Minta Pandangan Antara Sym T2 Vs Megelli 250 Naked

CG Sponsors




sky8men

Active Member
Joined
Mar 29, 2010
Messages
1,028
Reaction score
3
Points
25
Nak minta pendapat semua, aku berkenan dengan 2 biji motor 250cc ni. Antara SYM T2 dengan Megelli 250 Naked...mana yang lebih ok dari segi:

1) maintenance
2) kualiti
3) performance
4) spare part
5) dan lain2 yang perlu

Harga pasaran lebih kurang je antara 2 biji motor ni..tapi design masing-masing memang cun.

Megelli 250 (Naked)


Sym T2 250i



kalau dah ada or slh tread..harap di remove or alihkan..
tq =)
 
Sponsored Post

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,694
Reaction score
8,201
Points
716
kuning lagi cun :x
nampak gah skit
merah nampak mcm kerangka sgt :D
 

huma

Fun Poster
Joined
Oct 24, 2011
Messages
152
Reaction score
0
Points
10
sym better,,saw on highway thought it was er6n haha
 

Diip

Active Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
1,343
Reaction score
9
Points
25
SYM tu buatan mana yek?
harga secondhand macam mana? jatuh banyak tak?
 

sitoplasmat

Active+ Member
Joined
Jan 31, 2010
Messages
3,567
Reaction score
9
Points
25
aku nasihatkan...pilihan la yg berkualiti...go for yamaha, kawasaki @ honda @ naza....yang pelik2 nei tak payah la tt, nanti menyesal....nak upgrade tolak kedai pun tak laku...dapat la 3-4 ribu...beli berbelas ribu..

tapi kalau nak suruh juga buat pilihan, bagi aku...go for sym la...tu jenama ada skuter byk kat malaysia nei...kalau mengeli-geli tu, usah la...kedai jual dan buang je...percaya la..
 

sky8men

Active Member
Joined
Mar 29, 2010
Messages
1,028
Reaction score
3
Points
25
yang best tang Sym sebab EFI...megelli pakai kaburetor je..tp design ala2 motard..tp ok jgk..
 

sky8men

Active Member
Joined
Mar 29, 2010
Messages
1,028
Reaction score
3
Points
25
SYM brand Taiwan..selalu tengok skuter2 sym tu ramai pakai..sampai ade yang 400cc..giler r..
 

sky8men

Active Member
Joined
Mar 29, 2010
Messages
1,028
Reaction score
3
Points
25
aku nasihatkan...pilihan la yg berkualiti...go for yamaha, kawasaki @ honda @ naza....yang pelik2 nei tak payah la tt, nanti menyesal....nak upgrade tolak kedai pun tak laku...dapat la 3-4 ribu...beli berbelas ribu..

tapi kalau nak suruh juga buat pilihan, bagi aku...go for sym la...tu jenama ada skuter byk kat malaysia nei...kalau mengeli-geli tu, usah la...kedai jual dan buang je...percaya la..
yeke bro..?sebab megelli brand itali tapi dipasang di china
 

keteputeh

Super Active Member
Joined
Jun 18, 2012
Messages
7,129
Reaction score
12
Points
65
dari pengalaman aku pakai sym T2 ni...aku akan bias ke sym la compare to Megelli

takat ni takde problem lg walau da pakai nak kat setaun...
service pun ok...aritu motor mati kat jalan...siap pomen dr service centre dtg...rupenyer fius je tebaka

club pun da ramai org
 

keteputeh

Super Active Member
Joined
Jun 18, 2012
Messages
7,129
Reaction score
12
Points
65
pastu dr pengalaman...polis or jpj akan selalu tahan kat rodblock mintak lesen b full...ahaha

bgtau 250 je...nak tunjuk rodtex baru caye

diorg ingat moto ni cam er6 takpun cam xj6
 
Sponsored Post
Top
Log in Register