BTC USD 47,965.9 Gold USD 1,755.11
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Minta cadangan pakar utk program CPM / PPC

toncet

Fun Poster
Paid Membership
Joined
Nov 6, 2007
Messages
325
Reaction score
12
Points
15
Salam semua,

Saya nak mintak cadangan utk program Cost Per Million / Pay Per Click yang anda semua telah cuba dan memberi pulangan menarik utk dipaparkan disini.

Buat masa ni saya telah mencuba berbagai program utk blog yg mempunyai traffic ~ 220k unique visitor monthly / ~ 270k page impression monthly yang berniche music. 50% traffic dari US/Canada/UK. Ads diletakkan di dalam post utk PPC dimana disinilah tempat visitor paling suka click. Hasilnya seperti di bawah:-

1) Adsense - $60 daily avg - 2 different ads size (disabled)
2) Adsdaq - $16 daily avg - 4 different ads size
3) Widgetbucks - $5 daily avg - 3 different ads size
4) Adbrite - $4 daily avg - 3 different ads size
5) Bidvertiser - $1 daily avg 2 different ads size (removed)
6) Axill - $1 daily avg - 3 different ads size (removed)
7) Rubiconproject - $3.00 daily avg - (3 ads 300x250 + 1 468x60) - camna tah bole keluar iklan google adsense kat disabled domain.. pelik2..
8) Chitika - utk 12 hari run avg $2.93 daily - 1 ads size 300x250
9) Infolinks - akan diupdate selepas seminggu kalo x bagus akan tuka chitika link
10) cpxinteractive - rejected dia ckp traffic x cukup (ches!)
11) tribalfusion - rejected
12) Mediashakers - utk 3 hari run average $0.31 utk 1 banner. (Removed)

ada lagi yg dah try tp byk bagi malware/popup so xyahla nak letak kat sini.

minta bantuan pada sapa2 yang rasa ada program yg bagus bole diketengahkan dan telah DITEST terbukti resultnye. Semoga semua orang akan dapat manfaatnya..

sekian terima kasih
 
Last edited:
Sponsored Post

haQ

Active+ Member
Joined
Jan 28, 2006
Messages
3,237
Reaction score
55
Points
35
toncet owh toncet !! kenapa tak try......right media
 

toncet

Fun Poster
Paid Membership
Joined
Nov 6, 2007
Messages
325
Reaction score
12
Points
15
direct.rightmedia.com ke haq? aku peningla sbb axill pon pakai rightmedia punye platform gak.. aku ingatkan sama je suma ni..
 

toncet

Fun Poster
Paid Membership
Joined
Nov 6, 2007
Messages
325
Reaction score
12
Points
15
update terbaru dari chitika dia update report bila masuk hari ke-4 rupanye dan aku rasa not bad dari x dpt apa2.. ok ke tutup ecpm dgn clicks ek kang kena ada tos mcm google kang tak pasal2 kena ban hahahaha

chitikaax3.jpg
 

mydeuter

Fun Poster
Joined
Feb 12, 2007
Messages
961
Reaction score
0
Points
10
adsense 1 hari $60 tu kira banyak sgt la tu
 

toncet

Fun Poster
Paid Membership
Joined
Nov 6, 2007
Messages
325
Reaction score
12
Points
15
https://direct.rightmedia.com/

yang ni lah..dlm tuh ada lebih kurang 10 company yang bernanung bwh right media..ko try lah apply semua

okeh tgh apply mintak2 mengena hehe..

adsense 1 hari $60 tu kira banyak sgt la tu
dah kena disabled pon sbb kesilapan sendiri letak mp3 takut visitor lari padahal xde effect pon kalo buang suma mp3 sbb 80% datang dari search engine.. zaman mewah adsense telah berakhir..
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
okeh tgh apply mintak2 mengena hehe..


dah kena disabled pon sbb kesilapan sendiri letak mp3 takut visitor lari padahal xde effect pon kalo buang suma mp3 sbb 80% datang dari search engine.. zaman mewah adsense telah berakhir..

Yelah bila spy blog awak datang dari search engine dengan keyword "Download FREE mp3 tapi taknak mp3 tu" LOL :p
 

MoshedFX

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Nov 15, 2007
Messages
8,374
Reaction score
89
Points
70
aduhhhh..toncet...aku rasa nk menangis tengok semua ini.....:(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)((

sorry post2 aku tak dapat lagi membantu..huhu
 

toncet

Fun Poster
Paid Membership
Joined
Nov 6, 2007
Messages
325
Reaction score
12
Points
15
rileks.. hehe tekedu gak kejap tp xpe.. alternatif yg lain tu da cover separuh.. cuma nak kena carik yg btol2 maximum.. ade ppc baru nama dia infolinks baru dpt info dari DP forum tp nak kena test gak keberkesanannye...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register