BTC USD 38,677.5 Gold USD 1,804.36
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Ask/Help Minta Pendapat : Bayar duit maintenance penuh tapi tak boleh guna facilities condo

heryjava

Fun Poster
Joined
Jan 18, 2014
Messages
178
Reaction score
7
Points
15
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua warga carigold,

Ni kali pertama saya open thread di carigold..bertujuan nak tanya pendapat dan kepastian berkenaan isu dengan pengurusan condo saya tinggal sekarang.

Baru2 ni saya ada hubungi pihak pengurusan untuk bertanya bila facilities condo ( swimming pool, gym, taman etc ) boleh digunakan semula.. dan pengurusan beritahu yang mereka sekarang kekurangan pekerja untuk ikut SOP yang ditetapkan KKM.. persoalannya adakah pemahanam saya salah yang mengatakan pengurusan patut cari cara lah solutions untuk buka semula facilities tersebut.. bukan baki alasan macam tu..

sepanjang bermula PKP tahun lepas sehingga hari ini takde plak management cakap akan kurangkan bayaran maintenance, so maksudnya saya bayar sekali dengan penggunaan facilities la sepatutnya.

Saya pun ada buat survey dekat rakan2 yang duduk di condo2 lain.. takde plak kes facilties di tutup untuk kegunaan penghuni.

Mohon bantuan warga carigold, apa tindakan yang boleh saya ambil untuk kes macam ni yer?..mungkin ada some info yang saya missing harap dapat dijelaskan :D

Terima Kasih.
 
Sponsored Post

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
21,551
Reaction score
2,182
Points
206
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua warga carigold,

Ni kali pertama saya open thread di carigold..bertujuan nak tanya pendapat dan kepastian berkenaan isu dengan pengurusan condo saya tinggal sekarang.

Baru2 ni saya ada hubungi pihak pengurusan untuk bertanya bila facilities condo ( swimming pool, gym, taman etc ) boleh digunakan semula.. dan pengurusan beritahu yang mereka sekarang kekurangan pekerja untuk ikut SOP yang ditetapkan KKM.. persoalannya adakah pemahanam saya salah yang mengatakan pengurusan patut cari cara lah solutions untuk buka semula facilities tersebut.. bukan baki alasan macam tu..

sepanjang bermula PKP tahun lepas sehingga hari ini takde plak management cakap akan kurangkan bayaran maintenance, so maksudnya saya bayar sekali dengan penggunaan facilities la sepatutnya.

Saya pun ada buat survey dekat rakan2 yang duduk di condo2 lain.. takde plak kes facilties di tutup untuk kegunaan penghuni.

Mohon bantuan warga carigold, apa tindakan yang boleh saya ambil untuk kes macam ni yer?..mungkin ada some info yang saya missing harap dapat dijelaskan :D

Terima Kasih.

bro guna consultant management atau JMB management
kalau consultant bahaya sikit
kalau management ok la
bayar pun, duit tu akan 'pool' dalam satu account, nnt maybe boleh la buat penambahbaikan (maybe gym tanbah equipment ke)
masa meeting AGM, check bebetul keluar masuk duit, kalau ade miss report je polis

duit management apartment kitorg penah hilang rm20k. tp masa ni consultant management yg jaga
 

heryjava

Fun Poster
Joined
Jan 18, 2014
Messages
178
Reaction score
7
Points
15
bro guna consultant management atau JMB management
kalau consultant bahaya sikit
kalau management ok la
bayar pun, duit tu akan 'pool' dalam satu account, nnt maybe boleh la buat penambahbaikan (maybe gym tanbah equipment ke)
masa meeting AGM, check bebetul keluar masuk duit, kalau ade miss report je polis

duit management apartment kitorg penah hilang rm20k. tp masa ni consultant management yg jaga

condo saya guna JMB management.. itulah tggu AGM meeting tahun lepas punya pun takde.. kiranya alasan mgmt ckp xckp pekerja nak jga facilities tu mmg terpaksa diterima la yer..

menung je la nampaknya diluar balkoni tengok swimming pool lagi la ni sampai dorang allow bleh guna balik facilities :cry::cry:

cuma terkilan sebab bayar penuh tapi tak dapat privileges yang sepatutnya je la... 😅
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
33,198
Reaction score
1,975
Points
201
klu mcm pasal pengurangan pon perlu undian semua pemilik tuk berlaku bukan suke2 jmb nak naik atau turun bayaran sebb ape yg TT bayar tu da termatup dlm perundangan jmb tu.. so nak ubah kene pangil meeting
 

waktong

Super Active Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
7,728
Reaction score
133
Points
83
kalau tak bayar apa jadi?kene halau dok luar ke?
 

heryjava

Fun Poster
Joined
Jan 18, 2014
Messages
178
Reaction score
7
Points
15
kalau dari segi bayaran tu saya takde masalah nak bayar sebab memang dah ada peruntukan untuk tu. cuma saya rasa macam tak adil pula bagi saya sebab bayar tapi tak dapat privileges guna facilties dengan alasan tak cukup pekerja untuk follow SOP KKM. 😅
 

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
15,887
Reaction score
759
Points
171
Management dah sakit kot sampai nak gajikan org pun tak bleh...
Nak tak nak diorg kene sediakan le...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register