Minta Pendapat Jalan Terbaik dari Sg. bUloh Ke Lumut

Recommended Brokers


anakin101

Active Member
Joined
Jun 28, 2013
Messages
1,317
Reaction score
7
Points
25
dah bukak tapi antara sabak bernam ke teluk intan jela...balek raya hari tu saya dah try lalu..jalan baru, ok la jugak...nanti dah kluar highway tol WCE teluk intan tu amek jalan jambatan batu 5 teluk intan, terus ke lumut...
ok bro.tq atas info n cadangan y bernas:)cgrock
 
Sponsored Post

anakin101

Active Member
Joined
Jun 28, 2013
Messages
1,317
Reaction score
7
Points
25
kasi up lagi sekali kot2 ada cadangan lain..terima kasih
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
2,608
Reaction score
111
Points
33
Better ikut Sungkai. Jalan Kuala Selangor-Sabak Bernam tengah buat construction untuk highway WCE.

Sungai Buloh-Lebuhraya PLUS-Sungkai-Teluk Intan-Lumut

route ni paling ok setakat yg kawan tahu...kalau ikut tapah dah kedepan dari sungkai...so better masuk sungkai...kira kalau lalu tapah tu macam naik atas pastu patah balik ke bawah...semoga perjalanan TT dipermudahkan esok
 

anakin101

Active Member
Joined
Jun 28, 2013
Messages
1,317
Reaction score
7
Points
25
route ni paling ok setakat yg kawan tahu...kalau ikut tapah dah kedepan dari sungkai...so better masuk sungkai...kira kalau lalu tapah tu macam naik atas pastu patah balik ke bawah...semoga perjalanan TT dipermudahkan esok
tq tuan atas cadangan dan pendapat.. saya tengah buat penilaian jalan terbaik n pendapat ahli2..dan jalan ni antara yang terbaik saya rasa nk ikut esok... semoga perjalanan saya dipermudahkan.

tq semua kepada yang membantu
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
3,674
Reaction score
897
Points
71
Selamat pagi semua warga Cg..

Esok saya ada kenduri kahwen di LUmut..

saya nk tanya sikit ahli-ahli sini, jalan mana terbaik dari segi dekat dari sg buloh ke LUmut...ada pendapat kata ikut jalan dalam ke kuala selangor..ada kata ikut tol keluar sungkai..ada kata lagi dekat keluar ipoh..

mohon bantuan rakan-rakan..jalan mana terbaik dari segi dekat Sg buloh Ke Lumut perak..

terima kasih
kalau ikut keadaan sekarang.
lebih baik ikut jalan berikut

-> Highway hala utara
-> exit sungkai
-> Masuk ke Ladang Bikam
-> terus Teluk Intan
-> jambatan batu 5 hala ke lumut setiawan


Ikut kuala selangor jalan masih teruk construction
Ikut exit tapah pun boleh tapi kene jalan jauh sikit

saya 2 minggu sekali turun sana sejak 2 tahun lepas :)
 
Last edited:

anakin101

Active Member
Joined
Jun 28, 2013
Messages
1,317
Reaction score
7
Points
25
kalau ikut keadaan sekarang.
lebih baik ikut jalan berikut

-> Highway hala utara
-> exit sungkai
-> Masuk ke Ladang Bikam
-> terus Teluk Intan
-> jambatan batu 5 hala ke lumut setiawan


Ikut kuala selangor jalan masih teruk construction
Ikut exit tapah pun boleh tapi kene jalan jauh sikit

saya 2 minggu sekali turun sana sejak 2 tahun lepas :)
terima kasih atas info berguna tuan:)cgrock
 

viper21my

Super Active Member
Joined
Feb 25, 2006
Messages
7,539
Reaction score
129
Points
73
Better ikut Sungkai. Jalan Kuala Selangor-Sabak Bernam tengah buat construction untuk highway WCE.

Sungai Buloh-Lebuhraya PLUS-Sungkai-Teluk Intan-Lumut

setuju yang ni, masuk highway utara selatan, keluar sungkai, terus ke teluk intan, setiawan pastu lumut

nwk lalu kuala selangor boleh, tapi jalan teruk sangat dari kuala selangor ke sabak bernam tu... letih
 

azrulazman

CG Top Poster Club
Joined
Feb 11, 2010
Messages
30,382
Reaction score
149
Points
128
bro duduk sg buloh area mana? biasa aku ikut kuala selangor je.
 

AMICO66

Super Active Member
Joined
May 5, 2008
Messages
9,621
Reaction score
258
Points
81
Teman duduk Lumut. selalu out station ke KUANG. Teman ikut highway saja, exit sungkai, ikut bikam, selabak., teluk intan...
Malas nak ikut kuala selangor sebab jalan tak berapa elok lagi...
 

anakin101

Active Member
Joined
Jun 28, 2013
Messages
1,317
Reaction score
7
Points
25
bro duduk sg buloh area mana? biasa aku ikut kuala selangor je.
dekat dah dengan kuala selangor..mungkin esok ikut cadangan lalu hgway exit sungkai...itu setakat ni rasanya terbaik berdasarkan komen semua
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register