan raya yang dalam pembinaan sangat menjadikan pemanduan meletihkan.

Jalan Raya Kepong - K. Selangor pula sedang dalam pelebaran kepada 2 lorong sehala di kawasan Ijok, yang entah akan bila siapnya nanti. Bila siapnya projek pelebaran jalan raya tersebut, maka lancarlah aliran trafik melalui jalan tersebut.
 

Ardy

Active Member
Joined
Jun 15, 2010
Messages
1,911
Reaction score
112
Points
68
highway baru x siap lg ke? terus exit dekat2 ngan setiawan
 

Kbyne

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
11,813
Reaction score
498
Points
131
aritu pergi Swiss Garden,pantai dia tak best la...baik terus pergi Pangkor...

sekitar hotel tu belukar,ada dalam 5 kilometer radius,semak samun...memang tak best...

Masa duduk pangkor,best sebab pantai jernih,boleh beli ikan bilis,makanan kering dlm peket,sate ikan...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register