BTC USD 56,578.2 Gold USD 1,770.43
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Minta Pandangan Tentang Spec PC Canggih / Idaman Korang

ipsian

Active+ Member
Messages
3,752
Joined
Apr 13, 2006
Messages
3,752
Reaction score
192
Points
33
Salam

Minta pandangan otai-otai disini berkongsi idea.

Aku bercadang nak beli PC yang boleh kira power gak la.. nak buat keje2 multimedia. so aku nak minta la pandangan korang semua apakah spec yang sesuai untuk bajet RM5000.

Pandangan anda amat diperlukan. TQ
 
Sponsored Post

rajautara

Super Active Member
Messages
9,887
Joined
Jul 12, 2007
Messages
9,887
Reaction score
13
Points
65
Salam

Minta pandangan otai-otai disini berkongsi idea.

Aku bercadang nak beli PC yang boleh kira power gak la.. nak buat keje2 multimedia. so aku nak minta la pandangan korang semua apakah spec yang sesuai untuk bajet RM5000.

Pandangan anda amat diperlukan. TQ

PC ker?
5K tu power tu..leh beli server dah tu..:D
 

anbusan

Super Active Member
Messages
8,363
Joined
Jan 22, 2006
Messages
8,363
Reaction score
304
Points
91
tu pasal hehe, aku pun tgh usha kat member aku xeon hehe dpt 50% sbb die keje intel huhu
 

zurk

Fun Poster
Messages
728
Joined
Aug 23, 2007
Messages
728
Reaction score
0
Points
10
aku tgh cari laptop power nih..ade sesapa yg nak bg cadangan..aritue tgk ader org jual dell xps m1210 12'' dgn harga rm1600..agak2 murah tak?..atau mmg harga pasaran cmtue..
 

id86

Fun Poster
Messages
592
Joined
Apr 2, 2008
Messages
592
Reaction score
0
Points
20
aku tgh cari laptop power nih..ade sesapa yg nak bg cadangan..aritue tgk ader org jual dell xps m1210 12'' dgn harga rm1600..agak2 murah tak?..atau mmg harga pasaran cmtue..

mmg harga camtu...better choose Acer.berbaloi beli...up lg amik HP/compaq
 

pcboy

Fun Poster
Messages
711
Joined
May 15, 2006
Messages
711
Reaction score
5
Points
15
sori tuan tanah, hamba tumpang mencelah..

nk tanya pendapat korang.. aku nk angkat laptop ni utk keje² ofis aku, HP email aku, dia offer RM6499 utk spec di bawah.. berbaloi tak?

HP EliteBook Laptop

- Vista Business
- MS Office Vista
- Intel Core 2 Duo (T9400) 2.6Ghz
- 4096MB DDR2 800mhz
- 320GB HDD
- DVDRW
- Nvidia 512MB FX2700
- 17" WUXGA Display
- 12 cell Li-ion
- 2mp webcam
- 5in1 memory card reader
- wifi/bluetooth
- free optical mouse
- HP bag

RM6499 mahal ke murah? kalo mahal, korang rasa harga yg sepatutnya utk spec sama di atas?
 

adr

Fun Poster
Messages
545
Joined
Aug 25, 2008
Messages
545
Reaction score
1
Points
15
Salam

Minta pandangan otai-otai disini berkongsi idea.

Aku bercadang nak beli PC yang boleh kira power gak la.. nak buat keje2 multimedia. so aku nak minta la pandangan korang semua apakah spec yang sesuai untuk bajet RM5000.

Pandangan anda amat diperlukan. TQ

Duit bonus ke bro...ok tgk dulu otai2 reply..
 

intancare

Fun Poster
Messages
381
Joined
Sep 17, 2008
Messages
381
Reaction score
1
Points
15
salam

minta pandangan otai-otai disini berkongsi idea.

Aku bercadang nak beli pc yang boleh kira power gak la.. Nak buat keje2 multimedia. So aku nak minta la pandangan korang semua apakah spec yang sesuai untuk bajet rm5000.

Pandangan anda amat diperlukan. Tq

untuk buat kerja2 maltimedia, kalau nak puas hati kena beli apple laptop...cuma harganya tak cukup 5k
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register